יש לי שאלה חשובה

idany100

New member
יש לי שאלה חשובה

התחלתי להתעסק בשנתיים האחרונות בכל הנושא הזה של רוחניות,תקשור,מדיטציה וכו'... עוד כשהייתי קטן מאוד התעניינתי בזה---אם כי רק בשנתיים האחרונות נכנסתי לעובי הקורה,והתחלתי לקרוא המון המון ולחוות המון דברים.(אני בן 25). השאלה שלי היא כזו: אני מאוד רוצה לפתח את עיניין התיקשור . נאמר שכל אחד יכול ,בעצם,לתקשר----צריך ללמוד את זה...לפתח את זה...להיות מודע לזה וכו' וכו'. זו יכולת שקיימת אצל כולם,רק שבגלל שאנחנו עם השנים לא משתמשים ביכולת הזו...היא די התנוונה. צריך לפתוח את הערוץ הזה....ולאט לאט להיפתח לעיניין של התיקשור. עכשיו השאלה שלי היא כזו: המון אומרים לי תעשה מדיטציה...תעשה מדיטציה...תעשה מדיטציה. אני יודע מה זה מדיטציה. אבל,האם כל מי שעושה מדיטציה יכול בשלב כזה או אחר "לתקשר"??? (אני מתכוון תיקשור עם מלאכים,מדריכים,יישויות וכו'...) כי מצד אחד,אני מכיר די הרבה אנשים שהולכים לקורס מדיטציה...מרגישים נפלא בשיעור וכל זה.....ולפעמים גם מתרגלים בבית---אבל אני לא חושב שאפשר להגיד שיש להם "יכולת תיקשור". הם פשוט אנשים ש"עושים מדיטציה"-----מתחברים לעצמם.......מודעים לעצמם......וכו' וכו' וכו'----אבל,קשה לקרוא להם "מתקשרים". אני מאוד רוצה להגיע למצב שאני "מתקשר". אני כבר היום (בחצי שנה האחרונה..ומאז שנהייתי ממש מודע לנושא הזה....)--מקבל המון סימנים ואותות מהמדריך שלי (כנראה) ...סתם כל מיני מילים שאני פתאום נתקל בהם. חלומות שאני מבקש לחלום ואני חולם. כל מיני שירים שאני פתאום שומע שעוזרים לי לפתור איזה דילמה שעמדתי בפניה. אבל שוב...זה לא ממש בקטע של "לתקשר". (כי הייתי בחיי אצל 2-3 מתקשרים מדהימים......וראיתי מה זה נקרא "לתקשר עם מדריך רוחני". אז בקיצור--אני רוצה ללכת ללמוד את זה.(או יותר נכון..לפתח את זה....:) אבל האם כל מי שעושה "מדיטציה",הוא בעצם "מתקשר"? (אני מדבר במונחים שאני מתכוון אליהם) או שזה פשוט משהו בשביל ה "FUN"....ואנשים מתנתקים לשעה,שעתיים מהחיים הארציים שלהם פה...מתחברים לעצמם וזהו....... אשמח לתשובות

idany100

New member
אגב,הבהרה...

לפני שכולם יגידו לי שגם מה שכתבתי כאן,זה גם איזשהו סוג של תיקשור....וכו' וכו'.....אז,אחסוך לכם את זה. כשאני מתכוון "תיקשור"...אז אם אקח שוב את 2-3 מתקשרים שהייתי אצלם (ולא פעם אחת....כי הם מדהימים)--אז זה פשוט מדריך שהולך איתם כל הזמן. ברגע שהם רוצים "לזמן" אותו.....הוא מגיח והוא פשוט נמצא שם . אני יודע שהוא שם,כי מה שהם אומרים לי (דקה מרגע כניסתי לחדר.....) מעיד על העובדה שהמדריך נמצא. אז לכזה "מדריך רוחני" אני מתכוון. ליכולת כזו של תיקשור אני מתכוון. ואני גם יודע שזה לא קטע של "זבנג וגמרנו"---זה לא יכולת שאפשר להגיע אליה מייד.(או שכן...:) אבל אני סקרן לדעת--האם "מדיטציה" הוא הדבר הנכון לעשות,על מנת שיוביל אותך ליכולות האלה....? או שעושים את זה בשביל לרענן את הנשמה,את הלחצים והמתחים בלבד.(בלי יכולת לתקשר אח"כ.) תודה רבה

drall

New member
יש לי תשובה חשובה

אין קשר בין תקשור למדיטציה. הנושא לא חופף. אני מאוד מקווה שמי שמתרגל מדיטציה לא עושה את זה בשביל לתקשר.

נהראש

New member
היי דרול

עלה בדעתך שאולי יש קשר ואתה פשוט עוד לא נחשפת אליו...?

לא כל מי שעושה מדיטציה הוא מתקשר.

