אוהו ועוד איזה דיון ........
אני באופן אישי, נגד התערבות שכזו, ואני מפרידה בין הערבות כירוגית פלסטית שבאה בעצם לתת פיתרון לחזות החיצונית ובין התערבות כירורגית שתפקידה לשנות איזון של הגוף. לדעתי, בעיות האכילה אצל רבות מאיתנו נובעות מאכילה ריגשית. אם לא נדע מה מוביל אותנו אל המקרר ומה דוחף אותנו להרס העצמי הזה שלנו, כל ניתוח כיררוגי שכזה יגרום לסיבוכים ותיסכולים נוספים על הקיים. אני חושבת, כי בראש ובראשונה הדרך לשינוי עוברת דרך ספת הפכיכולוג. ברגע שישנה הבנה וקבלת התהליכים העוברים עלינו אז יש גם מקום לשינוי, מכאן בדיוק נובע החוסר אמון שלי ב"הוקוס פוקוס". ואולי זו הסיבה הגדולה לאקורדיון שרובנו חווות. מצד שני - מימון קופות החולים את הניתוח הוא בעצם ניסיון להסרת אחריות מצד המטופל. כך אני רואה את זה. כי בן אדם שמן שמממנים לו ניתוח אבל לא שום טיפולים נוספים תומכים, זה בעצם להוביל אותו לאותה הנקודה רק מכניסה אחורית. להסיר אחריות מוסרית מהבעיה. לא רדת לסופה, ולטפל בדרך קוסמטית. כך לא פותרים בעיות. והנורא מכל, איך אנחנו רואים עצמנו כחברה.......... כבר מזמן אנחנו מתנהלים כפרט בודד שלא ממש אכפת לנו מהכלל. הכל צריך לעבוד תיכף ומייד, הפכנו להיות דור אינסטנט גם בחינוך הילדים, גם בפיתרון בעיות, או יותר נכון בחוסר פיתרונן........... ולראיה - דוגמא מסדר היום הציבורי - השבויים שלנו. באיזו מדינה מתוקנת שמתנהלת בה חברה בריאה, היה יכול להיות כזה מחדל??? איזו מדינה היה מאפשרת יירוט טילים עליה ועזיבה של ערייה הדרומיות בלא להגיב בצורה תקיפה???? הפכנו לחברה בה כל פרט מעוניין ברווחתו שלו, עושה לביתו, ומשתדל לעסוק ב"דלת אמותיו"...... אז באמת......להגיע עד זבי חוטם ואנשים הגוועים מרעב באפריקה???? באמת......... נורא עצוב לי שזו פני החברה. ואני שגדלתי על סיפורי גבורה של 2 הורים חברי ההגנה, שנפלו בשבי הירדני בקרבות בגוש עציון, ממש לא מצליחה להבין איזו דרך ארוכה עשינו....................