יש לי שאלה למומחי הנוסטלגיה!

אשור

New member
יש לי שאלה למומחי הנוסטלגיה!

כולנו יודעים שאת השיר "האמיני יום יבוא" חיבר רפאל קלצקין.והנה באחד החיפושים שלי ב"גווילי אש" ניתקלתי בשיר בשם "לאהובה ביום מלחמה" שחיבר אחד הנופלים במלחמת השיחרור בשם יצחק סמורטיץ, המילים אותו דבר בכול הבתים ,פרט לשינויים ממש זניחים ,האם הייתה גניבה ספרותית?

magy

New member
צריך מומחה לשירים של פעם

ולא למומחה נוסטלגיה.....נתיבה בן יהודה.......בטוח יודעת... הרי היא זו שחיברה את הספר "נתיב הזמר".... הכל רשום שם אבל מדי פעם, מאזינים מתקנים אותה....והיא משנה בספר, לכשתוציא מהדורה חדשה.......

11a2

New member
בספר השירים של רפי פסחזון

ותלמה אליגון, מילים:קלצ´קין, לחן:בהרב,

אשור

New member
11 אני יודע שקלצקין ומנשה בהרב

מוכרים כמחברי השיר ,אך אם תעיין ב"גווילי אש" תראה שיר עם אותם מילים לפי בתים אך עם השם שציינתי.

magy

New member
זוכרים שנתתי לטרה את מתכון

ליקר הרימונים,,,,,,,,אז לפני שלוש דקות גמרתי להכין. כעת זה צריך לתסוס מספר שבועות....... ואז..........אמממממממממממממממממממ. בטח יהיה טעים.............

magy

New member
רציתי לבקש רשות מגיברת

מנהלת.....להדביק פה שיר..... אם אין לכם התנגדות......אז......לא צריך את הרשות שלה.... היא יכולה לקפוץ לי.......
)))))) 2/96--- ממש נוסטלגי....... זה היה משחק מכור אבל קובע… הוא נהג ממך - תמיד הרחק לברוח זה איפשר לו - להרגיש געגועים כשהיה חוזר - היה מתחיל לפרוח את כאבת - והצטרפת למשחקים… זה היה משחק מכור - אבל קובע את צפית מראש - ניחשת מהלכים וכמו סוס את אורוותו - היה צולע כשהברשת את פרוותו - בלי רחמים… הוא אהב כשהתעלמת - ולא נכנעת לו אז ידע להיות - כלבלב שעשועים את למדת את כלליו - והתחכמת לו ניצחונות - זה רק עניין של אימונים…

איזה יופי מגי

מי חיבר, את? מתאים גם לפורום השכן אפשר לשים שם לינק לפה? או שאת תעשי את זה בעצם

מגי, אצלי זה

בצנצנת התסיסה כבר משבת ומקווה שזה יהיה שווה את המאמץ כל כך הרבה רימונים קולפו שם היו לי שני קילו גרעיני רימון שמילאו את הצנצנת עד תומה אחרי יום זה כבר היה שלשת רבעי צנצנת אבל ממתינים בסבלנות

magy

New member
כשאני מביאה שיר שאינו שלי

אני מציינת את המקור.... כשזה שלי......אין צורך...... עשי בו מה שבא לך....... גם בפורום אחר....... מ´כפת לי.......אם מצא חן בעינייך.......על הכיפק........ יש עוד שמונה מאותתתתתתתתתתתתתתתת בקשר לרימונים,,,,,,...........כפפות....... איך אומרים........כשלובשים כפפות.....גרבתי??. חבשתי? לבשתי? שמתי כפפות.........מגומי.....לטקס.......והתחלתי לקלף...... נחכה לראות מה התוצאות......לא נראה לי שזה יהיה ליקר..... אולי איזה יין......דמוי יין....... גם לא הקפדתי בכמויות.....כי החכמים כתבו...... רימונים......פלוס סוכר.......באותה כמות פלוס קצת אלכוהול......להתסיס מספר שבועות..........כמה??????????? נו......ייצא לי קצת משהו.........בלתי ברור........... רק שיהיה טעים.............

magy

New member
אבוא, אבוא,,,,,,,

אני מוכנה להעביר לך את השירים......תדביקי כאוות נפשך.....מה שיימצא חן בעינייך......
)))

האמת היא, שיהיה טוב אם את

תעשי את זה נחמד שם ואנשים גם באים לפה שיתוף פעולה בין הנוסטלגיה לבין הקיומי
אשמח לקרוא, כמובן

magy

New member
אני מציצה מדי פעם

אבל קשה לי לבוא עם סחורה ולהציג.... מין דפק כזה.. כאילו אני אומרת....."הלו אנשים,,,,,תביטו בי"..... ואחר כך, אני חוששת מהתגובות.....הקטלניות..... למרות המילים הגסות שבורחות לי מדי פעם.....בבפנים ....יש קצת ביישנות.....קצתתתתתתתתתת

נתיבה

New member
זוכר שכתבת לשים שמרים וצינור שלא

יהיה חמצן..אצלנו אכלנו אותם וזה יישאר לשנה הבאה.

11a2

New member
לנתיבה יש תוכנית ברשת ב´ נדמה לי

שבכל יום ראשון,אם עד אז לא תהיה תשובה מהחברים אשאיר לה את זה בתור שאלה, אני בטוח שיש לזה הסבר,

magy

New member
נכון.. יום א´

אבל התכנית התקצרה ..ונמשכת עד השעה שתיים בלבד...במקום עד חמש בבוקר. כך שהתור ארוך אצלה.... ניתן לשלוח פקס.....היא מוסרת את המספר בתחילת התכנית.....והיא תענה לך בשידור..... להכנס אלייה......זה קצת קשה.....בעיקר בגלל גילה....
)))

למעלה