יש לי שאלה בבקשה.

יש לי שאלה בבקשה.

אני רוצה לדעת מי הקים את בני-עקיבא, אם זה אדם אחד, הרבה אנשים (קבוצה) או ארגון. אני מודה מאוד מאוד לעונים. תודה.

תשובתי

בס"ד אדם אחד היקים בהתחלה את התנועה אך אני לא זוכר את שמו. הוא התחיל לפעול ולאחר מכן הפעיל את חבריו והקימו סניף. הוא המשיך והסתובב בכל איזורי מגוריו והרים סיניפים רבים הוא הלך בשבתות ברגל למרחקים גדולים כדי להעביר ולהחזיק סניפים....

LadyTitania

New member
הוספונת

(היי ליאור - טוב לראות אותך כאן.) שם אותו אדם בעל חזון היה יחיאל אליאש. למיטב ידיעתי אפילו שקלו לקרא ליחיעם על שמו.

LordNor

New member
היו הרבה הצעות לפני שבחרו את יחיעם

אפילו שקלו גם לקרוא ליחיעם "זבולון".

תחיה

New member
תשובה !

רפי אתה צודק קוראים לו יחיאל אליאש! הוא היה איש גדול, זכיתי לפגוש אותו במהלך שהותי בבני עקיבא! הנכדה שלו הייתה מדריכה שלי בסניף, וממש לפני שהוא נפטר הלכנו לדבר איתו! איש גדול!!!!!!

geostant

New member
אכן איש גדול

הוא גם כתב את הספר "מעשה הבא בחזון" ולמעשה הוא אח של סבא שלי. אני הסתכלתי על הפורום שלכם כבר הרבה זמן, ומאוד חבל שהוא לא פורח ומסגסג כמו פורומים אחרים פה, בתור הצעה הייתי מציע לכם לעודד חניכים ומכרים לבוא ולהביא את דברם פה בפורום, אני בטוח שזה לא קשה.

geostant

New member
שחכתי לציין

שיחיאל הקים גם את אליצור. אני בטוח שכולם פה יודעים על אליצור ולא צריך לפרט, נכון ? (אם לא פשוט תבקשו, אני כאן).

למעלה