יש לי שאלה חשובה

עו מר 5

New member
יש לי שאלה חשובה

אני בן 18 וחצי עוד מעט, לפני חודש בערך הייתי בצו בלשכת הגיוס בתל השומר וכשסיימתי שם הלכתי למעבדה של אבא שלי שנמצאת לא רחוק משם, כחשזרתי הגעתי לאיזה צומת ועברתי מעבר חציה (באור ירוק כמובן) כשעברתי את המעבר נעצרה לידי ניידת משטרה עם שלושה שוטרים אחד מהם ביקש ת.ז. והשניים האחרים שאלו אותי שאלות כמו: מה אני עושה שם, מאיפה באתי, לאן אני הולך, איפה אבא שלי עובד, האם עצרו אותי פעם, ועוד כל מיני שאלות שאני לא ממש זוכר. רציתי לדעת למה הם היו צריכים לשאול דווקא אותי, ואם זה נחשב שעצרו אותי? תודה מראש. עומר. דרך אגב, אם זה משנה זה קרה בשעות הבוקר.

Elicoz17

New member
לא

עיכבו אותך, לא עצרו. כנראה שבאזור שהיית באותו זמן חיפשו חשוד או משהו כזה, והינך עוררת את חשדם את השוטרים.

ישראל27

New member
בלשון המשטרתי זה נחשב "עיכוב

לבדיקה " וזה יכול לנבוע מ - אירוע מסוים שהיה באיזור ויש תיאור -או תיאור חלקי לאדם ,ואז עושים בדיקות רבות , יתכן שאחד השוטרים חשב שהוא מכיר אותך מאירוע -לא לטובה , והחליטו לבדוק -וזו זכותם החוקית וכאשר בודקים ת.ז או במסוף , רואים פתאום שאתה ילד טוב - אומרים לך שלום וכו וזהו . לעיתים - אנשים נראים גם קצת מחשידים -ואל תפגע (..) במיוחד לבני עדות המזרח והפחד ממפגעים מבני דודינו ..אז אם בדקו אותך לא להתרגז . בכל מקרה רצוי מאוד לענות בצורה אדיבה ולתת תעודת זהות ולא להתחכם עם השוטרים . אם הם יחשבו שאתה מתחכם או חלילה שהינך קשור לסיפור ומפחד לתת פרטים - הם יוכלו לעכב אותך לחקירה בתחנה ויכולים לפתוח לך תיק פלילי .. ולכן לתת להם לבדוק ולגמור מהר את הסיפור . "החוייה אולי לא נעימה בהחלט , ויש לך הרגשה למה דווקא אותי .. אבל אם הכל בסדר אז לא היה ויהיה לך שום זיכרון מהבדיקה . שבוע טוב !!!!!!!!!!

שלום30

New member
עומר אל תתרגש מזה

זה דבר סביר וכפי שכתבו לך כאן, הוא יכול לנבוע מכל מיני סיבות. אולי טעו בך, אולי חשדו במשהו ורצו לתהות על קנקנך, לשמוע את המבטא שלך ולראות איך תגיב לשאלות יכולות להיות עוד הרבה סיבות אין צורך להתרגש להתרגז או להפגע. לאור המצב במדינה זה מקובל וסביר בהחלט.

Squad 55 Taylor

New member
למה אתם מגיבים ככה???

כאילו בסדר עיכבו אותו אבל שמתי לב שאחרי כל הודעה רשמתם "אין צורך להתרגז" וכאלה... אני לא ראיתי שום סימן שהיא מרוגז או התרגש... בסדר חפיף קורה... אני לא יישכח היה איזה יום שעיכבו אותי 4 פעמים (!) באותו יום! ועוד תבינו הייתי עם מדים של משטרה (ככה אנחנו הולכים למשא"ז) והייתי עם תיק כי לקחת בו בגדים לישון אצל חבר במודיעין (אני לא גר בעיר) אז כנראה חשדו בי ועיכבו אותי 4 פעמים אנשים שונים ובסוף היום הזה כ"כ צחקתי... להיפך זה בכלל לא מרגיז זה מצחיק... אני לא יישכח יום אחד גם הייתי בבת-ים עברתי רמזור להולכי רגל באדום אני ממשיך ללכת פתאום שומע "וויאוווו" כזה פעם אחת ורואה ניידת... כבר עלה לי חיוך ופתאום ראיתי איזה שוטרת יוצאת אליי ואומרת לי (זה היה ממזמן) אתה יודע שמה שעשית זה קנס של 35 ש"ח אז אמרתי לה אין בעיה... הוצאתי ארנק הוצאתי שטר של 50 ואמרתי לה הנה קחי... היא אמרה לא ודה זה בסדר רק תדע לפעם הבאה... אחרי זה התפוצצתי מצחוק... אפשר להתחכם עם שוטרים רק צריך לבחון את אותו שוטר לפני... לא לכולם יש חוש הומור...

מתנדב

New member
אתה בר מזל גדול....

כשאני יתן למישהו דו"ח, וההוא יוציא לי שטר של חמישים שקל, אני יעכב אותו מיד על שוחד, ודע לך שזה נקרא שוחד לכל דבר...

Squad 55 Taylor

New member
שוחד?

