יש לי שאלה כללית

tkhri

New member
יש לי שאלה כללית

מה דעתה של היהדות על חלומות? יש חלומות שאמורים להעביר מסר לאדם שחולם אותן? אם כן ממי המסר? אדם יכול לחלום "חלום נבואי"..על משהו שעתיד להתרחש? כל מידע יתקבל בברכה. --->איציק<---

יש ויש.....

יש שמייחסים לחלומות מקום נרחב ויש שמבטלים אותם מכל וכל. ברור שאדם - אם זכה, יכול לקבל מסרים כאלה ואחרים דרך חלומותיו, רק שצריך לדעת להבין את משמעות החלום, כי המסרים אינם פשטניים כלל.

tkhri

New member
אוקיי אבל

ממי המסר יכול להגיע? בהנחה שלחלום יש מסר? ובקשר לחלום נבואי....מה היחס לכאלו חלומות? --->איציק<---

manew

New member
לדעתי..

מצד אחד יש את החלומות של פרעה ואת החלומות של יוסף שאין ספק שהתבררו כאמת וכחלום נבואי והם רשומים במפורש בתורה אפשר להוסיף לזה את החלום של אחשוורוש שלא היה בדיוק חלום נבואי אבל הוא גרם לו להסתכל בספר הזכרונות ולתת כבוד למרדכי מה שמראה שיש איזה שהיא משמעות לחלום מצד שני ידוע הפתגם "חלומות שווא ידברו" שאומר כאילו אין לחלומות משמעות איך זה מסתדר? כנראה שמה שחשוב זה השעה שבא חלמת את החלום ככול שהשעה יותר קרובה לבוקר אז החלום יותר נבואי (יש לזה איזה מקור בגמרא שאני לא ממש זוכר עכשיו)

tkhri

New member
אתם רוצים,אולי,שאני אתן לכם דוגמא?

אם כן רק בתנאי שלא תצחקו עלי
כי גם ככה אני עושה את זה ברגשות מעורבים. --->איציק<---

manew

New member
אתה מוזמן לרשום

ובעיניין פירוש חלומות סיפור יפה מהגמרא: אישה אחת באה לאחד מהרבנים וסיפרה לו שהיא חלמה חלום מסויים והרב היה אומר לה אל תדאגי החלום הזה מראה שאת עומדת ללדת ילד בקרוב ואכן ילדה ילד וכעבור שנה באה לרב עם אותו חלום וקיבלה אותו פירוש ושוב נולד לה ילד וכך שנה בשנה עד ששנה אחת באה לרב והרב לא היה באותו זמן והיא סיפרה את החלום לתלמידים שלו והם פירשו לה את החלום שבעלה עומד למות והוא אכן מת.. הסיפור מובא בגמרא בצוד לשיטה שסוברת שהחשיבות הכי גדולה של החלום זה איך אתה מתייחס אליו - אם את מקבל אותו בתור חלום טוב הוא יהיה טוב ואם אתה מקבל אותו בתור נבואת חורבן אז זה מה שוהא יהיה ולכן גם נוהגים לומר "חלומות שווא ידברו" להראות שלא מתייחסים לחלום בכלל חיים

tkhri

New member
בקשר לדוגמא לחלום....

לפני כמה שנים(כשהייתי יותר קטן) היו לי לבטים "אם אני יהודי טוב" באחד הלילות היה לי חלום...זה תוכנו : אני הולך עם ילד דתי(כיפה[לא שחורה]ציצית וכו')..הוא מוביל אותי ובזמן הזה הוא אומר את כל מה שאני עושה(מבחינה דתית..למשל שמירת כשרות וכו'). כשהוא מסיים אני יושבים במקום גבוה יחסית...עם משהו כמו חלון ומשקיפים על ילדים שמשחקים. פתאום הילד מסובב את הראש ומסתכל עלי ואומר לי משהו בסגנון הזה : "אתה יהודי טוב אבל כדי שזה יהיה ....(אני לא זוכר את המילה)...אתה צריך גם להניח תפילין". והתעוררתי. היו לי דילמות אם זה מסר,ואם אני צריך להניח תפילין....בסוף לא הנחתי. כל כמה זמן אני נזכר בחלום.... זהו...לא לצחוק!
מה דעתכם? --->איציק<---

