יש לי שאלה קטנטנה.|

BasketballMan

New member
יש לי שאלה קטנטנה.|

דבר ראשון מברוק על פתיחת הפורום מזלט|מקווה שהוא יגדל. ככה אני בן ½ 181 ואני רוצה להתאמן בחדר כושר כדי להתחזק השאלה שלי האם זה יפגע לי בהתפתחות למה שהלכתי לרופא הוא אמר לי שיש לי עוד 8-20 ס"מ לגבוה ואם כן אז איזה משהו שאתם ממליצים ??????? שאלה שלא יודע אם היא כל כך קשורה אם משחק כדורסל זה מגביה??????? תודה

Rיקש

New member
20 ס"מ!!?

אתה בן 18 וחצי ויש לך עוד 20 ס"מ?! - אמאלה. אימון בחדר כושר לא יפגע לך בהתפתחות. Rיקש

אני שוב מסכים !

אימון בחדר כושר בודאות לא פוגע בגדילה ובצמיחה בשום גיל בודאי לא בגיל 18.5 ! עד גיל 3 הילד מכפיל את גובהו, מגיל 3-10 שזה שלב הצמיחה הלינארי הילד גובה בקירוב בכ-6 ס"מ בשנה ו-2 ק"ג במשקל. לאחר מזה בגיל הבגרות יש קפיצה גדולה בגובה, כ-10 ס"מ ובשנה שלאחריה הגדילה בד"כ נעצרת. הצמיחה ברגלים נעצרת בסוף ההתבגרות ואח"כ ישנה אפשרות לגדילה מעט נוספת ע"י הארכת חוליות עמוד השדרה (עוד 3-2 ס"מ) עד גיל 25, מגיל 25 עד גיל 55 הגובה נשמר ואח"כ מתחילה ירידה עקב שחיקת סחוסים ובריחת מינראלים. חוק הספורט שמגביל ילדים מגיל 14 להכנס לחדר כושר הוא ללא הצדקה ואני מקווה שהוא ישתנה בקרוב. לגבי כדורסל - צר לי לאכזב אותך - לא מגביה, אבל ללא ספק מהנה ! שיהיה בכיף

דורון K

New member
כנראה שאימונים מנמיכים כמו שכדורסל

אימונים לא יעצרו לך את הגדילה(פשוט עוד לא ראיתי אף מחקר שאומר את זה,ונעשו די הרבה מחקרים),אם כבר הם יכולים לתרום לגדילה על ידי למידת תזונה נכונה,העניים הוא שבודי-בילדרים בדרך כלל יחסית נמוכים ואילו כדורסלנים גבוהים-אני שיחקתי גם בצורה מקצועית בעברי(אם עד גיל 14 בערך זה מקצועי) ואני די ממוצע בגובה 1.82 בערך,אופס אולי זה כי התחלתי באימונים אנארובים בגיל 16 בערך
-בצחוק-אין לך כל כך מה לדאוג בקשר לגדילה-מה גם שאתה כבר בחור גדול(181.5),אבל אם כבר עסקיננו בספוראטים אזי הדעה שאימון מגביהה או מגדיל איננה כל כך מופרכת מאחר שאצל ספורטאים מופרש יותר הורמון גדילה אבל זה די זניח,וואלה יש עכשיו משחק מכבי מאפיה תל אביב-מלאגה-קדימה מלאגה.

למעלה