יש כאלו שגם מתרגלים מדיטציה וגם בעלי יכולות תקשור. תרגול מדיטציה מסוים (לא כל תרגול) יכול להוות שער עוזר או יתרון עבור אוות רדם שאחר כך ילמד תקשור. בקיצור, זה לא שני דברים שחייבים ללכת ביחד או משהו כזה. האמת, שזה גם תלוי באיך אתה מגדיר מדיטציה. האם זה רק אדם שמתרגל לכיף שלו, או שעבורו זה דרך חיים. גם במקרה שזה דרך חיים, והאדם מודע, הוא לאו דווקא הופך ל"מתקשר", אבל סביר שהוא פתוח למידע יותר מאדם ממוצע. טוב, מקווה שלא סיבכתי

נהראש

New member
כדי ללמוד לתקשר

עליך קודם כל ללמוד להקשיב. להקשיב בריכוז מלא לאדם היושב מולך, לצלילים ולקולות המגיעים מסביבתך, לרוח, לציפורים, לתנועה לכל מה שמגיע. פשוט ללמוד להקשיב, בלי לברוח מהשקט, מהרעש, מהשיעמום. אם תלמד להקשיב כבר עשית צעד ענק, אפילו חצי הדרך אל יעדך. יש כאן רק תנאי אחד, אתה חייב לתרגל, להתאמן, להשקיע מזמנך באופן יומי וסדיר על מנת להגיע לתוצאה כלשהי. בהצלחה

idany100

New member
אני אכן בן אדם כזה

אני מאוד אוהב להיות "בדממה"...... אבל מה ז"א...לתרגל? להתאמן?? אבל איך עושים את זה?? חשבתי בהתחלה שהמדיטציה זה סוג של "הולכה לכיוון הזה של תיקשור".....אבל ממה שהבנתי עכשיו...אז זה לא ממש. אז מה ז"א לתרגל?להתאמן? איך?

כמו שאמרו כאן לפניי,

מדיטציה ותקשור אינם אותו הדבר. מדיטציה יכולה להיעשות כתרגול בעל אפליקציות שאינן קשורות לתקשור, ומצד שני יכולה לסייע למי שרוצה בתקשור. לתרגל, להתאמן- זה בדיוק מה שזה אומר. כמו שאפשר לתרגל ולאמן את הגוף, את השכל ואת הזיכרון כך אפשר לאמן את התודעה בכללותה. ישנן הרבה סיבות ומטרות לתרגול ואימון במדיטציה, ביניהן ריפוי, השגת שלווה נפשית, העצמת ריכוז, השגה של אדנות-עצמית, לימוד והכרה של עצמנו ועד התעוררות או הארה.

drall

New member
אתה צריך למצוא הפורום המתאים

והוא בהחלט לא הפורום הזה. כאן תמצא רק מגייסים לכת של גוואנקה כמו נהארש שיבזבזו את זמנך.

יש המון קורסים לתקשור.

חלקם טובים חלקם פחות. כמו בכל תחום. שלח אלי מייל או מסר, ואמליץ לך. (מכירה בצפון ומכירה במרכז)

neophile

New member
מסורתיות לעומת אקלקטיות

בקורס תיקשור שאני עברתי(בהתבסס על מידעים של "קבוצת החמש") עשינו שימוש בדמיון מודרך ובקבלה הרמטית על מנת "להגיע" למחוזות בהם המדריכים זמינים . זה לא כלכך ידוע אבל שני הגופים העיקריים שהביאו את ה"ניו אייג'" לקידמת הבמה הם החברה התיאוסופית(מאדאם בלבצקי , קרישנמורטי , אליס ביילי ועוד) ומסדר שחר הזהב(ס.ל מקרגור מאתרס , ווייט ועוד) הראשונים התבססו על בעיקר על בודהיזם והשניים על קבלה ואלכימיה השאלה היא ממי אתה רוצה ללמוד? בשני הגישות אתה נדרש לתרגול רב כמו גם עולה השאלה ונניח ואתה מעוניין בגישה המזרחית האם לא עדיף ללמוד בודהיזם מסורתי ? או באם אתה מעוניין בגישה המערבית למה לא ללמוד קבלה יהודית מסורתית ? מה אתם חושבים חברי פורום ? האם עדיף ללכת בגישה מסורתית או בגירסה אקלקטית ששואבת את המיטב מהכל ?

אני חושב שהשאלה צריכה להיות

מה מועיל יותר, ולא "מסורתי" מול "אקלקטי". לעשות מישמש זו לא חוכמה. לעשות מישמש שיעבוד, זוהי חכמה גדולה, אפילו גאונות ממש. ושוב, השאלה לאן אדם רוצה להגיע בעבודתו הרוחנית? אם הוא רואה אותה כתחביב, כספקולציה הגותית או שוגה בדמיונותיו עליה, ממילא הוא יעשה מה שבא לו, ולכן השאלה "מה עדיף" מתבטלת מאליה. אבל אם באמת ובתמים ירצה להשיג ולהגיע למשהו בדרכו הרוחנית, עדיף שימצא מפת דרכים מהימנה ומורה דרך מהימן ואת כל שטויותיו האחרות יניח מאחור. (והנה אני כבר רואה את "מוארי" הפורום קופצים להם שוב כנשוכי נחש
)

mefisto hagadol

New member
ואי, מאיפה להתחיל?