manew

New member
חלום חלומי כמו שאומרים

אז מה דעתי? קודם כל הסיפור הזה הזכיר לי סיפור חסידי על ר' זושא מאניפולי ואחיו ר' אלימלך מליז'נסק שגזרו על עצמם שנה של גלות כדי לכפר על עונותיהם והעיניין של גלות זה כל לילה לישון במקום אחר ובכל מקום שהם הגיעו אליו לישון היה מתחיל אחד האחים לבכות בפני אחיו ולספר לו על כל חטאיו ועוונותיו ולמעשה הוא פירט אחד לאחד את כל עוונותיו של בעל הבית והמארח שהיה שומע וחושב לעצמו "גם אני חטאתי ועשיתי ככה ואני צריך לכפר על עצמי" היה נכנס ומבקש מהם דרך כפרה וככה הם היו מחזירים הרבה יהודים בתשובה לא יודע אם יש קשר בין החלום שלך לסיפור הזה אבל אם יש אז כנראה שאתה אמור להתחיל להניח תפילין אני חושב שאם הייתי פסיכולוג הייתי אומר שהחלום שלך מראה על כמיהה שלך להניח תפילין ושזה שאתה רשמת את השאלה הזאת דווקא בפורום של דתיים מראה שאתה רוצה שיגידו לך שתניח אבל אני לא פסיכולוג ואני חושב שאחרי הכל זה החלטה שלך ואתה תעשה מה שאתה רוצה חיים

tkhri

New member
זהו שאני לא רוצה דעה של

פסיכולוג וכו' אני רוצה לדעת אם מבחינת היהדות יש סיכוי שהחלום הזה הוא מסר ואם כן אז מסר ממי? --->איציק<---

א77

New member
לפי היהדות

מומלץ לעשות הטבת חלום כשיש חלום חריג מהרגיל. אני איני רגיל בחלומות כלל. ז"א אין אדם שאינו חולם, כי תמיד המח בפעולה. אבל היו לי בחיי שתי חלומות שדיברו במאד. בשני החלומות שאין בינם קשר, בא אלי אדם קרוב אלי בתקופה קצרה לאחר פטירתו, להביע משהו שאכן היה אמיתי. אבל אלו היו השנים היחידים שאני זוכר מעודי. היו עוד חלומות שממש לא עניינו אותי. הרי גם בהקיץ אני חולם ומדמיין
אז מדוע דווקא הדמיונות והחלומות שלא בהקיץ יטרידוני. בשבת הקרובה יחול שמחת תורה. כדאי להכנס לבית הכנסת ולהתברך מהכהנים בעלייתם לדוכן בתפילת המוסף. ולומר את היהי רצון שנמצא במחזור בברכת הכהנים. מועדים לשמחה.

אלי ו.

New member
ועוד סיפור, על סבתא שלי

הסבתא שלי, בכל פעם שהיתה בהריון היו מגיעים אליה קרובי משפחה בחלום מציגים את עצמם ואומרים לה משהו בסגנון: שלום יוכבד, הולך להולד לך ילד (או ילדה) ואני מבקש שתקראי את הילד על שמי. לעתים האדם בחלום היה ממשפחת סבי והיא מעולם לא שמעה עליו ורק בבוקר היא ביררה מי האיש לסבתי נולדו 6 ילדים, והיא ידעה מראש את מינם הרבה שנים לפני שהמציאו את האולטרסואנד. אז כעיקרון אני לא מאמין לסיפורים על חלומות, אבל במקרה של סבתא אני מאמין. ואם כבר סיפרנו עליה, התפללו לשלומה של יוכבד בת אסתר.

למעלה