יש לי שאלה רצינית

יש לי שאלה רצינית

וגלום בה גם חשש גדול. אני בת 24 ונוטלת מזה כמה חודשים ריטלין SR (במינון של 40 מ"ג באישור הנוירולוג) וזה מאד עוזר ללמידה, לריכוז, עכישו אני יכולה גם להביא את עצמי לשבת ללמוד ואף להתמיד לפרקי זמן יותר ארוכים (חצי שעה במקום דקה וחצי..) - לפני זה גם אם מאד רציתי לשבת ללמוד לא הצלחתי להביא את עצמי לעשות זאת וגם אם כן לא יכולתי להישאר לשבת או להתרכז או בכלל "לעכל" את מה שאני קוראת ועושה. עד כאן הכל טוב.. הבעיה היא שבזמן האחרון (זה קרה 3 פעמים בטווח של כמה ימים) הדופק שלי עלה מאד.. הוא תמיד היה משהו בסביבות ה- 90 אבל עכשיו עם ריטלין הוא יכול להגיע (ומגיע) ל- 120.. לאור התחושה הזו של דופק רץ המאד לא סימפטית מדדתי גם לחץ דם וגם הוא ממש גבוה 150/110... בתוך זה גלומה השאלה וגם החשש. ייתכן שזה טס כי שתיתי גם קפה - בזה אפשר וקל לטפל - פשוט להפסיק ולראות מה קורה. וזה מה שאני אעשה (כשאשבור את ההרגל של אייס קפה בבוקר 3 פעמים בשבוע (כי בכל זמן אחר אני יכולה להפוך את זה למיותר)). והדבר השני שגם הכי מדאיג אותי זה שזה לא יעזור, אני אפנה לרופא כדי להתייעץ כי מן הסתם אני לא רוצה להרוג את עצמי או למות בגיל 40 מהתקף לב אחרי שהוא יגיע למסקנה שכבר אין לו כוח, ואני חוששת שהוא יאמר לי להפסיק להשתמש בריטלין. וזה יהיה ממש עצוב כי סוף סוף מצאתי משהו שעוזר לי, אני יכולה לשבת ללמוד, להקשיב למה שמדברים אלי מהתחלה ועד הסוף, להצליח לא להתפרץ לאנשים ולתת להם לגמור משפט.. בגיל 24 הבנתי למה רדפתי כל השנים אחרי כמויות אינסופיות של דיאט קולה (הקפאין), ולמה שנה שעברה למדתי לשתות קפה.. סוף סוף אני יכולה לקדם את עצמי בהתאם ליכולות שלי, אבל אם הבריאות נפגעת... אני כל כך לא רוצה לחזור למצב הקודם, אני סוף סוף מרגישה איך זה להיות יעילה. אני צריכה עצה.

05 מיכל

New member
אל תילחצי כל כך מהר

לא כל עלייה בדופק היא או-טו-טו התקף לב. ואם כן - אז אדרבה, בוודאי חשוב להתייעץ עם רופא. אבל מה? חשוב שזה יהיה רופא שב-א-מ-ת מבין איך חי אדם עם קשיי קשב. עשיתי חופוש מהיר בפורום לפי המילים "דפיקות לב". אני מפנה אותה לתשובה של דר' איריס מנור בנושא. אני יודעת שזה לא מכסה את שאלתך ולא מתייחס ללחץ דם, אבל זה כן משדר שהיא לא נרעשת. המשיכי את את החיפוש: חפשי "דופק", ו"לחץ דם". בין התגובות שתקבלי בחרי לך את אלה שהן תשובה של רופא. לחיצה על הנקודה התכלת שמימין תאפשר לך לראות גם את השאלה שעליה הם עונים. בהצלחה!

zivadina

New member
וכמובן אפשר לשאול את ד"ר מנור

שהיא רופאה פסיכיאטרית ומכירה את התופעה. שרשור השאלות אליה ייפתח השבוע ביום ה' בערב.

תודה רבה

אני באמת אשאל. ואכן בדקתי בחיפוש מידע קודם על העניין. כרגע, אני לא אעשה כלום מלבד אולי לצמצם את כמויות הקפאין (או לפחות לא לערבב בין זה לזה). תודה

למעלה