יש לי שאלה האם ילד

LIN129

New member
יש לי שאלה האם ילד

שיש לא "טיק" (משיכה באף) זה אומר שיש לא טורט?

לא !!!

יש טיקים על רקע נפשי (לחצים בחברת הילדים , לחץ בביה"ס , לחץ בבית. אגב , בן כמה הילד ?) , שחולפים כפי שהגיעו. תוכלי להיכנס לאתר (לינק בצד שמאל) וללמוד איך מגדירים טוראט או אילו תנאים צריכים להתקיים כדי שיגדירו מישהו כלוקה בתסמונת.

LIN129

New member
הילד בן 7 בכיתה א

בחופש הגדול ליפני העליה לכתה א עשינו לא איבחון בהתפתחות הילד ובסוף השיחה הילד הוציא קול מסויים והרופא אמר שזה" תיק" אני לא הבנתי מה הוא רוצה ביכלל . אנחנו מטופלים אצל פסיכיאטר ילדים ביגלל ADHD והילד לוקח רטלין LA 20 " ובתקופה האחרונה אני רואה שהילד מושך באף וארוך והוא ביכלל ללא נזלת הפסיכו אישר שזה טיקים והוסיף רספרידל גם ביגלל שהילד במישקל נמוך 20 קילו נכן לעכשוו יש מעט מאוד וליפעמים אני יודעת שזה נובע מילחץ קראתי את המאמר של פרופסור נתן גדות ולכן אני מישתדלת להכניס אותו בבית לכמה שפחות מצב מלחיץ אבל בבת הספר הסיפור שונה הבנתי מהמאר שצריך שהיהו גם קוליים האם פעם אחת זה מספיק ומה עושים עם הגילוי ביכלל חוץ מרספרידל. או תרופות אחרות זה עובר לבד?

לאור הפירוט , התמונה קצת משתנה :

הטיק הקולי לא חייב להיות קול ברור. משיכות באף יכולות להיכנס להגדרה של "טיקים ווקאליים". כמו גם כחכוח בגרון. הכי טוב שתעשי טבלת מעקב של טיקים לאורך תקופה של מספר חודשים . כך לא תשכחי אף טיק במהלך התקופה וגם תקלי על האבחון. מה עושים עם הגילוי ? השאלה היא למי מפריע הגילוי (לילד , להורים , לסביבה) ? עד כמה התופעות בולטות ? האם יש נלווים (זו תסמונת רחבה הכוללת בתוכה ADHD, ADD, OCD, ODD) שמשפיעים על איכות חיי הלוקה ? מגדירים מה הכי מפריע (אם בכלל) והולכים על טיפול \ ניסוי תרופתי הכי אופטימלי למצב . רשמתי טיפול\ניסוי בגלל שהטיפול בדר"כ מתחיל כניסוי וטעייה\תהייה\תעייה. בדר"כ קשה לקלוע "בול" ובכל אופו זמן ההשפעה הראשוני לוקח כחודש. נדרשים המון סבלנות ואורך רוח , התסמונת מאופיינת בגלים של עליות וירידות ובדר"כ נשארת לכל החיים , אם כי לקראת שנות העשרה המאוחרות יש דיווחים על התמעטות המאפיינים (טיקים ושאר ירקות).

האם את יכולה להפסיק עם הריטלין?

ריטלין עלול לגרום להתפרצות של טיקים, ויותר גרוע: הוא עלול לגרום לטוראט (שהיה חבוי עד כה), "להתפרץ". (הינה למשל סקר בעניין התפרצות טוראט אחרי מתן ריטלין אצל ילדי הפורום הזה). אגב, מחקרים הוכיחו שריטלין לא גורם לטיקים ו/או להתפרצות טוראט, אבל המחקרים ממומנים ע"י יצרני תרופות, ככה שיש לקבל את מסקנותיהם בעירבון מוגבל. גם הרופאים מעדיפים לפעמים לתת ריטלין בגלל בעיית הקשב, ותרופה נוספת בגלל הטיקים שהריטלין יצר. השאלה היא אם את בעניין של לפוצץ אותו בתרופות... (צריך בכל פעם להתאים מינונים, לתת תרופות נגד תופעות הלוואי של התרופה הקודמת, לאזן את הילד מבחינה כימית, וכו) האם את בטוחה שהוא לא יסתדר בלי הריטלין? כי אולי זה יחסוך את מחול השדים כולו. אם הילד לא מתנהג בצורה שמחייבת ריטלין, הייתי מפסיקה עם זה. לדעתי (כטוראטניקית), עדיף לסבול מהפרעת קשב וריכוז, מאשר לסבול מטוראט.

LIN129

New member
הפסקנו את הרטלין רק ל3 ימים וכבר

המורה יתקשרה ודיוחה שהילד לא מרוכז וחבל שיפסיד את החומר וישנם עוד ילדים בכיתה עם בעיה של קשב והוא ניגרר וחזרנו . אני יודעת שלטיקים יש חיים מישל עצמם ויתכן מאוד שהרטלין העיר אותם בחופשת פורים אני יעשה הפסקה וניראה תודה על התשובות החכמות .

