יש לי שאלה מעניינת

• פותח הנושא alan
  • פורסם בתאריך

alan

New member
יש לי שאלה מעניינת

האם ניתן לעטוף תוכנת php במסווה של תוכנת מדף? ואני אסביר: האם ניתן לשים את כל הקבצים על CD. להעלות את הCD על ידי לחיצת כפתור שתביא לFTP מבוסס WEB. לאחר מכן - העלאה שמתבצעת מנקודה לנקודה בשרת - בצורה הקלה ביותר (ללא תוכנות צד שלישי- אלא מבוסס דפדפן). התקנת דאטאבייס וטבלאות על ידי לחיצת כפתור נוספת ו... התוכנה באוויר. האם ניתן לעשות את זה? האם אני פנטזיונר, או שלכל לקוח שאמכור את התוכנה שלי - אצטרך להתקין ידנית? תודה מראש, אלון

Megapuzik

New member
אתה יכול לבנות

סקריפט התקנה... אני לא רואה שום בעיה בלבנות קובץ אשר יקבל מידע מהמשתמש (סיסמאות, פרטי מסד נתונים) ולפי זה יתקין את הכל...

Raful

New member
הוא יצטרך להתקין שרת

על ה-CD בשביל דבר כזה, לא?

כמובן

סקריפט התקנה כזה יכול להיות מסובך לאללה. במקרה הייתי בסרט הזה. אתה צריך להתקין את הרכיבים הבאים, אם אין אותם ללקוח: - apache - php ואם יש לו, אז אתה לא יודע איך הוא קימפל את זה. בנוסף על כל הצרות, אתה לא יודע איך מוגדרים אצלו ה-httpd.conf או ה-php.ini ומה עם mysql (או מה-שזה-לא-יהיה) ? ועל איזה פלטפורמה אתה רוצה לתת את זה? windows, linux ? אם תפיל את האחריות האדמיניסטרטיוית על הקונה, (כלומר, להתקנת מע´ הפעלה + תוכנות שרת בסיסיות) אז ההתקנה שלך תהיה יחסית פשוטה.

תמר,

New member
נראה לי שאם כותבים מודול ל-php

זה יכול להחשב כחבילה, שלקוח יצטרך להתקין בספרייה המיועדת לכך בשרת, או להדר אותו ביחד עם ה-php

alan

New member
זה יחסית פשוט...

כבר יצרתי סקריפט התקנה בדף install.php שיוצר את הטבלאות. באותה המידה אין בעיה ליצור דף שמתקין database. אבל... וזו שאלת השאלות... העלאת קבצים אל השרת. איך מרכזים את כל הקבצים בחבילה, ואיך מעלים אותם בחבילה. ftp זה לא ממש ידידותי כתוכנת מדף למשתמש רגיל. אני יודע שזה לא פשוט. אבל אולי אפשר לעלות על איזה פיתרון.

למעלה