יש לי שאלה בעיקר לדתיים

yoyo10

New member
יש לי שאלה בעיקר לדתיים

בנושא ברית מילה לחברה שלי במזל טוב נולד בן היא רוצה לעשות ברית רפואית ושרק המוהל יברך היא רוצה לתת הרדמה מקומית כדאי שלא יכאב לתינוק משהו יודע מה ההלכה אומרת על זה

masorti

New member
אני לא דתי...

ולכן אענה באינטואיציה ולא ב"דעת תורה". עד כמה שאני מבין, בברית המילה יש שני אלמנטים הלכתיים: א. טכניקת הביצוע (מה חותכים, פריעה, הוצאת דם וכו'). ב. ברכות מסוימות. אין שום הכרח ב"מוהל", ותיאורטית גם אבי התינוק יכול למול את בנו. עד כמה שידוע לי גם אין איסור הלכתי על הרדמה מקומית. --- הכי פשוט זה להזמין רופא (בד"כ אורולוג) שהוא גם מוהל מוסמך. יש כאלה, למשל בצפון ת"א. היות ומדובר ב"ניתוח אמבולטורי" (= ניתוח שמבצעים בקליניקה ולא בבי"ח), אז לרופא אין בעייה לבצע אותו בבית הלקוח. מן הסתם רופא-מוהל גובה יותר מאשר מוהל סתם. אבל מצד שני החברה שלך תזכה בשקט נפשי.

yoyo10

New member
../images/Emo51.gif

דרך הגב היא בררה על רופא מוהל הם לוקחים מחירים בשמיים

מתנדב

New member
שהיא תעשה את החשבון לבד....

אם שווה לה לשלם מחירים בשמיים רק בשביל ההרדמה, שזה מהווה הטרדה יותר הן לאם והן לתינוק עצמו, אני לא יגיד לה איך לעשות את הברית, אבל כשהברית מתבצעת על ידי מוהל, הכאב זה, אותו כאב כמו שלוקחים ממך בדיקת דם, פלוס מינוס זה אותו כאב, ומה גם שאחרי 2 דקות התינוק כבר לא מרגיש את הכאבים, ואני בספק גדול לגבי ההלכה אם מותר בכלל לעשות הרדמה מקומית בברית, עד כמה שידוע לי וזכור לי, שזה לא תואם את ההלכה... שיהיה לה בהצלחה, והרבה מזל טוב...

masorti

New member
היתרון של רופא-מוהל...

הוא לא רק בהרדמה. מדובר גם במומחיות טכנית בחיתוך (בכל זאת.. אורולוג-מנתח יודע איך לחתוך במדויק ולא לגרום לנכות בעתיד) וגם במניעת סיבוכים. רופא יידע לחבוש את הפצע בצורה מקצועית, ויחליט גם מתי צריך לתת אנטיביוטיקה אם יש זיהום מקומי.

masorti

New member
אין דין התמחות של רופא...

בדין התמחות של מהול (שלצורך הענין הוא כמו חובש). אם יש לך פצע שדורש ניתוח, תעדיפי שהרופא ינתח או שהאחות תנתח? אם את מעדיפה את הרופא - אז הוכחתי את הטענה שלי. מה שכן... אני מסכים שעושים מכל הענין הסטריה גדולה. עובדה שמוהלים מלו את ילדי היהודים במשך אלפי שנים ואחוז התקלות היה זניח.

מתנדב

New member
מסורתי, כל מה שכתבת מוהלים יודעים

את זה טוב טוב, הם מומחים בזה, הם יודעים די טוב איך לטפל אחרי הברית, והם עומדים בקשר עם המשפחה לאורך כל הדרך, היה בטוח בזה. ומה גם רופא שעושה את הברית, ויש בעיה אחרי זה, אתה חוזר לבית חולים ואומרים לך כרגע הרופא לא במשמרת...

masorti

New member
הידע הרפואי של מוהל...

קטן מזה של אחות בקופ"ח. אז לטעון ש"הם מומחים בזה" - זו טענה קצת חסרת כיסוי. בוא נגיד שיש להם נסיון מעשי, והפרוצדורה לא נורא מסובכת. ואגב, המוהל תמיד בכוננות לטיפול בכל סיבוך? גם הוא "לא במשמרת" או שאולי דווקא "במשמרת" באולם שמחות אי שם.

