יש לי שאלה אליכן ........

לילית462

New member
../images/Emo41.gifמנסה להרחיב את הדיון../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מה דעתכן בכלל על פתרונות ניתוחיים שכאלו ? הייתן שוקולות לעשות ניתוח שכזה ? מה אתן חושבות עלינו כחברה שניתוח כזה הוא בכלל אפשרי, ממומן על ידי קופות החולים כשבצד שלי של העולם אנשים מתים מרעב, מה זה אומר עלינו כחברה, ועל חברת השפע בכלל שקונה כל דבר בכסף, כולל גם נסיונות לקנות אושר ובריאות.

מאיוש1982

New member
אם הייתי במצב בריאותי שדורש ניתוח שכזה

אני הייתי עושה, אבל כמו שאני מבינה היום עם שינוי באורח החיים. גם ניתוח פלסטי אם היתה לי האפשרות הכלכלית הייתי עושה. לגבי זה שקופת החולים מממנת את זה, טוב מאוד. כשהיא כבר מממנת משהו צריך לקחת. ולגבי זה שבצד השני של העולם אנשים מתים מרעב זה מאוד עצוב כי כאן ובעוד מקומות בעולם אנשים יכולים למות משומן.

אוהו ועוד איזה דיון ........

אני באופן אישי, נגד התערבות שכזו, ואני מפרידה בין הערבות כירוגית פלסטית שבאה בעצם לתת פיתרון לחזות החיצונית ובין התערבות כירורגית שתפקידה לשנות איזון של הגוף. לדעתי, בעיות האכילה אצל רבות מאיתנו נובעות מאכילה ריגשית. אם לא נדע מה מוביל אותנו אל המקרר ומה דוחף אותנו להרס העצמי הזה שלנו, כל ניתוח כיררוגי שכזה יגרום לסיבוכים ותיסכולים נוספים על הקיים. אני חושבת, כי בראש ובראשונה הדרך לשינוי עוברת דרך ספת הפכיכולוג. ברגע שישנה הבנה וקבלת התהליכים העוברים עלינו אז יש גם מקום לשינוי, מכאן בדיוק נובע החוסר אמון שלי ב"הוקוס פוקוס". ואולי זו הסיבה הגדולה לאקורדיון שרובנו חווות. מצד שני - מימון קופות החולים את הניתוח הוא בעצם ניסיון להסרת אחריות מצד המטופל. כך אני רואה את זה. כי בן אדם שמן שמממנים לו ניתוח אבל לא שום טיפולים נוספים תומכים, זה בעצם להוביל אותו לאותה הנקודה רק מכניסה אחורית. להסיר אחריות מוסרית מהבעיה. לא רדת לסופה, ולטפל בדרך קוסמטית. כך לא פותרים בעיות. והנורא מכל, איך אנחנו רואים עצמנו כחברה.......... כבר מזמן אנחנו מתנהלים כפרט בודד שלא ממש אכפת לנו מהכלל. הכל צריך לעבוד תיכף ומייד, הפכנו להיות דור אינסטנט גם בחינוך הילדים, גם בפיתרון בעיות, או יותר נכון בחוסר פיתרונן........... ולראיה - דוגמא מסדר היום הציבורי - השבויים שלנו. באיזו מדינה מתוקנת שמתנהלת בה חברה בריאה, היה יכול להיות כזה מחדל??? איזו מדינה היה מאפשרת יירוט טילים עליה ועזיבה של ערייה הדרומיות בלא להגיב בצורה תקיפה???? הפכנו לחברה בה כל פרט מעוניין ברווחתו שלו, עושה לביתו, ומשתדל לעסוק ב"דלת אמותיו"...... אז באמת......להגיע עד זבי חוטם ואנשים הגוועים מרעב באפריקה???? באמת......... נורא עצוב לי שזו פני החברה. ואני שגדלתי על סיפורי גבורה של 2 הורים חברי ההגנה, שנפלו בשבי הירדני בקרבות בגוש עציון, ממש לא מצליחה להבין איזו דרך ארוכה עשינו....................

