יש לי שאלה לדיון

אממ1

New member
יש לי שאלה לדיון

למה לברוח זאת לא נחשבת דרך "טובה"?

neko

New member
הרבה פעמים זו דווקא כן דרך טובה,

בתנאי שהאויב מוחשי ומסוכן.

Lu Tze

New member
להתחמק, לא לברוח.

זה נחשב לרע כי זה פוגע בך בטווח הארוך.

כי אתה תתקל בבעיה דומה שוב ושוב

עד שתחליט להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה, להתגבר עליה. אם למישהו יש בעיה רפואית כלשהי, כדאי לו ללכת לרופא ולקבל עזרה, לטפל בבעיה. אותו דבר בלימודים, וכו'. בסופו של דבר, בשביל להתקדם (בחיים), יהיה עליך להתמודד ולהתגבר. למרות, שלדעתי, ישנן סיטואציות שיותר מתאימות להתמודדות, ויש שפחות. לפעמים דוקא כדאי לברוח. צלוי במצב - בהערכת הבעיה, ובהערכת הכוחות (סיכויים) לפתירת הבעיה.

שלוימלא

New member
הלחם או ברח- שתיהן תגובות טובות,

בהתאם לנסיבות, זה עשוי להיות מטופש לבחור ב"הילחם" כשאין כל סיכוי. הברירה הלא אדפטיבית שאינה נחשבת להתמודדות טובה היא "פריז"-קפיאה. חוסר אונים ואי יכולת לבחור בדרך פעולה כלשהיא. עשוי לקרא במצב של חוסר אונים נרכש\נלמד.

TaPanta

New member
זה די נכון

זו הנקודה בדיוק !!!זה מתחיל בלברוח מהלימודים וזה ממשיך בלברוח מהצבא, אח"כ אתהה לא מוצא אף עבודה שמתאימה לך ואתה שורד אולי יומיים בכל עבודה שתמצא, הבריחה איננה פתרון, אבל אין ספק שזה תלוי במצב או יותר נכון בלמה אתה בורח (גם ביל גייטס ברח מהלימודים ואיפה הוא היום?) אם כך לפני שאתה מחליט לברוח מהלימודים רצוי שתשאל את עצמך מה גורם לך לברוח מהלימודים ומה המטרה? "WHAT IS THE REASON?" אקצין ואומר שהתאבדות זו הדרך הקלה ביותר להתמודד עם החיים (בסה"כ עוד בריחה....)

.m

New member
להתמודד

כי לברוח לא יפתור את הבעיה, ואם לא פתרנו את הבעיה, הרי שהיא עדיין בעיה קיימת... אבל להתמודד זה לא בהכרח ללכת ללמוד. זה להבין קודם כל למה את/ה לא רוצה ללמוד (כי הנושא לא מעניין? כי מכריחים אותך? וכו') אח"כ למצוא את הפיתרון (למצוא עבודה, למשל. או למצוא נושא שכן מעניין וכו')
mai

miromiro

New member
דברים רבים טבעם לחלוף-

כמו שבאו, אם רק נמתין בסבלנות יעלמו גם מבלי שנעשה דבר. כמו שכתב פה מישהוא למעלה כאשר נתקלים באיום אפשר לברוח או להילחם אני מוסיף שניתן גם לא להגיב בכלל כדרך התמודדות, כל זאת אם זה נעשה במכוון ולא בגלל אותה "קפיאה" שמשמעותה חוסר אונים. בהקבלה לזברות בג'ונגל אפשר להמציא כל מני סיטואציות בהן ברור לו לאדם כי כדאי שיתפוס מרחק ולא ינסה להלחם בדברים שברור שהנם מעל לכוחו , כל עוד יש לו ברירה. והבריחה אכן תפתור את הבעיה. כשלפני מספר שנים הותקפתי ע"י שיכור משתולל שניסה לדקור כל מה שזז ברדיוס שלו בחרתי!!! לברוח. פתרתי את הבעיה שלי וטלפון למשטרה פתר את המטרד הציבורי.

.m

New member
לברוח זה לא בהכרח לברוח... ../images/Emo3.gif

לברוח פיזית כלל אינו בריחה! זו דרך של התמודדות עם הבעיה. בריחה מהתמודדות, במקרה של השיכור, היא להתעלם מהבעיה, ולהעמיד פנים שאינה קיימת. אתה, לעומת זאת, התמודדת עם הענין, ואפילו אפשר לומר בשתי רמות: ברמה אישית - עזיבת המקום, וברמה כללית/ציבורית - טלפון למשטרה.
mai

miromiro

New member
נו באמת-אז למה נאמר,שבריחה היא

אכן התמודדות? עכשיו חזרת על זה בעצמך. בריחה היא אכן סוג של התמודדות. התעלמות=הכחשה של הבעיה ולמיטב הבנתי לא זה מה שנשאל.

.m

New member
קצר תקשורתי?

אני לא חושבת שבשאלה המקורית דובר על בריחה פיזית (בריחה מהמקום) אלא על בריחה מהתמודדות (כלומר התעלמות או הכחשה או הדחקה). ואולי אני טועה...
mai

miromiro

New member
יכול להיות שקצר, אך מאחר ו-

בריחה מהווה הכרה בבעיה + סוג של פעולה. ולעומת ההכחשה , התעלמות ולעיתים גם הדחקה אינן דרכי התמודדות אלא חוסר הכרה חלקי או מלא בבעיה . לא התייחסתי אליהן בכלל.

.m

New member
בהתאם לדברי אמממ1

כפי שנכתבו כאן, אני מניחה שהכוונה היתה בריחה = חוסר התמודדות, להבדיל מבריחה פיזית.
mai

למעלה