מתנדב

New member
יויו, התשובה היא פשוטה....

אי אפשר לקחת מוהל שהוא יברך, ושהרופא בבית חולים יבצע את הברית, כי אז זה ברכה לבטלה, ברגע שהמוהל מברך, המוהל חייב לבצע גם את הברית...

yoyo10

New member
אז אפשר שרופא שהוא לא מוהל יברך?

פשוט יקרא את הברכות

tamarhp

New member
אממ.. תראי,

הקטע בברכות הוא לא לקרוא רק טקסט, זה גם להבין, ולהתכוון.. אבל את צודקת בקטע שמוהלים לוקחים מחירים גבוהים.

מתנדב

New member
וחוץ מזה יש כמה עניינים חשובים מאוד

בזמן הברית מילה, לדוגמא, לפני שהמוהל עושה את הברית, האבא של התינוק צריך להחזיק בסכין, ולמסור את זה למוהל, ולהגיד למוהל שהוא עושה אותו שליח למול את בנו, שזה עניין גדול מאוד, אחרי הברית, לוקחים את העור עצמו שהמוהל כרת, ושמים את זה בעפר, מה שאני לא בטוח שרופא בבית חולים יבצע את זה, ויש פסוקים שהאב צריך להגיד אחרי הברית, ויש את עניין המציצה, שזה אני גם לא בטוח שהרופאים בבית חולים עושים את זה...

masorti

New member
שמים את העורלה בעפר??

בשביל מה? זה אמור לגדול לצ'ופצ'יק שלם? אף פעם לא שמעתי על הלכה כזו. (אבל מצד שני, אני לא תלמיד ישיבה)

מתנדב

New member
מסורתי בהחלט, אתה יכול לשאול את כל

המוהלים, שמים את העורלה בעפר, יש מוהלים שמביאים איתם קצת עפר בתוך קופסא קטנה, וישנם מוהלים שנותנים את העורלה לאב שיקבור את זה בחול, אבל העיקרון הוא שצריך עפר...

masorti

New member
עקרונית כן...

אבל הוא גם צריך לדעת איך לבצע את הברית כך שתהיה לפי ההלכה. (למשל: לפרוע את העורלה) זו לפחות דעתי הלא-מוסמכת.

tamarhp

New member
אממ..

אני לא יודעת בקשר לאיסור הרדמה, למרות שנשמע לי הגיוני שיש איסור כזה.. אל תתפסי אותי במילה. זה נכון שאין הכרח במוהל, אבל גם אין הרכח לקחת מנתח בשביל לבצע ניתוח, גם אני יכולה לנתח! (אני לא אחראית לתוצאות, אבל אני יכולה לנתח). צריך לקחת בנאדם שיודע את המלאכה, הן מבחינה רפואית והן מבחינה דתית (ברכות וכו', שאני לא בטוחה שאורולוג יודע בדיוק את משמעות הברכות...) יש מוהלים שעושים בהתנדבות, ד"א. למרות שבד"כ מוהלים לוקחים כ"כ הרבה כסף שזה פשוט מעצבן.

מתנדב

New member
תמרי, אני לא מכיר מוהלים שלוקחים

הון כסף על ברית מילה, אני יודע דבר אחד, שמוהל לא מבקש כסף על הברית, רק זה נהוג לשלם למוהל כסף, כמה לשלם? כל אחד לפי יכולתו, את יכולה לשלם למוהל גם 50 שקל, ואת יכולה גם לא לשלם למוהל בכלל, אין שום חיוב לשלם למוהל, אמנם ישנם מוהלים שידוע לי שהם נוקטים במחירים גבוהים, אך זה לא נראה לי הגיוני בכלל מה שהם עושים, ואינני יודע על מה הם מסתמכים...

tamarhp

New member
לא כולם

אני יודעת על אחד שעושה בהתנדבות אבל יש כאלו שלוקחים מחירים עצומים. אבל אם גם רופאים לוקחים מחירים כאלו, אז זה מתקזז...

למעלה