יש לי שאלה טיפשית אבל שאני רוצה לדע

imdark

New member
מעוד מעוד בעייתי

באיזה רמה אתה מגדיר את אצמך? עם אני יתחיל להסברי פתיחה זה יכול להיות מסובך מידי לרמה שלך (תעמין לי זה מאוד מאוד מסובך במשחקי מקצוענים על תואר את כל היום הראשון משחקים על מהלכי הפתיחה ובשני את כל השאר (אמצה משחק ,קרבות וסיום)

dannyshadow

New member
האמת שאני מתחיל

אבל באופן כללי, איזה טיפ שיעזור? יצא לי לנצח כמה מתחילים אבל ממש לא הרבה. אני יודע שאני לא אמור לצפות יותר מידי מעצמי אבל בכול זאת:p מה אתם אומרים, לשחק נגד עצמי יעזור לי?:p הצלחתי להכין לוח מאולתר בבית, צריך רק להשיג אבנים איכשהוא.

imdark

New member
אפשר דמקה

אבל אתה לא צריך לוח כדי להשתפר אני וחבר שלי עברנו את הרמה הזו על נייר ועט מה שכן משחק נגד אצמך הוא נהדר ועוזר מאוד לראות את השגיעות של אצמך אבל הוא גם לא פשוט בגלל שאתה חושב בשביל שני השחקנים בתור אחד כלומר מתי שהו מישהו יצתרך לוותר בגלל שאין דבר כזה מהלך מושלם במשחק אבל יש את המהלך הטוב ביותר שאתה מסוגל לו אני מציע לך תכנס לאינטנט ותבקש שיעורים יש המון אנשים באמת טובים באץ ובכלל שיכולים להראות לך את הטעויות שלך ולהראות לך גם מהלכים טובים יותר אכשיו בקשר לפתיחה המטרה הבסיסית של הפתיחה היא לתפוס שטח אבל לשמור על יציבות וחיזוק האבנים וגם התקה והגנה למשל אני בטוח שאתה מכיר את הקומוקו(מתחת לנקודת כוכב) אחת הדרכים להתקיף את הקומוקו היא בעזרת קיימה (מהלך סוס שזה קפיצה של 3 קדימה ושתיים לצד)האויב מפחד שתתפוס לו את הפינה בקרב יגיב קיימה בצד השני ואז תאשה קפיצה של אבן אחת או שתיים (אפשר גם יותר אבל זה יותר קשה לשחק ככה) מההתקפה הראשונה שלך זה ג'וסקי(מספר מהלכים מאוד מוקר שנותן לשני השחקנים ערך שווה בפתיחה אחד מהפחדים הגדולים ביותר בגו זה שהמשחק ישר יילך לאמצה הלוח בפתיחה וגם כאשר משחקים בצדדים משחק רק על השורה השלישית או רביעית א' מפחד וב' כדי שבהמשך הם יוכלו להגדיל את השטח ולדעוג פחות וג' זו הצורה המכובדת ביותר להתחיל שני השחקנים צריכים לחשוב המול על כל מהלך ולכל מהלך יש ארך נבנים גם מהלכים מיוחדים במקומות שונים במשחק AJI זה מושג מאוד חשוב אבל אתה אדיין לא צריך להכנס לדברים כאלה חוץ מזה לסיכום רוב הדברים שכתבתי פה הם אדיין מתקדמים מאוד ולמרות שאתה יכול ללמוד אותם יכולת המשחק שלך אדייין לא מגב את היכולת להבין מהלכים אני מציע לך לחכות עוד עד שתשתפר ותתחיל כבר לחשוב על תאוריות משלך בגו (המורה הטוב ביותר שלך הוא אתה)

LeCagot

New member
קודם כל, יש מדריך טוב למתחילים

באתר הזה. אם כבר עברת על המדריך, אז ככה על קצה המזלג: הכי קל ליצור שטח בפינות, אח"כ בצדדים ובסוף במרכז. זו הסיבה העיקרית שבגללה מתחילים את המשחק באיזור הפינות, וממשיכים לצד ולמרכז. בקשר לאיך בדיוק לשחק - יש לך מספר אופציות: 1. תצפה במשחקים של שחקנים ברמה קצת מעל מתחילים - משהו כמו 15ק, שהם לרוב משחקים פתיחה סטנדרטית כזו או אחרת, ואז יהיה לך קל יותר להבין מה הם עושים ( שחקנים טובים - 4ק ומעלה לא תמיד משחקים בצורה שנראית הגיונית למתחיל). 2. לקרוא ספרים בנושא פתיחה בגו - פוסקי (fuseki) או ג'וסקי (joseki) כגון Opening theory made easy, אוIn the beginning 3. למצוא מישהו שילמד אותך.(ב- KGS מומלץ לבקש ממישהו חזק לעבור איתך על המשחק שלך, ואז הוא מסביר) והכי חשוב, זה לשחק. הנסיון מלמד אותך המון. בהצלחה :)

