יש לי שאלה חשובה!!

nute kram

New member
יש לי שאלה חשובה!!

כבר שאלתי מקודם אבל לא ענו, אז אני שואל עכשיו מתוך הנחה שלא שמו לב להודעה. אז ככה, לפי מיטב ידיעתי חברי הלהקה לינירד סקינירד נהרגו כולם בתאונת מטוס. אבל אתמול בלילה ראיתי הופעה חיה שלהם בערוץ vh1 classic משנת 92 (או 95, אני לא בטוח). ולכן רציתי לשאול-איך לעזאזל זה יכול להיות?!?

Grimble Grumble

New member
לא כולם...

חלקם הקטן... 6 מתוך 15 הגיטריסטים שלהם 3 מתוך 7 המתופפים מספר באסיסטים וואן זנט אחד...

giba70

New member
איזה ואן זנט אחד?

סליחה, אבל אני לא מכיר אותם. אני כן מכיר את סטיב ואן זאנדט Steve Van Zandt שמלווה את ברוס ספרינגסטין. יש סיכוי שזה הוא?

רגע רגע

אתה רציני: "6 מתוך 15 הגיטריסטים שלהם 3 מתוך 7 המתופפים" באמת היו להם כל כך הרבה נגנים?

Paranoid Y

New member
כן... באמת... הם היו רבים ../images/Emo13.gif

והוואן זאנט האחד היה רוני ואן זנט.. והיה אחד ג'וני גם..

ch15

New member
הסיפור המלא

בתאונה נהרגו הזמר רוני ואן זנט והגיטריסט סטיב גיינס כמו גם אחותו קאסי גיינס שעשתה קולות רקע וכן הרודי דין קילפטריק.זה היה ב20 אוקטובר 1977 כשהלהקה היתה בשיאה והתחילה בסיבוב הופעות 3 ימים לאחר הוצאת האלבום sreet survivors אולי הטוב שהם הוציאו ביחד עם שני הראשונים. לאחר שהחלימו מהתאונה החברים הקימו כמה הרכבים למשל rossington-collins band המעולים שהוציאו שני אלבומים מצויינים עם זמרת בשם dale krantz גם allen collins band ,artimus pyle band,rossington allen collins הגיטריסט מת בסוף שנות ה80 מסיבוכים של תאונות דרכים חוזרות (באחת מהם גם נהרגה אשתו judy( ולאחר שהיה מרותק לכסא גלגלים... בכל מקרה החברה התאחדו לראשונה תחת השם המקורי ב1987 לצורך סיבוב הופעות לציון 10 שנים לתאונה ,כשאת הסולן הפך להיות johnny האח הצעיר של רוני ואן זנט.דרך אגב המתופף ארטימוס פייל היה גר אז בירושלים וטס חזרה לארצות הברית לסיבוב ההופעות. לאחר הצלחת הסיבוב הנל ויתר johny על קריירת הסולו שלו והפך לזמר הקבוע של הלהקה שהוציאו מספר אלבומים בשנות ה90 עם פה ושם כמה דברים טובים אבל לא ברמה של הלהקה המקורית מבחינת כתיבת השירים ,המוצלח ביניהם הוא endangered species האקוסטי . לפני שנה נהרג עוד בורג חשוב מההרכב המקורי,הבסיסט leon wilkeson חשבתי שזה הסוף אבל מסתבר שלא והשנה הלהקה הוציאו אלבום חדש שלפי הביקורות באמזון הוא הטוב ביותר מאז 1977...מי יודע. מעניין שהיום יש רק שני חברים מקוריים מההרכב המקורי הגיטריסט גרי רוסינגטון והקלידן בילי פאואל,אבל לא ממש ...הגיטריסט ריקי מדלוק היה מתופף בהרכב המקורי עוד לפני שסקינרד הוציאו את אלבומם הראשון ועזב לטובת קריירה כסולן של להקה דרומית מצויינת אחרת בשם blackfoot כך שיש פה סגירת מעגל.כמובן שסקינרד תמיד היו עם שלשה גיטריסטים והגיטריסט השלישי היום הוא גם כוכב בפני עצמו הוגי טומאסון כוכב להקת הoutlaws (מין גירסה דרומית של הנשרים)...ואחד מנגני הסטרטוקסטר הגדולים בתבל! דיסקים מומלצים pronounced leh-nerd skin-nerd 1973 second helping 1974 street survivors 1977 tribute tour 1987 endangered species 1994 יש גם הרבה אוספים טובים כמובן והופעות חיות מומלץ גם solo flytes אוסף של דברים שעשו אחרי התאונה בעיקר קטעים של rossington-collins band ,כמו גם the johnny van zant collection והאוספים של blackfoot והoutlaws למי שאוהב את הלהקה כמוני וגם למי שאוהב את neil young אני יכול להמליץ מאוד על הדיסק הכפול של drive by truckers שנקרא southern rock opera פצצה של דיסק שבת שלום!

למעלה