יש לי שאלה לחילונים.....

מתנדב

New member
יש לי שאלה לחילונים.....

מה אחוז החילונים שבונים סוכה? והאם הם גם מנענעים לולב בסוכות או רק יושבים בסוכה?

ApA1800

New member
אנחנו

בונים סוכה. לא מנענעים לולב. כאילו רק יושבים בה וזה...

מתנדב

New member
הבנתי.....

ולמה אתם לא לוקחים ארבע מינים, בגלל שאתם לא מאמינים בזה?, אבל אילו סוכה זה מסורת שאביך וסבך היו בונים סוכה?, והאם אתם מקפידים על אוכל בסוכה?, ומה עם שינה בסוכה?...

ApA1800

New member
אז ככה

הסוכה זה יותר עניין של מסורת, ואוכלים לפעמים, אבל לא מקפידים ואוכלים לפעמים גם בבית, ושינה ישנים בבית, ובקשר ל4 המינים, האמת שאני לא ממש יודע מה עושים איתם. הידע שלי מסתכם בזה שאני יודע שיש 4 מינים. :)

דניאל101

New member
במשפחה שלי

הקמנו סוכה כשהינו קטנים, מאז כל שנה אבא שלי אומר שהוא יקנה סוכה לנצח וכל שנה דוחה את זה לשנה הבאה! וכשהינו בסוכה אז לא ישנו שם, אבל אנחנו (הילדים) הקפדנו לאכול שם.

מתנדב

New member
נחמד דניאל, אני נהנה לשמוע...

וסתם שאלה, אתם בונים את הסוכה בבית או למטה?....

דניאל101

New member
בבית?

כשהינו קטנים אז היה לנו דירה רגילה ועשינו את הסוכה בחצר למטה. ועכשיו יש לנו 'קוטג' אז הסוכה אמורה להיות בגינה אבל אין מי שיאסוף קרשים, ואבא כל שנה דוחה את הסוכה לנצח. אבל בכל זאת באחד הערבים האחרונים בגינה לכבוד החג, למרות שלא הייתה סוכה. בכל מקרה איך אפשר לעשות סוכה בבית?

מתנדב

New member
בבית, אני מתכוון במרפסת...

לא כל אחד גר בקוטג'
, ואז אין צורך לרדת למטה עם האוכל, ושכל השכונה רואה אותך יושבת בסוכה עם המשפחה, לא נעים.... אז אני מבין ממך שאתם כבר כמה שנים ללא סוכה?, או שאני טועה?

דניאל101

New member
../images/Emo26.gif

כן, אנחנו כמה שנים ארוכות כבר לא בונים סוכה! ואנחנו בנינו סוכה לפני שגרנו בקוטג' אז ירדנו עם האוכל וכל השכנים ראו! שיראו

מתנדב

New member
בכל מקות את חייבת ל..... את הא.....

שלך?
ברור שאת יכולה לענות, אפילו שהתשובה מובנת מאליה

SShirly

New member
אצלי...

בעבר היינו בונים בכל שנה. לצערי בחמש השנים האחרונות לא בנינו סוכה... ובעניין הלולב, אצלינו לא מנענעים בו. אני לא חושבת שמדובר בעניין של אי אמונה אלא בחוסר ידע. הורי ילידי ארגנטינה ושניהם מגיעים ממשפחות חילוניות. בכל אופן, אני מכירה משפחות חילוניות רבות שכן עושים זאת.

מתנדב

New member
ולמה הפסקתם לבנות סוכה?

מה שבר את גב הגמל בחמש שנים האחרונות?

SShirly

New member
ובכן...

עברנו דירה ואני ואחי הגדול גדלנו. אני חושבת שכל בניית הסוכה מלכתחילה היתה מיועדת עבורנו "הילדים". לא יודעת מדוע בדיוק זה הופסק. זה פשוט קרה. בכל אופן אחי הקטן החליט ששנה הבאה בונים וההורים לא התנגדו

אצלי זה קצת אחרת...

אנחנו עלינו מבריה"מ בשנת 1990, וכידוע, המשטר הסובייטי עשה כל מה שהוא יכל כדי להשמיד כל זכר לדת יהודית, נוצרית וכל דת אחרת. הדת הייתה הקומוניזם עצמו.. עזבו, סיפור ארוך... לכן, אנחנו אף פעם לא בנינו סוכה. אנחנו לא רגילים לדבר הזה, וזה לא נחשב למסורת אצלנו. אולי, אולי בעוד כמה שנים, אולי כבר בבית שלי או של אחותי אולי תהיה סוכה, מי יכול לדעת.....

התולעת 1

New member
שאלה

אם כל כך פגוע ממה שעשו לך הקומונסתים מדוע אם כך את נותנת יד לשנוי?מה ההבדל?

הא??

א' כל- אני בן.. חשבתי שזה כבר היה דבר מובן לפי ההודעות הקודמות שלי, וזה גם משהו שכל אחד שטרח לבדוק את הכרטיס שלי היה רואה... שנית, מה הקשר בים הקומוניזם לשינוי?????? טוב שלא השוונו בין המפלגה הנאצית לבין שינוי.... באמת... קצת פרופורציות בחיים..

למעלה