imdark

New member
אפשר להוסיף משהו

לפעמים בכל זו כדי לראות משחק של מקצוענים הם מחזקית את הריפלקסים שלך וזה מאוד חושוב במיוחד למתחילים שוסקו הוא מדהים אבל לא מומלץ למתחילים המהלכים שלו הם קצת גאוניים מידי (עם זה אפשרי) יכולת המשחק שלך לא תהיה חזקה מספיק אני נהנה לראות את המשחקים של שוסקו או גו סיגאל אבל די קשה ללמוד מהם בכל זו תראה יש מספיק שחקנים גדולים שלא היו כאלה געונים כמו CHO הנינבו(אני לא בטוח אבל אולי אני יכול להביא לך משחקים שלו) תעבור על כמה משחקים תנסה לנחש ולחשוב על מהלכים ואחרי מספיק זמן המוח שלך יתחיל לקלות אותם שזה מאוד חשוב

dannyshadow

New member
.

תודה רבה=) עזרת המון עדיף לשחק בנקודות הכוכב או קצת מתחת בפינות? האמת שאני לא ממש רואה טעם לשחק בפינות. זאת אומרת- איך זה עוזר לי מבחינת טרטוריה? את הקטע הזה אני באמת לא מבין.

imdark

New member
מספר האבנים שצריך כדי לבטח שטח

בפינות הוא קטן בהרבה ממספר האבנים שצריך לשם אותה כמות של שטח באמצא ובארך פי אחד וחצי מהצדדים חוץ מזה אתה צריך רק מהלך אחד כדי להיות בטוח שהשטח שלך ויש לך מספיק שטח לעיניים באמצה אתה זקוק למהלכים רבים ולרובם יש חולשות רבות באשר לנקודת כוכב הכל תלוי בטכניקה שלך אני אוהב משחק מתחת לנקודות אבל הוא משאיר אותך לא מוגן ודורש ממך להיות מוכן לכל דבר ולהתחיל קרב מוקדם משחק בנקודות יכול להקים לתחייה AJI חשוב שנקרה פלישת 3*3 שבו אתה מאבד שטח בפינה אבל מרוויח את הכוח לשחק באמצה ומול שחקן חלש יש לך אפשרות להרוויח ניצחון בעזרתו חוץ מזה יש עוד המון פתיחות אחרות ולכל אחת יש את החולשות שלה והכוחות שלה יש אפילו 3-5 וגם אמצה הלוח כלומר טאנגאן (לא מומלצת למתחילים וקשה גם למתקדמים) רק דבר אחד חשוב בתור מתחיל תמיד עם האויב משחק בפינה תשחק בפינה הנגדית לה אני מציע לך לשכוח מכל זה ופשוט לעבוד על הקרבות השוני בין מתחיל לקיו 28 הוא היכולת לקרוא קדימה (לפי דעתי)

LeCagot

New member
זו שאלה די בעייתית

יש 9 נקודות בפינה שבהן לרוב משחקים, ולכל נקודה יש את היתרונות והחסרונות שלה. למשל, נקודת הכוכב ( HOSHI ) היא מאד מאוזנת, יש לה הרבה לאן להתפתח, אבל היא לא מבטיחה את הפינה, כלומר צריך עוד אבן אחת לפחות כדי שהפינה תהיה שלך. דוגמה נוספת: נקודת ה 3-3. משחק בנקודה הזו מבטיח לך את הפינה, כלומר אתה יכול לבנות שם 2 עיניים, והיריב שלך לא יכול למנוע את זה, אבל מצד שני אין למשחק שם הרבה השפעה לכיוון המרכז, כלומר ניתן די בקלות להגביל אותך לפינה. את השאלות האלה עדיף שתשאל ב- KGS (ראיתי שיש לך חשבון שם) ואז תוכל לקבל גם הדגמה עם ההסבר, מה שללא ספק יעזור לך להבין.

imdark

New member
החולשה העיקרית של 4-4

כדי שתשלוט על פינה את זקוק לשלוש אבנים נוספות וזה כמובן מאוד בעייתי בפתיחה אבל אפשרי למה שלוש אבנים: שתי קפיצות של שלוש לכל צד לשם ההגנה ואבן צד בשביל פלישת 3-3 וזה די קשה לשחק עם זה אתה חייב להגיב לכל מהלך של היריב נכון כדי לשרוד התקפת צד דורשת הגנה בצד השני והאוייב בדת השני כדי לקחת לך מקום

למעלה