חגית35

New member
אולי תשקלו את התרופה סטרטרה

יקרה מאוד אבל כששני המצבים אקוטיים ודורשים טיפול אולי זה הפתרון

spidergirl

New member
חולקת עלייך צוללת

הנזק בלא לטפל בהפרעת קשב גדול בהרבה מהנזקים של הטיקים. בתור טוראטניקית עם ADHD - אין תחליף לריטלין והמחיר על לגדול בלי ריטלין כבד מדי.

חולקת עלייך בחזרה ../images/Emo8.gif

בתור טוראטניקית "קלה", עם אח ADHD שיש לו גם טוראט "קליל" (אבל ה- ADHD שלו מאוד דומיננטי), נראה לי שההתמודדות שלי בחיים היא הרבה יותר קשה מההתמודדות שלו. הסטיגמה שמטילים על ילדי ADHD היא שהם "עצלנים" או "טיפשים" (תלוי במתבונן). אבל הסטיגמה שמטילים על טוראטניקים היא שהם "מוזרים" או "משוגעים". הרבה יותר קשה לחיות תחת הסטיגמות של "מוזר" או "משוגע". שוב, אם מדובר בהיפר-אקטיביות שמובילה לדברים קיצוניים, כמו אלימות או סיכון חיים, אז אני בעד ריטלין. אבל הרבה פעמים הריטלין בגלל סימפטומים קלים בהרבה, בגלל שהילד קצת לא מרוכז, והציונים שלו לא-משהו... אלה דברים שאפשר לחיות איתם, יותר טוב מאשר לחיות עם ציונים טובים וטיקים.

חגית35

New member
כנראה ששתיכן צודקות...

אז למה להתווכח כשאפשר "ללכת מכות"??? סתאאאאאאאאאאם. מה שאני אומרת ששתיכן צודקות באופן שאני מסכימה לשתיכן ועדיין... המציאות נשארת בעינה מתסכל נכון?????????????

שביק

New member
שתיכן צודקות במידת מה. כלומר:-

יש לשקול כל מקרה לגופו. הריטלין זאת המצאת המאה אשר הצילה מליוני אנשים ברחבי העולם מחיים קשים ללא תקווה. נכון שלא לכולם זה מתאים כפי שלחם לא מתאים לכל אחד (צליאק). או אקמול ללוקים בכבד. תמיד יש לשקול מה עדיף על מה? האם חיים ללא יכולת למידה? ללא איכות חיים נורמטיבית? לחוות רק כשלונות ולהסתבך בכל מיני דברים שאני בטוחה שלא הייתם רוצים להיות שם או שיקיריכם יהיו שם? אם הריטלין פועל טוב, ומשפיע היטב על הילד/בוגר הנוטל ריטלין, רצוי מאד למשיך ככל שיידרש. כלומר: כל עוד האדם ירצה ללמוד וללא ריטלין "לא יצליח לו". גם המחיר הוא טיקים, שהרי בין כה וכה יש טיקים? אני מקווה שאני ברורה במידה מספקת ואם לא - ניתן לפנות אלי. שלכם שביק.

LIN129

New member
בנות מבולבלת ניכנסתי מבולבלת יצאתי

יש לי עוד לילמון המון עם השילוב הזה שהגיע אלי תודה רבה לכולם כמו שאמרתי אנחנו מטופלים אצל פסכיאטר ילדים ומנסה ליסמוח אל החלטותיו אחרת אני ילך לאיבוד (כמו שקרא כאן) בנתיים הטיקים באף נחלשו או לא בתדירות שהיתה יתכן וביזכות הרספירדל או שאני לא מלחיצה מספיקיהיה בסדר תודה

spidergirl

New member
הכל חוזר אלייך ו...../images/Emo8.gif

שוב, לא מסכימה. דווקא ה- ADHD גרם לי לתדמית של מופרעת, שזה לא רחוק הרבה ממשוגעת. הטיקים הם ממש לא סיפור בעיני הסביבה, אפילו חינניים. כנראה שזה תלוי בחוויה האישית ובשילוב של הטוראט וה-ADHD. באמת אצלי ההיפראקטיביות והאימפולסיביות מסכנות חיים, גם כיום אם אני ללא ריטלין.

מירב1965

New member
היי ליני

שמחה לראותך כאן איתנו|đùé÷ä|, א כי אני מקווה שלילדך אין טוראט. מסכימה עם אלי, צריך לבדוק לאורך תקופה ארוכה ולא לקבוע באופן חד משמעי שלילד יש טוראט. תשימי לב לעוד שינויים שחלים בו אם בכלל כמו או סי די, התקפי זעם וכו' ועם כל התמונה הכוללת תגיעי להתייעצות. לגבי כדורים אני יודעת שרספרדל ניתן גם לטיקים אבל גם לקטע התנהגותי. תבדקי אם הטיקים התחילו אחרי נטילת הריטלין או לפני כי ידוע שגם ריטלין יכול לעורר ולהוציא החוצה טיקים, ולא כל טיק שייך לטוראט, חשוב שתדעי.

מירב1965

New member
האייקון בגיבריש היה אמור להיות

LIN129

New member
../images/Emo25.gif גם לך מירב אכן אנו משוטטים

באותן פורומים ביזכות האוצרות שלנו אני יהיה כאן הרבה כי יש לי מלא מה לילמוד על הילד "המטוקטק " שלי

למעלה