יש לי שאלה במעלות

• פותח הנושא scart
  • פורסם בתאריך

scart

New member
יש לי שאלה במעלות

הכיוון של צלחת הלווין ללוין עמוס הוא 237 מעלות . עד כאן הכל בסדר. 237 מעלות אומר , שאם לוקחים מעגל של 360 מעלות ומודדים נגד כיוון השעון 237 מעלות גם לא מגיעים לשעה חמש בכיוון ה- LNB לצלחת . לפי המעגל , 237 מעלות נגד כיוון השעון יוצא בכלל בשעה 4 . 180 מעלות ועוד 45 מעלות = 225 מעלות שזה באמצע בין שעה 4 ל- 5 .וזה עובר את השעה 5. ועם מוסיפים את ההפרש מגיעים ל-4. אז איך הגעתם לשעה 5 ?

דר שלמה

New member
אתה מבלבל בין שני זויות

"שעה חמש"- היא הזוית של העיינית כלפי שעון דימיוני בו השעה 12 מסמלת קו אנכי. הזוית בה הצלחת נמצאת, היא הזוית אשר מכוונת את הצלחת מול הלווין.

scart

New member
אז איך החישוב נעשה? ללא מד כיוון

אין קשר למעגל?

דר שלמה

New member
עמוס דורש בערך זוית השקולה לשעה

חמש. טורקסאט בערך שעה 6. מכוונים כיוון גס. לאחר שהצלחת מאופסת, משחקים עם העיינית עד לקבלת עוצמה מירבית. צריך לשים לב, שאין זליגה. כלומר תחנה בתדר ורטיקלי לא נקלטת כאשר מחליפים לתדר הורזנטלי

כולכם כתבתם שטיות . אז כך

שמעתם על מצפן !! יש חייה כזות שמראה צפון ודרום .וגם מעלות בים 0 ל360 מיסתכלים על המצפן וכאשר הטבלה מראה את כיוון של 236 מעלות ארופה 112 ותורקיה 160 . 0/360 זה הצפון . איפו שהמצפן מראה 236 מעלות לכיוון הזה מכוונים את ציר הצלחת איפו שמורכב הLNB . וכמובן זוית ההגבה מישתתנה מלוויין ללוויין . עמוס זה 36 ארופה זה 45 וטורקיה זה 55 מעלות בהצלחה

אגב יש מצפן ב50 ש"ח.יש ב30 ש"ח

לי יש בתוך שעון הסייקו מצפן מיקצועי שעולה 1200 ש"ח . כמובן שזה כיוון התחלתי . ולסיום צריך מד שדה לכיוון מדויק . עים מצפן לא ניתן ביכלל לכוון צלחת . אלה כיוון התחלתי . שלא תחפש בצפון דבר שנימצא בדרום

נתתה הסבר עים שעון של שעה חמש

שעה שבע . לפי דעתי זה לא לעניין לא היבנתי מההסבר כלום . צריך מצפן של 30 ש"ח וזהוא

דר שלמה

New member
דבר ראשון תשרשר במקום ../images/Emo13.gif

דבר שני, רק ההסבר לגבי העיינית התייחס לכיוון המסתמך על השעון.

גם זה לא נכון . זוית LNB

מכוונים עים מד שדה . וגם כל LNB בנוי בצורה שונה ויש גם עגולים . רואים תמונה במד שדה הופכים קטוויות התמונה צריכה להעלם אים רואים בצד שני את התמונה יש לסובב את העיין עד שהיא תעלם . ברור אין שעונים ואין שעות 5 - 7 . רק ציוד תקני יביא תמונה טובה

תומר

Member
כל אחד יכול לכוון צלחת גם עם מד

מעלות ומצפן ברגע שמוצאים את הזוית המדויקת רק נשאר להזיז את הצלחת משמאל לימין אני יודע לפחות על שניים שיודעים לכוון כך אפשרות נוספת עם ממיר אנלוגי שזה לא מדויק ולאחר מכן כיוון מדויק בממיר דיגיטלי או רק ממיר דיגיטלי וטלויזיה מי שיודע לכוון היטב יגיע לתוצאות טובות בלי קשר לציוד הכיוון אפשרות נוספת סאטפיינדר לא יודע אם זה מדויק יותר מממיר אנלוגי LNB פיליפס שעה 3 בערבסאט LNB קליפורניה שעה 7 באסטרה 2 וטורקסאט רוב הלווינים האחרים בשעה 6 היספהסאט בשעה 4 עם אינווקום

תומר

Member
ויש גם מתקינים שמסתבכים עם

כיוון הצלחת למרות שיש להם סאט לוק ומגיעים לתוצאות לא פחות טובות אם לא יותר טובות עם ממיר וטלויזיה גם הכיוון האנלוגי בסאט לוק לא הכי מדויק תלוי בעוצמת השידור של הערוץ האנלוגי

דר שלמה

New member
לא נעים, אבל שמעתי על מתקין אחד

שאחרי שעתיים התיאש מלמצוא את טורקסאט...

geostant

New member
רק אחד ?!?

אוף הגזמת חבל על הזמן... ולאו דווקא על טורקסאט, יש המון "מתקינים" בשוק שמבטיחים הרים וגבעות בסופו של דבר הלקוח נשאר לא עם זה ולא עם זה ראיתי פעם אחת אפילו מתקין שברוב חוצפתו נעל את המקלט לתכנות ככה שאם ירצו לעשות שינויים יהיו חייבים לקרוא לו, לצערנו הוא לא היה מוכן לתת את הקוד ולא היה ברירה והלקוח היה חייב לרכוש מקלט חדש. במקרה אחר לפני כמה ימים ראיתי התקנה של כמה אנטנות על הגג + צלחת הלקוח התלונן שהמתקין שם על הגג הרבה אנטנות אבל קולטים רק את ערוץ 2 למרות שהיו 2 אנטנות UHF (ערוץ 1 + 2) אנטנה אחת ל-VHF (לסוריה) ו-FM 1 פתחתי את המיקסר ומה התברר לי, שהחוטים לא היו מחוברים, אני ממש לא מבין את הקטע של המתקין הזה, אם הוא כבר התקין הכל והרכיב הכל, למה החוטים לא היו מחוברים בגג ?

אתה צודק חובבים יכולים כך

ומגיעים לתוצאות טובות . אבל מתקין מיקצועי . לוקח גם את עניין הסבלות והמיהירות והנוחות . אים יש 2 התקנות ביום קשה ללא מד שדה

דר שלמה

New member
למעשה מספיק לדעת את המיקום המדויק

של לווין אחד כדי למצוא את שאר הלווינים. במילים אחרות, ניתן לכוון לעמוס/ניילסאט/הוטבירד/עראבסאט שהם לווינים מאוד חזקים לכן קל מאוד למצוא אותם, לסמן את המיקום, ולפי קוטר הצינור וההפרש הזויות להזיז את הצלחת. באופן דומה לגבי זוית ההגבהה. בדיוק ככה כיוונתי את אסרטא 1, אסטרא 2 וטורקסאט.

תומר

Member
הגבהה קלה של הזוית והזזת הצלחת

באיטיות מעט שמאלה וזה מגיע ללוין הבא המרוחק ב3 מעלות מהקודם במזרח כמו הוטבירד ואחריו 16 איסט

למעלה