לא הצאתי שוחד... אמרתי לה קחי הנה ה 50 שקל של הדו"ח רק תחזירי לי 15 שקל עודף... לא הייתה לי כוונה לשוחד אלא לשלם את הדוח חחחחחחחחחחחחחחחחח

מתנדב

New member
זה לא משנה כוונתך מה הייתה....

עצם זה שאתה מציע לה לשלם את הדו"ח (כביכול), זה נקרא שוחד. למה אתה לא יודע איפא משלמים דוחו"ת?, אצל השוטרים משלמים?.

ישראל27

New member
אני מקווה שהיא לא חשבה שאתה "ש

ישיה גמור או מנסה להתחכם איתה - והדרך משם לאברבנל או לתא מעצר קצרה מאוד ....

שלום30

New member
Squad 55 התשובה נועדה לכולם

בפורום הזה ישנם גולשים רבים אשר אינם כותבים אלא רק מסתכלים. בדרך אני נוהג לענות תשובה ולכסות בה עוד הבטים אחרים, ולכן יתכן והשואל הספציפי לא יתרגז, אבל ישנם אחרים שיכולים להתרגז במצב כזה או להפגע. ומכיוון שכך, עניתי את תשובתי לשואל והוספתי בה פרטים מועילים עבור כלל הצופים בתשובה זאת. כל אחד יקח את מה שליבו חפץ.

Squad 55 Taylor

New member
אוקי...

שלום הבנתי אותך... תא באברבאנל???? נראה לך אין להם דברים יותר טובים לעשות??? סתם חפיף... גם ככה עוד 5 שנים סיימתי את העניינים שלי במדינה... ועוד לא יצא לי לבקר באברבאנל... תמיד יש פעם ראשונה... ת'אמת יש לי פרוטקציות חחחח אמא שלי עובדת סוציאלית LOL

גם לי כרה משהוא כזה תקשיב מצחיק

אני חוזר שלשום יום שישי יולתר נכון כבר שבת כי זה היה 5 בבוקר של שבת עוצרת ניידת ליידי והשוטר אומר תעודות זהות בבקשה קיצור חבר שלי שהיה איתי ממשיך כזה ואז הוא אואמר לו מה אתה ממשיך בוא אמרתי לו מה אתה רציני הוא עושה לי כן יענו בצחוק כזה כי אני מתנדב של המשמר האזרחי ויש כמה שוטרים שאני מכיר וכמה שאני לא אבל כנראה מכרים אותי קיצור לא היה לי תעודת זהות אז הבתי לו רשיון הוא עושה מאיפה אנחנו מכרים ואני מסתכל לו על התג וחלא קולט תשם אמרתי לו אולי מהמשמר האזרחי שהוא דשאל אותי מאיה תמכיר אותי ואז הוא אומר לי כן היינו ביחד באבטחה חחח כיאלו הוא לא זיהה אותי בבטחה כנראה אז הוא רצה תעודת זהות חחח יש מבי ןןןןןן

לא הבנתי מילה. וקריאת קודש לכולם!!!

חברה, הפורום נועד שנבין אחד את השני, וננסה לעזור אחד לשני. תקלו עלינו, ותנסו תשתדלו לכתוב בלי שגיאות. אי אפשר להבין מה הולך, ואם הוא 'קשר' או 'כשר'.. ועוד ועוד ועוד. לעיתים אני אומר לעצמי 'איציק, הבדיחה על שוטר כותב, ושוטר קורא כ"כ אופינית לשוטרים, תראו מה הולך פה בפורום'. לכן ידידי וחברי המתנדבים. אנא, אל תגרמו לכך שמישהו מבחוץ שבא לקרוא, יצחק וילגלג עלינו. ופתרון לכל אלו שכותבים עם שגיאות. תכתוב את מה שאתם רוצים לכתוב בפורום בתוכנת WORD בתוכנה יש תיקון שגיאות אוטומטי. במידה ויש שגיאה, יהיה פס אדום מתחת למילה. קלק ימני בעכבר, והוא יביא לכם את האוסף מילים שיש לו בהקשר למילה שכתבתם. לאחר מכן, פשוט תעתיקו, ותדביקו פה בפורום. ואסיים כפי שכתב דוד המלך ע"ה בתהילים: שגיאות מי יבין, מנסתרות נקני יום טוב לכולם.

מתנדב

New member
kיציק לוי.....

אתה צודק, גם אני מנסה פעמים רבות מה כוונתם של חברי הפורום ולא מבין במדוייק, אך עלינו לעזור גם לאלו שלא כותבים בצורה נאותה וקלה לקריאה... וד"א בוורד ישנם הרבה מילים שהם תקינים אך הוורד לא מכיר אותם ומכיר אותם כשגיאות.

tomizaur

New member
גם הצורך הבלתי נשלט

להראות כמה אתם צוחקים דיי מעצבנת ומפריעה לקריאה. זה ממש מעצבן כשקוראים הודעה וכל מילה שלישית היא "חחחחחחחחחחחחחח".

זה תוכנת אופיס, שמגיעה ב"כ

בכל מחשב כסטנדרט. לא מצאתי אותה על הנט. סוריי....

Squad 55 Taylor

New member
Kיציק...

זאת תוכנה של מיקרוסופט וחבל שתחפש באינטרנט ועוד לכתוב את זה בפומביות כי כזה דבר לעשות זה לא חוקי....

למעלה