יש לי שאלה אם אפשר

• פותח הנושא lib9
  • פורסם בתאריך

lib9

New member
יש לי שאלה אם אפשר

יש לי תינוקת בת חמישה שבועות, ובשעות הערב, סובלת מכאבי בטן, כאשר אני מניחה אותה על הבטן , היא נרגעת וגם נרדמת, אך אני דואגת כשהיא ישנה על הבטן , האם זה לא מסוכן, ? אני לא בטוחה שזה הפורום שיכול לעזור לי, אך אם יש לכן אפשרות לייעץ לי ולעזור אשמח מאד יום טוב

חמודבה

New member
בעיקרון ההמלצה היא

להשכיב לישון רק על הגב (הטענה שזה מפחית את הסיכוי למוות בעריסה). הרבה תינוקות ישנים טוב יותר על הבטן.... אני אישית, מודה ומתוודה, השכבתי אותה על הבטן כבר מגיל חודש (זה גם היה אחרי שיחה עם איש מדא שטען שהרבה יותר מסוכן להשכיב על הגב כי התינוק יכול לפלוט בזמן שינה ובמקרה כזה עדיף שיהיה על הבטן שלא ייחנק). אם את לא רוצה להשכיב על הבטן אולי רק תרדימי אותה על הבטן ושהיא ישנה חזק תהפכי? יש גם עוד פתרונות להקלה על גזים.. כל מיני תכשירים טבעיים. תרגישו טוב.

a g 2 7

New member
אני השכבתי רק על הבטן../images/Emo8.gif

כך הם ישנו הכי טוב...

מה שאמר לך איש מד"א לא מגובה במחקרים

מאז ששינו את ההמלצה בארה"ב ירד שיעור התמותה ממוות בעריסה ב- 40% במשך שלוש שנים. לאחר ששינו את ההמלצה לא עלה שיעור הילדים שמתו מחנק של פליטה. אפילו לגבי ילדים שיש להם ריפלוקס, אם משכיבים אותם בזוית כלשהי על הגב, הסיכון למוות בעריסה גבוה יותר מהסיכון לחנק מפליטה.

חמודבה

New member
אוקיי. ובכל זאת

נשמע לי הגיוני. מחקרים יש תמיד לכאן ולכאן, תלוי בתקופה. לא מבקשת או ממליצה לאף אחת לנהוג כמוני... זה מה שאני חשבתי לנכון. להוסיף את העובדה שהם ישנים ככה הרבה יותר טוב (כמו רוב בני האדם).

אין בנושא הזה מחקרים לכאן ולכאן

לא על כל דבר אפשר להגיד את זה. ו- 40% זה הבדל משמעותי! ומדובר על מחקרים רבי היקף. אם להודות על האמת גם אני השכבתי את הגדולה על הבטן (לפני שידעתי על המחקרים האלה). גם אמרתי יש מחקרים לכאן ולכאן, וכל פעם משנים את המלצה. אבל במקרה זה זה לא נכון. גם את הקטנה אני משכיבה כך, אבל זה בגלל שהיא היתה מחרחרת על הגב. אני מבינה את השיקולים להשכיב על הבטן, ואפשר לנהוג אחרת מההמלצות למרות הסיכון. אבל זה לא נכון לתת להחלטה שלך צביון רפואי. כל אחד יעשה את מה שטוב לו, אבל אסור להטעות אנשים לחשוב שהם לא מסתכנים, כשהם כן. ובעצם הטענה שלי היא יותר כנגד איש מד"א מאשר כנגדך. את רק ציטטת את מה שהוא אמר לך, אבל הוא השתמש בסמכות שלו למרות שהוא לא מוסמך ולא מכיר (כנראה) את המחקר בתחום.

חמודבה

New member
צודק או לא

אני כבר כתבתי וכותבת שוב - כך אני נוהגת ואני לא אומרת או ממליצה לאף אחת לנהוג כמוני - זה מה שאני בחרתי לעשות. בכל מקרה תודה על המידע

אין בעיה לישון על הבטן בהשגחה

לגבי שינה על הבטן באופן כללי- בדרך כלל תינוקות ישנים טוב יותר על הבטן. אבל הסיכון למוות בעריסה הוא ב- 40% יותר גבוה מאשר בשינה על הגב. בכל אופן כשהיא ערה מומלץ להניח על הבטן בהשגחה.

lib9

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה, אני יודעת שבמשך היום להיות על הבטן צריך, פשוט היא נרדמת לי, אני מנסה להפוך אותה ואז היא מתעוררת, אני לא נותנת לה לישון בלילה או בלי השגחה על הבטן. תודה רבה וערב נעים

yulink

New member
דעתי

את עושה טוב, להשכיב במהלך היום על הבטן כשאת משגיחה ובלילה על הגב - חשוב שאת גם תרגישי בטוחה הבת שלי בגיל חודשיים חלתה והיתה נחנקת כל פעם כשהיינו משכיבים על הגב, מאז התרגלה לישון על הבטן ניסיתי לסובב אותה אחרי שהיתה נרדמת על הבטן, אבל היא היתה מתעוררת, אז הנחתי לה הכי חושב שיהיה רק בריאות ושמחה גדולה

ועוד המלצה !!!!../images/Emo36.gif

כל המחקרים מעידים על קשר בין מוות בעריסה (בלילה) ושכיבה על הבטן ... אך -----לא נמצא קשר בין התנוחות לבין שכיבה על הצד. (עם תמיכה טובה לגב ולבטן). וזו תנוחה מאוד מאוד נוחה בייחוד בגיל 5 שבועות (עדיין לא יודעים להתהפך ?). ממספר סיבות : אם פולטים, אין סכנת חנק - הכל יוצא בנוחות החוצה ואין שאיפה / בליעה חוזרת. מעודד את הילד לפקוח עיניים, להרים ראש ואף להתחיל להתהפך. יכול גם לעזור לכאבי הבטן / קוליק - להניח תמיכות טובות בבטן ובגב. (אפשר לגלגל מגבת לגליל- וזה עושה טוב גם מבחינת המרחב הפתוח של המיטה). אין חשש לעניין מוות בעריסה כאמור. - צריך רק להפוך צדדים- פעם להשכיב על צד ימין ופעם על צד שמאל.

אבל להכניס תמיכה מעלה את הסיכון למוות בעריסה

עצם השכיבה על הצד לא מעלה את הסיכון. לתמוך עם מגבת או משהו אחר דווקא מאוד מסכן. שוב, כל עוד ההורה מסתכל ומשגיח אין בעיה.

lib9

New member
תודה רבה

תודה רבה על ההתייחסות, על ההמלצות, אנימודעת בהחלט לעניין שלא לתת לישון על הבטן בלילה ללא השגחה, אבל הרעיון לתמוך את הגב והבטן על הצד, אני שמחה לשמוע המלצות תבורכי יום טוב

למעלה