יש לי שאלה לחילונים.....

סנטן

New member
אני חלוני... כנסו.. ../images/Emo13.gif

תראו אצלנו במשפחה הגדולה (חמולה) לא בונים סוכה... למרות שהחמולה שלי יענו המשפחה הגדולה שלי משפחה מסורתית ושומרת שבת... אבל בגלל המיקום בגלל שאין גינה ולא נוח לעלות ולרדת אז לא בונים סוכה... זאתי הסיבה העיקרית...

פלסטיק

New member
תשובות ושאלה נגדית (על העקרב ../images/Emo8.gif)

רוב החילונים שאני מכיר בונים סוכה רובם אינם מנענעים בלולב למרות שמקצתם כן רוכשים את ארבעת המינים וגם מציגים את שבעת המינים. מדוע? הישיבה בסוכה היא לזכר אבותינו שישבו בסוכות. לגבינו זה משהו לזכור כמו יום העצמאות. מדוע לא מנענעים בלולב? פשוט לא רואים בזה טעם. זה כאילו שיש "חובה" ביום העצמאות לפתוח מנגל ולעשות על האש. ומי שלא בא לו? ולשאלה הנגדית: כמעט כל חברי הדתיים והחרדים באים ומספרים לי על העקרב שמצאו פעם בסוכה ולכן אינם לנים בה (חוץ מאחד שמצא נחש
): 1. איך כולם (ואני מדבר על עשרות משפחות) התכנסו בדיוק לאותו תירוץ? נראה לי שאותו עקרב מקפיד להגיע לסוכות יותר מאשר אליהו מגיע לסדר בחג פסח. 2. אני אף פעם לא שואל אותם על לינה בסוכה והם ביזמתם מזדרזים לספר לי את הסיפור. למה הם מספרים לי את זה? מאיפה הצורך שלהם בלתרץ לי תירוצים? הרי הם יודעים שמצידי הם יכולים לישון עם גרביים על האזניים וכוס לבן על האף.

מתנדב

New member
חחחח פלסטיק.....

את האמת לא שמעתי אף פעם מהסיפור הזה של הגרביים, אולי הייתה קבוצה קטנה שנכנסה אליהם עכבר לסוכה?, אני יודע שיושנים בסוכה, וכתוב בהלכה, שהמצטער פטור מהסוכה....

פלסטיק

New member
הגרביים היתה בדיחה שלי ../images/Emo8.gif

סתם להגיד שלא משנה לי איך ישנו אני יודע את ההלכה ההיא, פשוט לא הבנתי איך כולם ביקר אותם עקרב. אם הייתי שוטר הייתי חושד בתיאום גירסאות.

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

פלסטיק, אולי אותו אחד סיפר לך את הסיפור כמה פעמים? אני אף פעם לא שמעתי על העקרב ה"מפורסם"...

פלסטיק

New member
טוב לא נעבור את כל הגאוגרפיה

העדויות שאלי הגיעו: העקרב בינתיים הגיע לכמה וכמה התנחלויות, רק אחת בעזה והשאר במחוז ש"י בירושלים הראה נוכחות מכובדת בחיפה הרבה ביקורים בודדים בלבד טוב לא נמשיך...רק לזה שלאילת לא שמעתי שהגיע (כנראה שרחוק לו)

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

אין לי שמץ של מושג מה עבר עליהם... (אולי עקרב?)

yoyo10

New member
אז ככה

שההיתי ילדה הייתה סוכה משותפת לביניין הינו אוכלים בה לסרוגין בעיקר הילדים שהורי עברו לבית פרטי בהתחלה הם בנו סוכה אבל שאחותי הקטנה כבר לא הייתה ילדה הם הפסיקו אני עד עכשיו לא בנתי סוכה בבית אבל השנה עברתי לבית קרקע והסבתי את הפרגולה לסוכה ואנחנו לא מנענעים לולב

א ו ר בת

New member
הנה חלק מהיופי שבחילוניות

העובדה שלא מוכרחים. כשרוצים – בונים סוכה כי זה נחמד לילדים ומזכיר במשהו איזו מסורת. מי שרוצה מנענע ומי שלא לא. בימים הראשונים יכול, מי שרוצה, לאכול – מה ומתי שהוא רוצה, בסוכה. אם נמאס לו – הוא ממש לא חייב לשקול ולבדוק את המזון ולראות אם זה משהו שמחייב אכילה בסוכה או לא. מה שנקרא- מדובשו ומדובשו.

tiptip4u

New member
אנחנו בונים,

כי זה כיף לנו. אנחנו בונים כל שנה בקביעות, מקשטים יפה, ואחר כך אוכלים בה ארוחות ערב ובוקר- לרוב. אני ישנה בה כמה פעמים, אם אין יותר מדי גשם, ואני אוהבת להביא לשם חברות ולישון איתן- אבל כל זה כי זה כיף לנו, לא בגלל המנהג עצמו (מה שאומר שאין לנו את ארבעת המינים)

tiptip4u

New member
אגב, אנחנו במרפסת,

ולא מבקרים אצלנו עקרבים למינהם. *ואם הם יבואו, נראה אותם מול סימבה. נראה* אבל הארנבונית באה וחופרת לנו בכריות (צריך לראות כדי להבין) והחתול מתנחל לנו בסוכה חופשי.

למעלה