יש לי שאלה חשובה!!!

1מתוקית

New member
יש לי שאלה חשובה!!!

שלום לכל דיירי הפורום, ברצוני לשאול או לקבל עיצות ממי שנימצא במצבי: אני אם חד הורית כבר 15 שנה, מקבלת הבטחת הכנסה, לאחרונה חודש הקשר עם אבא של ילדיי והוא (ואני ) החלטנו שהוא מצטרף לגור איתנו, הוא לא עובד עבודה קבועה ואפילו קיבל קיצבה מהביטוח בעצמו, אני החלטתי שאני מצהירה עליו בביטוח לאומי שאנחנו הולכים לגור בייחד כדי לא לשקר ולמנוע אי נעימות והיסתבכויות מיותרות. בביטוח לאומי אמרו לי שהם ידונו במצב ויחליטו אם מגיע לי קיצבה ואם לא, אם כן אז הקיצבה תגיע ביחד,זאת אומרת גם לילדיי וגם הקיצבה שלו, שאלתי: האם אני יקבל את הכסף אלי? האם עשיתי טוב שדיווחתי, או שמעכשיו לא אקבל יותר קיצבה, שזה בעצם אסון לכשעצמו?? אשמח לקבל תשובות. תודה מראש!!

m i c h a l i

New member
עשית טוב שדיווחת

אם לא היית מדווחת והיו עושים אצלך בבית ביקורת מהביטוח הלאומי ומגלים שבן זוגך גר איתך היית צפויה , מלבד ההחזר של הכסף לביטוח הלאומי, לתביעה מהביטוח הלאומי ולעונשים הקבועים בחוק. לא הבנתי אילו קיצבאות אתם מקבלים. האם את מדברת על הבטחת הכנסה או על מזונות? האם שניכם לא עובדים? איזו קיצבה את מקבלת?

m i c h a l i

New member
הבטחת הכנסה

ע"פ האתר של הביטוח לאומי - שוג שלא עובד +2 ילדים או יותר (מתחת לגיל 55) זכאים לסכום של 2,240 ש"ח. אינני יודעת למי הסכום יגיע - עליכם לבדוק בסניף הקרוב למי יועבר הכסף. פרטים נוספים באתר

1מתוקית

New member
תודה תודה לכולם ו....

מחר יש לי פגישה בביטוח לאומי. כדי לעשות שיכלול של ההכנסות שלי ושל בן זוגי, ונראה מה יהיה, בעיקרון אני מרגישה יותר טוב מאז שדיווחתי, ומקווה לטוב. אכתוב מחר את התוצאות. תודה לכולם!!

1 מתוקית תקראי בבקשה

טוב שהלכת אליהם לי הייתה כמעט אותה בעייה שנודע להם שבעלי בכלא הורידו לו את קיצבת הנכות וחייבו אותנו על כול הסכום,ואני מקבלת השלמת הכנסה,

s h o o s h a

New member
קצבאות על פי מבחני הכנסה

מאחר והקיצבאות השונות משולמות לנו על פי מבחני הכנסה, הרי שמרגע שהצהרת על כי אל שולחנך יסב אדם נוסף ואשר אף לו הכנסה משלו, מכאן, שאת דמי זכאותך יש לבדוק מחדש בהתאם לקריטריונים החדשים שנוצרו. אגב, לרגע אל תָצֶרִי כי דיווחת, כי 'גילוי' בשל הלשנה של 'נשמה טובה' יכול לגרור אחריו הסתבכויות לא מעטות והסתרבלות של הליך שעל פניו יכול להיות מאד פשוט. והיה ושכר שניכם עולה על רף הקיצבאות, תמצאו לא זכאים. והיה וימצא כי למרות שכרכם, עדין אינכם מגיעים לרף, יושלם לכם שכרכם. את 'מדרגות' התשלום ניתן למצוא באתר של הביטוח הלאומי. תשובות ברורות וחד משמעיות שעליהן כדאי לך להסתמך תקבלי רק מאת המוסד לביטוח לאומי. תוכלי לחייג אליהם, למרכז הארצי שלהם, עדיף אם כבר חלפו כשבועיים מאז הגשת את התביעה. טל. מוקד ארצי 08-9369696 ותצטיידי במספר אישי/סודי שנמסר לך (בנוסף לתעודת הזהות שלך). תוכלי גם לפנות אל סניף המוסד בעיר מגורייך בימים ובשעות הנהוגים בסניף ולקבל את כל התשובות. בהצלחה

למעלה