Mריונטה

New member
השמנת יתר היא מחלה

וגורמת תחלואה ותמותה ב% גבוהים יותר ממחלות אחרות ביטוחיי הבריאות בכל העולם מממנים ניתוח כזה מעל BMI מסויים וכאשר הסיכון לתחלואה מהשמנת היתר ומחלותיה "עולה" על עלויות הניתוח והאשפוז. ( ומה קשור האושר לזה...שווה בהחלט דיון מקביל/משלים על שגעונות האופנה שלנו - או מי יתנני חיים בתקופת הרנסנס...) ההשמנה ד.א. אינה "תחלואה" הקשורה ישירות למעמד או יכולות כלכליות והמחוייבות לתהליך ההחלמה הרי משתנה מאדם לאדם, כמו בהתמודדות עם כל מחלה אחרת. ולדעתי ( האישית והמקצועית ) - אם ישנם כלים כל שהם העשויים לקדם בריאות פיזית ואו נפשית יש לאמצם תוך התאמה ותמיכה וידיעה שכל תהליך הוא ארוך ויש לו את היתרונות והחסרונות ו"המחיר" שלו. ומאחלת הצלחה מלאה למי שבוחר בכל תהליך לקדום מטרותיו, צריך לזכור שהדרך היא ארוכה, מתחילה בצעד אחד....ונמשכת למרתון לאורך כל החיים ( ובתקווה שיהיו ארוכים וטובים ) ן...נ.ב. ישנו ראיון מעניין עם סמנכל AIG ( מקווה שלא התבלבלתי )במוסף סופ"ש של ידיעות על חייו כאדם שמן, על הניתוח שעבר ועל השינוי בגישתו לחיים לאחריו.

לילית462

New member
נכון אבל....

נתחיל בכך שאני משתדלת לא לשפוט אף אחד, שכל אחד ואחת יעשו מה שטוב עבורם. הבעיה שיש לי עם הניתוחים האלו היא כזאת - הפתרון שהניתוח מציע הוא לא פיתרון שמטפל בבעיה אלא פתרון שמטפל בסמפטום. בדיוק כמו שכדור נגד כאב ראש מונע כאבי ראש אבל לא מטפל בגידול שגורם אותם ולכן בעיני לא יכול לעמוד כטיפול יחיד. השמנה היא המגפה של העולם המערבי, מגפה שרבים מתים ממנה, במקום לטפל בשורשי הבעיה מה עושים, ממציאים עוד ועוד כדורי אקמול לטיפול בסרטן הזה. בעיני לא אחראי שקופות החולים ממנות ניתוח כזה ולא מחייבות מעקב דיאטני ופסיכולוגי. הרי מה הועילו חכמים בתקנתם אם גם לאחר שסוגרים בצורה מכאנית את הקיבה אנשים אלו ממשיכים עם אותם דפוסי התנהגות שהביאו אותם לבעיה מלכתחילה? קראתי אתמול בפורום המקוצרים, יש שם אנשים מדהימים, אני באמת מסירה את הכובע בפני מי שלוקח אחריות על חייו ומטפל בעצמו. אבל לקרוא דיווח מבחורה שעברה את הניתוח לפני פחות משבוע, איך היא מרמה, אילו 'חטאים' היא מבצעת - זה בדיוק זה. בשביל מה ללכת ולעשות ניתוח מסוכן אם אחרי פחות משבוע ההתנהגות חוזרת להיות כבעבר על חשבון סיכון חיים. ולא שאני חושבת שאסור לחטוא, אין מה לעשות מדובר בתהליך עם עליות וירידות. אבל שבוע אחרי הניתוח כשאת יודעת שדחיסת מזון יכולה לגרום לסיבוכים ולהוביל אפילו למותך ? הניתוח הזה נותן בעיני פיתרון קל למי שלא רוצה, או אולי לא יכול לעשות את הדרך הארוכה. מי שמצליח עם הניתוח - אני מפרגנת מכל הלב, שמחה שמצא את הפתרון כדי לדאוג לבריאותו. לצערי אני קוראת שאחוזי ההצלחה לאורך שנים הם לא כל כך גבוהים, כלומר המנותחים שבים פעם אחר פעם לרופא אחרי שהם מעלים את עשרות הקילוגרמים שהם יורדים. אז בשביל מה זה טוב ?

