יש לי שאלה קטנה

NO Rules rulez

New member
יש לי שאלה קטנה

אני נמצא פה כבר דיי הרבה זמן בפורום ורואה ומשכיל מהתכנים השאלה שלי היא: מצאתי בהעברת דירה של חבר שלי בקבוק מרובע מזכוכית של אייריש קרים (לפחות זה מה שאני חושב שזה) קוראים לזה משו שמתחיל באות O ואז לא זוכר את ההמשך זה עם תווית ירוקה כזאת ורשום מתחת: irish coutry cream והשאלה שלי האם הבקבוק הזה עדיין מותק לשתיה כי אני יודע ללא ספק שהוא עמד בארון זמן לא מועט יצא מגילה בתודה מראש

D r a m b u i e

New member
לדעתי זה אושנסי

אייריש קרים ברמה בינונית. בכל אופן יש לפעמים ניסים, אבל כאמור, יותר משנה, לא במקרר, קשה מאוד להאמין שיש שם משהו חוץ משמנת חמוצה.

סער א

New member
אם הבקבוק סגור ועדיין לא נפתח...

אז יש מצב לניסים... אם הוא היה פתוח אז כבר עכשיו בזריקת וו תנסה לקלוע אותו לפח הקרוב ביותר ולסמן את האזור כאיזור מסוכן ביולוגית .

capsicum

New member
חיי המדף של משקאות אלכוהוליים ../images/Emo22.gif

תכולה גבוהה של אלכוהול באייריש קרים לא מאפשרת קלקול מיקרוביאלי שלו, כלומר קלקול כתוצאה מזיהום של חיידקים/שמרים/פטריות. קלקול שאייריש קרים יכול לעבור, הוא רק קלקול כימי/פיסיקלי- דיינו חמצון שומנים (וכתוצאה מזה הופעת טעמי לוואי) או "שבירת" האמולסיה ("תחליב" בעברית), הופעת גושים- כלומר פגיעה במרקם. יש להדגיש שקלקול כימי/פיסיקלי שכזה אינו מסוכן לבריאות (מה שלא אומר שהייתי מזליף מבקבוק שמן זית מתקופה ביזנטית על הלבנה שלי- בואו נישאר בגבולות ההגיון:- ). בקיצור- פתח בקבוק, מזוג לכוס. אם המשקה נראה אחיד, ללא ריח לוואי- שתה ותהנה. רם

avilike

New member
שאלה

מדוע עם כך בקבוק שנפתח ( אפילו עם נשמר במקום אפל וסגור ) תכולתו מאבדת מצורתה ואיכותה מהר?. ( העם השוני בעקה החמצונית הוא כה גדול בגלל פתיחה חד פעמית? )

סער א

New member
למרות הדרך המאוד מדעית שהצגת...

בה את טענתך , אם היית קורא היטב את מה שכתוב באתר של בייליס היית מבין שיש לך כמה שגיאות בסיסיות . קודם כל באייריש קרים תכולת האלכוהול לא כל-כך גבוהה בבייליס למשל יש בסה"כ 17% לידיעתך יש סוגי חיידקים שמסוגלים וחיים גם באחוזי אלכוהול גבוהים יותר . באתר של בייליס מצויין בפירוש בשורות הראשונות של המאמר שהחברה מתחייבת שאיכות המוצר תישמר ל-24 חודשים מיום ייצור הבקבוק ודבר אחרון כל זה מדובר במקרה של בייליס , והבקבוק שעליו נשאלה השאלה הוא לא של בייליס , ומכיוון שבייליס נחשב לאייריש האיכותי ביותר . והסוג שעליו נשאלה השאלה אני לא באמת יודע מה האיכויות שלו אז אני מציע בחום לנהוג בזהירות . ולטעום קצת ואם הטעם חמצמץ לזרוק לפח . ודרך אגב , אייריש קרים גם של בייליס לאחר תקופה מסויימת (לאחר שנפתח) מחמיץ בדיוק כמו חלב ומתקלקל וזה כתוצאה מהתרבות חיידקים בתוכו .

capsicum

New member
אז בוא פשוט נבדוק את זה ...

נכון, ישנם חיידקים המסוגלים להתמודד עם 17% אלכוהול (בינהם זנים מסויימים של חיידקים לקטיים, אשר באמת יכולים לגרום צרות לשמנת שבאייריש קרים). יחד עם זאת לא ידוע לי על קיום חיידקים פטוגניים אשר עשויים לשרוד בתנאים כאלה (לא בשילוב עם ויסקי אירי- :). כלומר- גם אם אתה צודק ואייריש קרים באמת "מחמיץ" (לא שאני נתקלתי בדבר כזה, ושתיתי איריש קרימים שתוקפם פג מזמן...) המשקה רק יהיה לא טעים, אך לא רעיל. הנושא באמת סיקרן אותי. יש לי בבית בקבוק של אייריש קרים שנפתח לפני כ-4 חודשים. בשבוע הבא אני אביא דוגמית לעבודה (מזל שאני עובד בחברת ביוטכנולוגיה- זה משתלב טוב עם האהבה שלי לאלכוהול- פרטים בהמשך) ואבצע ניסוי קטן- באם ימצאו חיידקים במשקה- מבטיח לצלם ולספק תמונות. רם

סער א

New member
אני אמרתי שזה רעיל ?../images/Emo129.gif

פשוט אמרתי שאייריש קרים לאחר שנפתח כן נוטה להחמיץ ולהתקלקל גם חלב שהחמיץ הוא לא רעיל . אבל אף אחד לא רוצה לשתות אותו , נכון ? בכל אופן הבדיקה מאוד מאוד פשוטה וקלה ואין צורך לשלוח את האייריש קרים לבדיקת מעבדה פשוט מאוד טועמים אם חמוץ אז מקולקל אם לא אז אפשר להשתכר בכייף !!!

Jack Daniel

New member
אתה ביוטכנולוג?../images/Emo63.gif

ואם כבר אייריש קרים מתחת לעדשת המיקרוסקופ, הייתי שמח לראות שמרים/ תסיסה של יין/דגנים
או אנליזה כימית למותגים נבחרים, אם זה לא יקר אבל אני חושב שכן.... אני חושב שזה יהיה מעניין לכולם: "המשקאות שאנו שותים תחת עדשת המיקרוסקופ"

NO Rules rulez

New member
בדקתי וזה משו כזה:

o caseys אני חושב שככה רושמים את זה וחוץ ממעט גושים ממש קטנים שהצטברו סביב הפיה המשקה חלק והטעם שלו גם סבבה אז אני משער שהוא עדיין טוב? אחרי הכל הוא שכן בארון חשוך ולא היה חשוף לחום או לשינויי מזג אוויר דרמטיים

למעלה