יש לי שאלה, אפשר?

יש לי שאלה, אפשר?

הופניתי על ידי מכרה מפורום אחר. כולנו בנים/ות של וחלקנו גם הורים של.... וככאלו יחסנו עם הילדים ו- v.c מושפעים כמובן מהיחסים עם ההורים מהצפיה של הילדים שלנו עם ההורים וכמובן הבנה הפוכה של היחסים שלנו עם ההורים כתוצאה מהיחס שמתפתח עם הילדים שלנו. משפט מורכב, נקווה שהבנתי אותו.....
אז שלום לנמצאים ונמצאות. עכשיו לשאלת הציפיות והאפשרויות: הגדול (עולה ל-ז') מאוד מעוניין לעשות מחנה קיץ בתל אביב (מבחינתנו מחוץ לעיר, גרים בירושלים). התוכנית היא שיהיה אצל הסבתא שבועיים ללא שישישבת ויחזור כל יום בסביבות 15:00 אליה מהמחנה ויישן שם. היא פולניה אמיתית, גם מבוגרת גם קצת מוגבלת, רודפת ולא מרפה. מבחינתה תפאדל, אין בעיה רק שיבוא. מבחינתו מעוניין מאוד במחנה הקיץ ואומר שאין לו בעיה עם השהות אצלה, לא בטוח שהוא מבין את המשמעות של להיות אצלה.... האם הצפיה שהדברים יסתדרו היא הגיונית? האם צריך לבצע סדנת הכנה? איך לתאם ציפיות?

היי צוציקגדול

אני חושבת שזה תלוי בקשר שיש לו עם הסבתא. האם כבר בילה אצלה בחופשות? האם הם מצליחים לגשר על פערים בניהם? האם יש מערכת יחסים רציפה? בוודאי שיש לשוחח ולתאם ציפיות של שניהם מהתקופה בה יהיה אצל הסבתא. חופשה נעימה.

לורליי43

New member
מה הוא יוכל לעשות אצלה?

האם יש אפשרות שיהיה אצלה למשל מחשב? בסך הכל, הרבה תלוי בהרגלים של הילד, מאוד יכול להיות שישתעמם אצלה. אז מבחינת "סדנת הכנה"- זה דבר ראשון שהייתי בודקת. לגבי הסגנון של הסבתא- "היא פולניה אמיתית, גם מבוגרת גם קצת מוגבלת, רודפת ולא מרפה"- לזה קשה להכין.

m i t a l y

New member
היי צוציקגדול, ברוך הבא... ../images/Emo140.gif

אני מצטרפת לדבריי חברותיי ורוצה להוסיף, היה לי נדמה שהרבה ממה שכתבת מבוסס על ההכרות שלך עם הסבתטא ועל מערכות היחסים ביניכם... וזה אני רוצה להתייחס: כבר נאמר כאן באחד השרשורים הקודמים = שלא לתת למערכות היחסים שלנו עם הורינו להשפיע על מערכות היחסים שיש לילדינו עם הורינו... במקרה שלך, ילדך מספיק "גדול" כדי לבסס מערכת יחסים עם סבתו, ולכן, ללא הסתייגויות = שלח את ילדך לסבתו ולמחנה הקיץ שאליו הוא כ"כ מצפה ורוצה ללכת ושיבלה בנעימים... ושיהיה
לכולכם... אתה בכל אופן, מוזמן להישאר איתנו...

אנסה לענות במרוכז:

הבן בילה אצלה חופשה לפני שאיבדה את אבי ואז היו להם נושאים משותפים (שחמט, סיפורי צבא, בולים וכו') אבל קשה להגיד שמאז הנושאים התרבו מכיוון שבכל זאת עברו מס' שנים. אם אני בשר מבשרה הייתי צריך לגור אצלה שבועיים אני חושב שהייתי קופץ מהקומה העשירית ואת זה אני אומר למרות שהיחסים הם רציפים ותקינים אבל בכל זאת הם לא קרובים. אין ספק שהיא תשתדל מאוד מאוד מאוד תשתדל להנעים את זמנו, אז זהו שאולי יותר מדי תשתדל.... הבן ייקח רולרבליידס ואופניים, נסדר לו מחשב היכנשהוא ונקווה שיחזור עייף מפעילות ימית ולא יהיה לו כוח להתעצבן. ננסה גם להיות בקשר מתמיד ולהרגיע אותו. ננסה לתאם ציפיות ולהגדיר מסגרת פעילות כזו שתעזור לשניהם. אנחנו ננסה להגדיר צפיות משני הצדדים. קראתי שיש פה סבתות, אשמח לשמוע את עמדתכם בעניין.

נץ666

New member
אני חושב שאתה שופט את יחסי בנך

עם אמך דרך המשקפיים שלך, ולא כך הוא הדבר. בני מבלה עם סבו, אבי, זמן רב יותר ממה שאני מסוגל בכלל. אני חושב שאתה חייב לתת קרדיוט לנכד ולסבתא, תהיה מוכן ב"כוננות" ואל תהיה, לדעתי לפחות, כל כך שלילי.

לורליי43

New member
גם אני לא הייתי נשארת שבוע אצל אמא

שלי מבחירה, לפחות לא עד לפני מספר חודשים (בזמן האחרון חל שיפור), אבל אם הבת היתה רוצה, היא היתה מסתדרת איתה הרבה יותר טוב ממני.

לורליי43

New member
ועוד סיפורון שהיווה ציון דרך

הבת התארחה אצל הסבתא שלה והסבתא רצתה לקנות לה בגדים. בקיצור חזרה הביתה, הראתה לי מה קנתה ואני לא ממש התלהבתי. הסבתא מיד הציעה להחזיר ולהחליף, ואני אמרתי לה שמותר שהטעם שלנו יהיה שונה (מה שברור מאליו לכל מי שמסתכל ...), ואם זה מוצא חן בעיני הבת- זה לא קשור אלי. אז בהתחלה הרגשתי לא נוח מהכנות שלי, אבל אחר כך הבנתי שזו היתה מתנה ליחסים שלנו.

למעלה