יש לי שאלה דחופה!

secret girl

New member
יש לי שאלה דחופה!

אני לא יודת אם הנושא קשור ישירות לפורום, אבל תענו לי בבקשה אם עושים הפלה שבועיים-שלוש אחרי הכניסה להריון, האם יש תופעות לוואי כלשהם? מחזור לא סדיר או משהו דומה? יותר גרוע? והאם זה יכול לגרום נזק בעתיד? כמו להיות עקרה? תענו בבקשה זה חשוב

ססוני

New member
אם תוכלי לנדב עוד טיפה פרטים

התשובות תהינה ברורות יותר. למשל, האם את מדברת על הפלה טבעית , הפלה על ידי כדורים או גרידה. באופן כללי ביותר: תופעות לוואי מלבד דמומים וקצת כאבי בטן לא אמורות להיות. הכאב חולף תוך ימים ספורים והדמומים עשויים להמשך בין מספר ימים עד כמה שבועות. לאחר הפסקת הדמום חשוב להבדק על מנת לוודא שחלל הרחם נקי (ללא שאריות הריון או הדבקויות). בימינו, כמו לכל פעולה פולשנית ישנו סיכון מסויים, אבל הפלות בשבועות מוקדמים הנן תהליך רפואי מהיר ופשוט יחסית, ונדיר שישנם סיבוכים. המחזור אמור להשאר סדיר בעתיד. אני מקווה שעזרתי. שוב, אם תוכלי להרחיב מעט על סוג ההפלה, נוכל לעזור לך יותר.

secret girl

New member
קראתי שעד 7 שבועות להריון

עושים הפלה ע"י לקיחת כדורים כלשהם... האם זה נכון? ואם כן עד כמה זה בטוח והאם הסיכונים הם קטנים יחסים להפלות בשיטות אחרות?

ססוני

New member
קראת נכון, הכדורים עליהם את מדברת

ניתנים מספר פעמים ביום למשך כמה ימים. הם אמורים לגרום להתכווציות הרחם, וכך בעצם נפלט ההריון. לאחר מכן מוודאים בעזרת אולטראסאונד שאכן הרחם התרוקן מתוכן ההריון. מקובל לקחת את הכדורים במשך מספר ימים ולהיות במעקב עם הרופא. הכדורים גורמים לכאבי בטו ולבחילות. הפלה מסוג זה מחקה הפלה טבעית, ולכן מדובר בשיטה בטוחה יחסית. אם המצב מאפשר, רופאים תמיד מעדיפים הפלה "טבעית" על גבי גרידה, כיוון שזו פעולה פולשנית הנעשית בהרדמה מלאה.

למעלה