Mריונטה

New member
בשביל מה זה טוב?

ללא הניתוח רובם של "השמנים" ( ואני שמה מרכאות כי המילה היא מאד לא פוליטיקלי קורקט אבל נוחה לשמוש ...) יחלו ויהיו בסכנת חיים. עד כמה שידוע לי, הניתוח מחייב הערכה פסיכיאטרית ומחוייבות לכניסה לתהליך של שינוי אורחות חיים, מעשית אנחנו יודעים מהחיים שקשה מאד להתמיד ....מחקרים בנושא היענות לטיפול ( ADHERENCE ) מראים שגם במחלות מאיימות חיים כמו סרטן, כרבע עד מחצית מהמטופלים לא מקפידים על הוראות הטיפול במלואן אז במקרה של מחלה כזאת ( ועוד לא דיברנו ואו הסכמנו שזו מחלה ) אין ספק שיהיו נשירות... אם נשאל את עצמנו כמה מאיתנו נמצאות בתוך הלופ הזה של עליה וירידה נמצא תשובות המתקרבות ל100% לצערי וככל שהדרך ארוכה יותר יתקשו רבים יותר לצעוד בה לאורך זמן. וחשוב לי לציין שאני לא "בעד" ניתוח זה או אחר אלא נגד שלילת אופציה זו למי שזקוק לה בקריטריונים שנקבעים עי מי שהוסמך לכך ומאד מסכימה איתך שהתהליך רק מתחיל עם הניתוח והחלק החשוב ביותר הוא מה שיקרה אחריו.

לילית462

New member
אנחנו אומרות בדיוק את אותו הדבר

אני לא נגד הניתוח, אני בעד פתרונות אחרים וכשאין פתרון אחר להשתמש בניתוח רק בשילוב עם תמיכה נוספת. לגבי האבחון הפסיכיאטרי - יש לי רקע בפסיכיאטריה, למדתי באונברסיטה במשך שנתיים איך עושים אבחון פסיכיאטרי, ממה שאני קוראת בפורום המקוצרים - זה לא מה שהם עוברים, לטענתם זה כיסוי תחת ובדיחה, ומדובר על חמש שאלות (ציטוטים לא מדוייקים מפורום המנותחים) אני בהחלט מסכימה שמדובר במגיפה, ובמחלה !

גם אחותי לא עברה שום איבחון וגם

שום שיחה מכוונת מאף גורם. ניגשה לרופאה המטפלת שבדקה BMI, אמרה לה מאוד גבוהה, את זכאית למימון קופת חולים לניתוח טבעת, ומכאן הכל היסטוריה............... שום גורם מיקצועי לא נתן הכוונה ולא הקטנה ביותר. בלחץ שלי היא הסכימה לעבור אחר כך לליווי תזונאית. ואני או-טו-טו נוסעת לאסוף אותה, ויש לי כזה התקף חרדה שאי אפשר לתאר בכלל
וגם דודה בלה הגיעה פתאום לביקור מוקדם מהמצופה, בקיצור חגיגה. יאללה, תחזיקו לנו אצבעות, אוהבת אתכן וכבר מתגעגעת.

יעל י

New member
ואני מאד בעד אבל...

עם השגחה נכונה וטיפול נכון. חשוב להבין שהניתוח הוא לא קסם אלא רק אמצעי לעזרה. אני ממליצה על הניותח בשילוב עם דיאטיקאית ואפילו פסיכולוג מתמחה בהפרעות אכילה.

יומטוב5

New member
בוקר טוב

הרבה פעמים אני חולמת על דרך קלה ופשוטה לרדדת במשקל בלי לשמור כאילו בדרך נס איזה תרופה או ניתוח שיקצרו תהליכים אבל אצלי זה רק חלום כי אני בהסתריה מרופא רגיל ובזמן האחרון ביקרתי אצל כל ככך הרבה רופאים שממש נכנסתי לדכאון אז אין מצב שהקח את הצמי לרופא לנושא הדייטה יום טוב לכולכם נ.ב אני יכולה להבין את הרצון של אחותיך לניתוח אבל עליה לספר למשפחה כדי שתהיה תמיכה בתהליך ושב יום טוב לכולם

למעלה