יש לי שאלה 1 או 2

samisam

New member
יש לי שאלה 1 או 2

כמה אנדי צריחה לאכול?,ויש לי בעיה קטנה איתה היא אוכלת בעיקר מהיד של
לא יודע למה?עכשיו גם נראה לי שהיא חושבת שבנג'י זה אבא או אמא שלה כי כל פעם שבנג'י לידה היא בוכה זה נכון הוא שהיא מפחדת?ועוד דבר כמה זמן הסתגלות אני צריך עד שאני יוכל להשאיר אותה לבד עם בנג'י?

mikonww

New member
שוב שלום

לאיודע מי זה בנג'י אבל מומלץ שעד החיסונים לא יפגוש החמוס חיות אחרות. בקשר לאכול מהיד, סבבה לכי על זה, זה מתקון טוב לבנית קשר עדדי.

Sweet Fantasy

New member
כמה שהיא רוצה

כל עוד היא לא שמנה, היא יכולה לאכול כמה שבא לה, הם ווסתים את הכמות לה הם זקוקים לבד. בקשר לבכי, זה עדיין מקום חדש נורמלי שהיא קצת לחוצה. עדיין לא להשאיר לבד, לחכות לפחות עוד שבוע ולראות שהכל בסדר

samisam

New member
תודה

ניסיתי לתפוס אותך במסנג'ר כי היא אוכלת המון אז דאגתי שאני מפטם אותה

WTR

New member
תשובות../images/Emo132.gif

כמה לאכול? כמה שהיא רוצה. אל תקביל אותה. שים לה צלחת וכל פעם שהיא תרצה היא תאכל.. יש בזה כמובן את החיסרון שהאוכל עומד ומאבד מהטריות, אבל אין מה לעשות, עדיף שזה יישאר שם כי חמוסים אוכלים כל פעם קצת בד"כ, בניגוד לכלבים שאוכלים כל פעם את הכמות ששמים להם. בקשר לזה שהיא אוכלת מהיד - תגמול אותה מזה. תראה לה שיש לה אוכל בצלחת, אם צריך אז גם תשים לה צימוק חתוך או 2-3 ענבים חתוכים כדי לגרות אותה. אם זה לא עוזר, אפשר לנסות להוסיף שימורים. בסופו של דבר היא תאכל מהצלחת, היא לא תרעיב את עצמה. פשוט תראה לה איפה האוכל שלה נמצא. אם היא לא אכלה הרבה זמן, תקח אותה לצלחת שלה, תתן לה גרגיר אחד מהיד, ותנער עם היד את האוכל שבצלחת, שתבין שהיא צריכה לקחת לבד. בקשר לבנג'י - אתה יכול להשאיר אותם לבד, הם כבר הסתדרו ביניהם. מה שכן, אם היא לא סיימה את החיסונים, יש סיכון קטן שהיא תדבק ממנו (זה שהוא מחוסן לא אומר שהוא לא נשא של מחלות). בהנחה ששניהם מחוסנים - תשאיר אותם ביחד כמה שבא להם, אל תתערב אם הם רבים (זה יכול להיות אכזרי, אבל אסור להתערב). הם צריכים לקבוע את המעמד ביניהם. תן להם את הזמן שלהם. עוד שבוע-שבועיים הם כבר יצחקקו ביחד וישחקו. אבלאם הנשיכות של אחד מהם מגיעים למצב שהוא גורם לחמוס השני לדמם, אז יש להפריד ביניהם מיד ואם צריך אז להתקשר/לקחת לויטרינר.

WTR

New member
תשחרר אותם ביחד בהשגחה בלבד

(אני מודעת לזה שבנושא זה ישנם חילוקי דעות, אז אני אכתוב את דעתי האישית) הם לרוב, אם לא תמיד, נושכים אחד את השני בעורף. העור בעורף שלהם מאוד מאוד עבה (ד"ר שור לא פעם שבר מחט בזמן שנתן חיסונים בעורף, מרוב שהעור שלהם קשה), ובגלל זה אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה. אבל בגלל הפרש הגילאים אני ממליצה לך להשגיח כל עוד הם ביחד, לפחות בימים הראשונים. תשים עליהם ארבע עיניים ואם זה מגיע למצב של דם - מיד להפריד, כמו שאמרתי. אם אתה רואה שהיא מסוגלת לעמוד על שלה ולהגן על עצמה כמו שצריך, אז אתה יכול לתת להם להיות לבד ולבסס את המקום שלהם בלהקה.

mikonww

New member
../images/Emo140.gif למה לגמול אותה מאכילה מכף היד?

היא עוד קטנה וסבבה, זה אחלה שלב לבנית אימון עדדי. ברור שברגע שהיא תיהיה רעבה אז תיגש לצלחת לאכול, לא ?

WTR

New member
אני רואה בזה כמשהו שלילי

אני יודעת מנסיון עם כלבים, שאם לא גומלים אותם מזה, הם יכולים בעתיד לעשות בעיות ולאכול אך ורק מהיד. לכן אני נגד האכילה הזו, עד כמה שזה נפלא. מילא שהיא תאכל ממנו חטיפים או צ'ופרים, אבל שתדע שאת האוכל הייבש אוכלים לבד- מהצלחת. מה שגם אני חושבת שזה יוצר סוג של תלות, שיכולה להיות לא בריאה.

mikonww

New member
מה ללא נושא !?

מה קרה למה שרשמתי כאן, מיכלללללללללללללללללל למה כך !? אני יודע שלא את מחקת אבל למה זה קרה ? רשמתי כל כך יפה, הייתי כל כך נחמד, למה זה מגיע לי ?! מיכללללללללללללללללללללללללללל לא פייר

mikonww

New member
מנסה שוב לענות

איפה הייתי, אה כן טוב אז כך. בגיל חודשים שהם עוד קטנים וחמודים ובונים את מערכת היחסים שלהן איתנו, שזה אומר אימון, אהבה, ועוד שווה להיות קצת לארג איתם, אחרי הכל זו תקופה חד פעמית ושוב הם לא יהו קטנים ובגיל מאוחר יותר קשה יותר לרכוש את האימון שלהם. בזמנו שגדלתי מספר חמוסים, דפקה אילה שהייתי מאכיל בצורה ידנית היו הרבה יותר מחוברים אלי רגשית, ולא אני עלהם אני מדגיש הם אלי. לא זכור חמוס שלא אכל בגלל שלא אכלתי אותו ומת מרעב. זה לא בדיוק כמו כלב שרגיל לאכול פעם פעמים ביום. חמוס שונה בהרבה באופי מכלב. בקיצור לא חושב שיש סכנה שהחמוס ירעיב את עצמו למוות בגלל שלא יאכילו אותו. לדעתי ליתפנק עם החמוס אבל להסדיר מראש את הגבולות, דפקה עכשיו שהוא אוכל מייד אפשר ללמד אותו שיד לא נושכים, יש מלטפת ושמיד אין מה לפחד.

WTR

New member
אמרתי בעצמי שחמוס לא ירעיב את עצמו

אבל עדיין - זה יכול להיות פתח לבעיות פינוק בעתיד..

למעלה