תשמע, לשאול מה בין מדיטציה ובין "קישור" כפי שאתה מכנה את זה, זה כמו לשאול מה בין ניו-אייג' (ע"ע הימרי ההילר משידורי המהפכה) ולבין מסורות רוחניות עתיקות יומין. אני חייב להודות שאני לא מומחה גדול, לא לזה ולא לזה (ותזהר מכאלה שטוענים שהם כן..) אבל שנינו חייבים להודות שכל עניין התקשור מתבסס על לא מעט ספקולציות לא ברורות לחלוטין (בלשון המטה) כשמדטיציה מכוונת בדיוק להפך הגמור - התנתקות מכל הספקולציות על טבע האדם\הנפש\העולם וחוויתם כפי שהם - מבלי לדעת את התשובה מראש. אם יש מלכים\בודהות\ישויות מוארות בספרות העליונות? ואללא, לא יודע. אבל מה שאני כן יודע זה שאני יכול ללמוד המון על מי אני (ומי אני לא) על ידי התבוננות כנה. 2 הצעות לי אליך, מחולקות לסעיפים: 1: א) כבה את הפלפון ב) התישב בצורה נוחה כשרגליך נוגעות בריצפה, ידיך אסופות בחיקך וגבך ישר (לא חייבת להיות ישיבה מיוחדת) ג) עצום את העניים לכדי חצי ותשאיר שנץ פתוח ד) תנשום באופן טבעי לחלל הבטן ותספור את נשימותך. כשתגיע ל10 התחל שוב ב1 ה) התבונן בעצמך ובמחשבותיך מבלי להתערב בהם. מי חושב? מי מתבונן במחשבות? הם אותו אדם? כן? לא? גם וגם? 2: אתה באמת רוצה לדעת איך העולם הזה בנוי? אם יש מימדים נוספים וישויות שנמצאות בהן? - יש כ"כ הרבה אסכולות. חלקן מסכימות זו עם זו, חלקן חולקות זו על זו. חלקן מסכימות זו עם זו ולא יודעות את זה.. אתה יכול ללמוד הכל, החל מקבלה וכלא בסיינטולוגיה (רחמנה ליצלן!) ולא תרווה נחת, כי תמיד תשמע משהו חדש שסותר את כל מה למדת עד כה. ובנינו, זה גם לא משנה.. ולסיום: אדם אחד ניגש לבודהה ושאל אותו האם ישנו אל שברא את העולם, ואם לאל הזה יש מלכים-שליחים. הבודהה שאל אותו למה זה כל כך חשוב לו, ענה לו האדם כי אם ישנו אל, עליו לדעת כיצד לעבוד אותו. על כך ענה לו הבודהה שאם ברצונו של אדם לעבוד את האל עליו לחוות את האלוקי "ואיך חווים את האלוקי?" שאל האדם. ענה לו הבודהה שאם ברצונו של אדם לחוות את האלוקי, עליו לעצום את עיניו, להרגיש את הרוח נושבת על פניו, את השמש בוערת על כפות ידיו ואת האדמה יציבה מתחת לרגליו. "זהו?", שאל האדם. "ולהקריב? אין עלי להקריב קורבנות לאל?" "רק את הסבל ואת הבורות שלך" ענה לו הבודהה, "עליך רק להקריב את הסבל ואת הבורות על מנת לחוות את האלוקי." מקווה שזה עזר ;) ג'.

dharmax

New member
->

שאלה: הסיפור על הבודהה - מאיפה הוא לקוח? לא שמעתי עליו, וזה לא מסתדר לי עם המעט שאני יודע על הבודהה-דהרמה וההתייחסות שלה ל"אלוהי". רק אציין, שאת רוח הדברים שבסיפור ובהודעתך אני דווקא כן מקבל. ברכות

mefisto hagadol

New member
<-

זהו סיפור ששמעתי פעם בהרצאה על "בודהיזם ויהדות" שהתקיימה לפני כ-5 שנים. איני זוכר מי ארגן את הכנס אך המרצה היה אדם מרתק שבעברו בילה שנים לא מעטות הן במינזרי זן ביפן ובאירופה והן בישבה ברסלבאית בצפת ושידע ליצור קשרים וירטואוזיים בין 2 העולמות הללו. עברו הרבה שנים מאז, אך סיפור המעשה הזה עדיין חקוק בזכרוני. לצערי איני זוכר מהיכן ציטט המצוטט האלמוני, וצר לי אם זכרוני שיטה בי (או בו). לא הייתה כמובן כוונה להכניס לסדהרתה גאוטמה מילים לפה (עשו זאת מספיק לפניי). בכל אופן, אלה הם רוח הדברים. ודרך אגב, אתה יכול לנסות. זה עובד ;) ג'.

למעלה