יש לי שאלה חשובה

יש לי שאלה חשובה

אני רוצה ללמוד הנהלת חשבונות באופן עצמאי ללא קורס. אני רוצה ללמוד סוג 1+2 לעבוד ואז לעשות סוג 3 כפי שהחוק מחייב. הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי בכלל לגשת למבחנים עצמאית? אם כן מהם הספרים שמהם אפשר ללמוד? איפה אפשר לקנות אותם? איפה נרשמים למבחן? איפה מתקיימים המבחנים? באילו תאריכים? כמה זה עולה עצמאית?(המבחן והערכה לגבי מחיר הספרים וספרי התרגילים אם יש כאלו) אשמח לתשובות לשאלותיי ולעוד פרטים נוספים ומועילים למי שיש. תודה מראש

ל ו ל י ת

New member
תתקשר אל

המכללה למנהל בית ספר גינת תשאל אותם מאיזה ספרים הם מלמדים. כן אתה יכול לגשת עצמאית אם יש לך יכולת למידה טובה. יש להם או היה להם בעבר מורה דגול בשם גבי. שאל אם הוא מלמד אצלם. תבקש לדבר איתו תתיעץ איתו. אני חושבת שהוא אולי יכול לקדם אותך בנושא היעוץ. בהצלחה.

הנהלת חשבונות

אני מנסה לברר עבורך אם ניתן לגשת באופן עצמאי, נדמה לי שכן. אחזור אליך כשאוודא.

הנהלת חשבונות 2

בררתי. ניתן לגשת באופן עצמאי. יש להרשם במשרד העבודה -אגף הבחינות. פרטים טל. 026294926 רח´ יפו 20 ירושלים.

תודה רק בהמשך לבירור שלך...

שם אני רק נרשם או שגם מקבל את הפרטים הנוספים? (מחירים,תאריכים,מיקום הבחינה,ספרים וכו´) ועוד משהו קטן...עניין פרוצדורלי...אם בררת , צריך 2 בחינות (סוג 1 וסוג 2) או שזו בחינה אחת סוג 2 שכוללת בתוכה כבר סוג 1? ושוב תודה

לגבי ספרים

לפני מעט מאוד זמן התחלתי ללמוד הנהלת חשבונות סוגים 1+2 בקורס של משרד העבודה , כך שאין לי מספיק פרטים מדוייקים , אבל אם אני לא טועה זאת בחינה משותפת לשני הסוגים. לא זוכרת כמה היא עולה ... הבחינה שלי תהיה בערך בסביבות ינואר-פברואר. לא ידוע לי מועד מדוייק או מועדים אחרים . ובקשר לספרים , אנחנו לומדים עם ספר של "יורן הוצאה לאור" , אמור להיות ממוקם בקרית-חיים (קרוב אליך :) ) הטלפון שלהם : 8421974-04 . יש לכל סוג ספר נפרד משלו (1, 2, 3, וספר בחינות+תשובות) עם עובי מכובד (זה של סוג 1 הוא כמעט 500 עמודים), ואם אני לא טועה העלות היא 100 שקל לכל ספר כזה . הוא צריך להיות ספר לימוד טוב , למרות שכבר עכשיו אני רואה שיש מקומות שהוא דיי מסבך דברים, והלימוד עם מורה/מתרגל עושה הרבה יותר סדר בדברים (מן הסתם...) . מקווה שעזרתי ולו במעט
שיהיה המון בהצלחה !! (וד"א עפ"י הדרישות בשוק העבודה : מומלץ סוג 3 + "חשב שכר" - שזה צריך להיות קל , אם זה במסגרת של קורס חשב שכר יכול להיארך משהו כמו 3 חודשים , או להמשיך הלאה לחשבונאי בכיר או יועץ מס)

שכחתי לציין

שחוץ מספר הבחינות , אין ממש הרבה תשובות לתרגילים בספר .... זה יוצר בעיה במקרים מסויימים .... קח את זה בחשבון

שכחתי לציין

שחוץ מספר הבחינות, אין כמעט תשובות לתרגילים שמצויים בספר ... זה יוצר בעיה במקרים מסויימים .... קח את זה בחשבון

עוד

אני לא סגורה על זה - אבל המבחן (אם אני לא טועה) הוא מבחן אמריקאי. ועוד משהו שלא אמרתי זה שרצוי להכיר גם את תוכנת החשבשבת או "המנהל".

תודה רבה וגדולה...

על העזרה רק מה בקשר לספרים בספרים של סוג 1 2 ו-3 אין בכלל תרגילים ומבחנים עם פתרונות?או שיש תרגילים ללא פתרונות כלל? כי לא ממש הבנתי וזה אחד הדברים החשובים ביותר... ובספר של בחינות ותשובות התשובות הן סופיות? או שיש גם הסברים מפורטים? תודה

בספרי הלימוד עצמם

יש כמעט לכל דבר (לכל נושא-פרק בספר) תרגול (יש נושאים שיש בהם יותר תרגול ויש כאלו שקצת פחות), ברוב המקרים אין תשובות לתרגילים, חוץ ממקרים בודדים שיש תשובות סופיות, אבל יש גם לפני כל תירגול תרגיל אחד לדוגמא עם הסבר לדרך הפיתרון. (אני מסתמכת על מה שאני רואה עד עכשיו בספר של סוג 1 (כי זה מה שרכשתי בנתיים.....) ) בקשר לבחינות, קצת טעיתי, כנראה שמדובר בספר נפרד לכל סוג עם בחינות משלו, זה צריך להיות מלווה ב"פיתרון מלא" לפי מה שקראתי (מאחורי הספר..), סביר להניח שמראים שם את הדרך לפיתרון, ולא סתם תשובה סופית, השאלה היא באמת עד כמה הדרך שם שמוסברת היא מפורטת .... בכל מקרה עדיף שתברר באמת קצת יותר פרטים בטלפון עם ה"יורן" האלה או שתגיע לשם פיסית . ובבקשה

שוב תודה רבה רק עוד דבר קטנטן...

בלי להיות נודניק...בקשר לתוכנות מנהל/חשבשבת זו דרישה של משרד העבודה לדעת אותן כדי להוציא את התואר? ואני נבחן על אחת מהן במחשב בפועל בצורה מעשית? או שזה מבחן עיוני על אחת מהן? ואיך זה הולך אני בוחר איזו תוכנה ללמוד? שוב רוב תודות

לדעתי

אין כאן דרישה של משרד העבודה, אני כמעט בטוחה שבבחינה (העיונית, ואולי יש גם מעשית ?.... לא יודעת...) לא תידרש להראות משהו שקשור לאחת התוכנות האלה. זאת פשוט דרישה מקובלת בהרבה מקומות עבודה, לרוב מבקשים את ה"חשבשבת", למרות ש"המנהל" אמורה להיות תוכנה כבר יותר חדישה .... - אותה אני הולכת ללמוד (בקיצור זה תלוי איזו תוכנה ממוקמת במחשב של המקום עבודה הרצוי) צריכים להיות דיסקים שניתן לרכוש ללימוד עצמי (יש גם משהו שנקרא "מיכפל" לחישוב משכורות אם זה מעניין אותך .....
). בכל מקרה אל תיקח את כל מה שאמרתי כמובן מאליו, כי אני עדיין טרייה בכל זה, ולא יודעת בעצמי מספיק פרטים מדוייקים ...

למעלה