יש לי שאלה חדשה

תגובה לבוהה

אכן הכל במסגרת אותה אשליה , אך אני שואל - האם זה לגיטימי לומר - תפסיקו להשתמש במונחים : אחריות , בחירה , כעס - או שפשוט כך בנוי הטבע האנושי וכך הוא יישאר עד סוף כל הדורות ?

תשובה לבוהה

אני לא מדבר על שום סמכות , מה שהתכוונתי במילה " לגיטימי " הוא האם זה חכם , אינטיליגנטי לשאול את השאלה ששאלתי . יכול להיות שבחירת המילה שלי לא היתה נכונה .

OK

על זה יש סיפור כזה: הנאשם טען להגנתו שאיננו אחראי למעשיו, ועל כן אינו מבין מדוע שולח אותו השופט לכלא. השיב השופט: גם אני אינני אחראי למעשי. וד"ל.

תגובה לבוהה

הסיפור מצחיק ועצוב באותה מידה ( בעצם הוא יותר מצחיק ... ) האם באמת הכל מוכתב מראש ואסור לשאול שאלות בעניין זה ?

עוד הערה לבוהה

מכיוון שהרבה שעות לא הייתי בפורום שכחתי שהדיון בסוגייה הסתיים .

עוד משהו לבוהה ניכחו

אני חושב שאחד ממשתתפי הפורום ( grimsom ) ענה תשובה מאוד מדוייקת על כל הנושא - ולכן נראה לי שהדיון בסוגייה נגמר . אלא אם כן אתה רוצה לדבר על בחינות אחרות של הנושא שלא הועלו בדיון .

ובהרחבת מה...

בני אדם מאמינים שהם וזולתם אחראים למעשיהם. במסגרת אותה אמונה הם עושים הרבה דברים. הולכים לעבודה, משקיעים במיונים ובסקירות על מוצרים, מגרדים איבר שמדגדג להם, מענישים את הסוררים, משקיעים בפנסים ביום למען הלילה ועוד. העובדה שהם מאמינים כך (והעובדות הנגררות ממנה כמו קיומם של כעס ואכזבה), אין בה די על מנת להוכיח שאכן כך הוא. תמיד ניתן לטעון שמדובר באמונת שוא, באשליה.

למה???

New member
אולי אני טועה, אבל-

בד"כ בגלל שאנשים מרגישים זעם ואכזבה כלפי אדם שעשה משהו "רע" כי הם חונכו לעשות כן. הם גדלו לתוך עולם שכך עושים בו. הם חונכו לצפות מאנשים אחרים להתנהג "יפה" או להתנהג "טוב" וכשהם מגלים שהאנשים לא מתחשבים בציפיות שלהם- הם מתאכזבים או מתעצבנים.

למעלה