יש לי שאלה קטנה

iron fist

New member
יש לי שאלה קטנה

היום בשיעור ה-3 לקחו אותי למשרד הרישוי ללמוד זינוק בעליה ועוד כמה דברים יש לי שאלה לגביי הזינוק בעליה לאחר שאני לחצתי על בלם וקלאץ' ושיחררתי טיפה את הקלאץ' עד שהאוטו הגיע לרעידה מה אני צריך לעשות מישהו יכול להסביר לי כי לא ממש הבנתי תודה

m G m

New member
בדיוק מה שעשית....

מה לא ברור?? עשית יפה מאוד- אתה צריך לשחרר בעדינות את הרגל מהקלאץ' ואז שזה מגיע לנקודה שאתה מרגיש שזה רועד אז תשחרר את הבלם ותשים גז.

iron fist

New member
אהההה אני לא הבנתי מה עושים אחרי.

הרעידה או קיי מורידים רגל מהבלם ולהשים טיפה גז תודה!

FreakStyler

New member
אחרי שהרמת קצת ת'קלאץ' והרגשת

רעידות, קודם כל תסתכל במראות שאין אף אחד מאחורה ומקדימה שאתה עלול להפריע להם (אנשים, כלי רכב..) ואז תרים את הבלם בעדינות, עד שתוריד ממנו ת'רגל לגמרי, ואז האוטו יתחיל לנסוע, ואם לא, והוא ידרדר, זה אומר שלא עשית מספיק רעידות, אז תן קצת גז.. וכשהאוטו נוסע קצת תן גז, ובעליות תישאר בהילוך שני, אל תעביר לשלישי בעליות. סורי אם סיבכתי אותך..

shin17

New member
מדויק, אבל לא תקף לכל כלי הרכב.

ככל הידוע לי מחברים שלומדים גם על מכוניות אחרות משלי אם הם היו עושים כמו שאמרת האוטו היה נכבה להם כשאני עושה ככה , הכל פועל פיקס כמו שאמרת. אז זה תלוי ברכב... (אולי זה ההבדל בין דיזל לרגיל?) ולפותח השרשור: אל תתביש לשאול את המורה שלך... בשביל זה הוא שם

FreakStyler

New member
למדתי גם על רגיל וגם על דיזל ואין

שום הבדל............. אולי השוני הוא עד כמה אפשר להרים ת'קלאץ' לרעידות אבל הדברים האלה הם עניין מכאני שהתלמיד כבר לומד להתרגל אליהם עם הזמן..

FreakStyler

New member
הייתי עם דיזל, החלפתי ועכשיו יותר

נוח לי, האוטו לא מרעיש! אבל רועד קצת בהתחלת נסיעה.. אבל חפיף..

iron fist

New member
שאני יתבייש לשאול את המורה?

חס וחלילה אני שואל אותו הכל זה מורה סבבה מסביר כמו שצריך והכל סבבה איתו וזה לא מנוע דיזל זה וולקסווגן בורה חדשה עם הילוכים

OMRI666

New member
רוב הבורות הידניות, הן דיזל...

בעיקר אצל מורי נהיגה. לדעתי דיזל עדיף בהרבה ללימוד נהיגה, בגלל הגמישות שלו וזמינות הכוח שלו בסל"ד נמוך, מה שאומר, שבהכללה של רוב רכבי הדיזל מול רוב רכבי הבנזין, הדיזל נכבה פחות בתחילת נסיעה (בדיזל אתה יכול להתחיל נסיעה בלי גז בכלל ואתה יכול להתחיל בהילוך שני עם ממש קצת גז בלי שום רעידות, בניגוד לבנזין, שבו ברוב המקרים אתה חייב להתחיל עם קצת גז ואם אתה מתחיל בשני, אז הרבה גז) מצד שני, אחרי שהוצאתי רישיון, עברתי לבנזין אוטומטי וכידוע, בגיר אוטו' מספיק להיות על D ולעזוב את הברקס והאוטו גולש, אבל לפעמים פתאום האוטו "מחליט" לא לגלוש ואז צריך להתערב עם הגז ולקח לי זמן (וכמה מצבים של כמעט דפיקה ביציאה/כניסה מ/לחניה) לפתח את הרגש ולתת את הכמות המדוייקת של הגז (בלי לעוף אל תוך הקיר/אוטו, שבכיוון הנסיעה), ואם הייתי לומד על בנזין, יכול להיות, שכבר הייתי רגיל לזה עוד מהשיעורי נהיגה. אבל בשורה התחתונה, לדעתי האישית, הכי טוב ללמוד נהיגה על דיזל ידני ולאחר מכן (אחרי קבלת הרישיון) לעבור לבנזין ידני, אבל איך שלא יהיה, אוטומטי זה חרא (גם ללמוד על זה וגם לנהוג על זה ביום-יום)

Krishi

New member
מסכים ב-99%.....

נכון.. הרבה יותר עדיף ללמוד על דיזל בגלל מה שאמרת... אני למשל למדתי על סקודה אוקטביה החדשה דיזל... וזה ממש עוזר... אבל אין.. פשוט אין על אוטומט.. כמה שמחתי שעברתי את הטסט ושעכשיו אני נוסע על האוטו אוטומט של ההורים (סובארו אימפרזה)זה פשוט תענוג לא צרך לשים לב לקלאצ'ים.. להילוכים לשום דבר! רק גז, ברקס ולהתסכל על הכביש... אני רק רוצה לנסוע.. עזוב אותי את השטויות של "כל הקטע זה להרגיש את האוטו, להעביר את ההילוך"...

OMRI666

New member
זה פחות הקטע של להרגיש את האוטו...

זה יותר הקטע של לשלוט באוטו! ואם באמת הספקת להתרגל כמו שצריך לתיבה ידנית, אז כבר לא היית אמור לשים לב לקלאץ' ולהילוכים...

Krishi

New member
לשמע. התרגלתי מספיק כדי לשלוט בזה

זה לא אומר שאני אוהב את זה.. זה דורש ממני לבזבז על זה תשומת לב... זה לא נוח... זה מעיק ומעצבן! זה שאני יודע איך לעשות את זה זה לא אומר שאני אוהב את זה.. זה כמו שאני יגיד כן, אני יכול לשבת ללמוד פיסיקה ולדעת הכל פיקס.. זה לא אומר שאני יאהב לשבת שעות על גבי שעות ולשנן את החומר... תן לי לנסוע בשקט... בלי קלאצ'ים והילוכים על הראש...

FreakStyler

New member
חח יש בזה משו...

להורים שלי לשינהם יש אוטומט אבל אני עדיין מבועסת! כי תכלס, כמו שאמרת.. זה כיף להרגיש ת'אוטו! עם הילוכים אתה מרגיש שאתה זה ששולט על האוטו! באוטומט אתה רק צריך לסובב הגה וברקס, זהו. אבל תכלס אני באמת רוצה להתחיל להתגעגע להילוכים.. (חח יעני שאני אקבל כבר רישיון..) ודיזל זה לא נוח, סתם חרא כל שניה האוטו מרעיש איכסה פיכסה, אבל מה- נכבה פחות. בונוס לזכותו של הדיזל.

M o l

New member
יש הבדל בין מנוע דיזל ומנוע בנזין.

הכוח בדיזל זמין בסל"ד הרבה יותר נמוך. אני למדתי על דיזל ובזינוקים דיי תלולים (משרד הרישיון בחולון, מי שמכיר) היה מספיק לעזוב את הקלאץ'. מחברים שלמדנו על בנזין שמעתי שיש צורך להוסיף גז בזינוק.

למעלה