יש לי שאלה?דחופה!!!

יש לי שאלה?דחופה!!!

נכון שלא הייתי פה זמן רב,ואני קוראת מהצד הרבה הברה הרבה עיצות. ונעזרת בהן כמובן אז ככה בני בן התשע,מאובחן כארבע שנים,מקבל ריטלין מזה ארבע שנים כמובן שהתחיל במינון הנמוך של עשר מ"ג והיום הוא עם שני SR הריטלין כמובן שלא משפיע על בעיות ההתנהגות שלו ועל התקפי הזעם אבל ללמוד,עוזר וגם עוזר והוא בחינוך מיוחד,, עד כאן הרקע לאחרונה משעות אחהצ עד שעות הערב כנראה עם סיום השפעת התרופה הוא סובל מחוסר שקט נוראי.ממש יש מצב שאני מרחמת עליו מה לעשות,מה עושים מוסיפים עוד כדור הרי זה בלתי אפשרי ובמקביל החלו להופיע לו טיקים קטנים בשפה התחתונה משהו שאותי מאד מאד מטריד,הרי הוא לא יכול בלי הריטלין האם זה בגלל הכדור,או שאולי הילד שבאמת עובר קצת תקופה לא נעימה מודאגת...

zivadina

New member
בעיות התנהגות

1. בעיות התנהגות והתקפי זעם: כדאי לקבל ייעוץ התנהגותי בגישה התנהגותית-קוגניטיבית פרטנית או דרך סדנאות הורים וילדים. בשבוע הבא תתחיל לייעץ אצלנו יעל שרון, מומחית לטיפול התנהגותי, ואני מקווה שתוכלי להיעזר בה. זה יהיה בפינתנו: "הפרעות קשב בבית הספר". 2. בקשר לחוסר השקט בערב: קודם כל, אם הוא לוקח 2SR בבת אחת, הם אמורים להשפיע עד 8 שעות. מותר לך להוסיף לו "ריטלין רגיל" במינון מקביל לפני השעה 16:30 אחה"צ. ההמלצה היא לתת ריטלין למשך עד 12 שעות ביום. ה-SR נחשב 8 שעות, וה"רגיל" נחשב 4 שעות. שנית, ייתכן שמדובר ב-rebound שקורה בגלל תפוגת הריטלין, ואז ניתן להוסיף לו חצי כדור ריטלין רגיל לפני תפוגת הכדור, כדי למתן את ירידת הריטלין במחזור הדם. (הירידה המהירה היא זאת שגורמת ל-rebound). שלישית, אם באמת כדאי לו להיות בהשפעת ריטלין 12 שעות, כדאי לעבור לקונצרטה במינון מקביל. כדאי שתשאלי את המורה אם יש התקפי זעם גם בבית הספר, ותבקשי דווח על התנהגותו שם, תחת השפעת התרופה. התרופה צריכה להשפיע גם על ויסות ההתנהגות, ולא רק על הרכוז. ייתכן שבית הספר יכול להמליץ על תמיכה התנהגותית דרך מתי"א. כדאי שתנהלי מעקב על שעת הנטילה של התרופה ועל שעת התפוגה, ותחזרי לרופא המטפל עם המידע כדי לנהל דיון על התאמת המינון. נשמח לקרוא עדכונים וללוות אותך עד שתמצאי טיפול הולם לבעייה.

תודה על התשובה המהירה והיעילה

אכן לבני יש גם התקפי זעם בביהס טוב גם ככה מחר יש לי שיחה עם הפסיכאטרית שלו... ובאמת חשבתי שאת תופעת הריאבנוד שוללים עם הSR אבל כנראה שזה לא או קי מחר אני אצל הרופאה פרטים בהמשך... תודה תודה

למעלה