יש לי שאלה אליכן ........

יש לי שאלה אליכן ........

מישהי פעם חשבה על התערבות כירוגית שתעזור לה בירידה במשקל? אני לא מדברת על שאיבות ומתיחות ומיניהן, אלא לדוגמא טבעת לקיבה....... אחותי גדולה מהחיים, יותר ממני כי היא יותר נמוכה ממני בהרבה. היא החליטה לעשות את ניתוח הטבעת ולא להתמודד[זו דעתי ] עם המשקל העודף בדרך מבוקרת. מפה לשם, אחרי 3 חודשים של ניסיונות שווא להניא אותה מהניתוח, אחרי 3 חודשים של ניסיונות [מוצלחים] שלה לסיבסוד מלא של הניתוח מטעם קופת החולים, היא נכנסת לניתוח ביום שני הקרוב. טוב,אז אם החליטה, אני לא אשאיר אותה לבדה במערכה ואמרתי לה שאני אלווה אותה החל מיום ראשון [יום האישפוז] ועד ליום שלישי [יום השיחרור] אהיה צמודה אליה כי אצלה בבית אף אחד לא יודע [גם כן דרך לעשות דברים......
] זו אמורה להיות ה פ ת ע הלסביבה בעוד כמה חודשים שיראו אותה נורא רזה כהגדרתה ולא יבינו איך זה ולמה. אוףףףף ואני כל כך שונאת את ההחלטה הזו שלה, ומצד שני - לא חושבת לרגע לא להיות שם לצידה
מה אתן אומרות, זה באמת כל כך נורא כמו שאני חושבת או שאני יכולה להיות סלחנית יותר........???

יעל י

New member
אני עשיתי...

בעבר הרחוק. היום כבר אין לי בגלל סיבוך. העצה הכי טובה שיש לי לאחותך היא לשמור על כל ההנחיות והוראות הרופא מעבר לזה ממליצה על שיתוף פעולה עם דיאטיקאית כי כן צריך לעשות דדיאטה.הטבעת היא רק אמצעי עזר. אצל מי היא הולכת לעשות?האם נכנסה לפורום או לקומונה של המקוצרים?ממליצה לה כן. בהצלחה

בביה"ח סורוקה, באר שבע,

לא זוכרת את שם הרופא, יודעת רק שהטבעת תוצרת ג'ונסון & ג'ונסון כי עשו אלי את המשלוח. [סוג של לוחמה פסיכולוגית?] חחחחחחחחח

לילית462

New member
בנושא הזה- רציתי לכתוב ושכחתי

כתבת שאחותך מסתירה מהעולם את העובדה שהיא הולכת לעשות את הניתוח. רציתי לכתוב שאת צריכה להחליט עד כמה את 'משתפת פעולה' עם זה. אם היא מסתירה ומשקרת זאת הבחירה שלך, אבל לדרוש ממך שתשקרי עבורה זה בעיני הגבול את צריכה להחליט מה גבול הסיוע שאת מגישה לה ולשמור על עצמך

באמת היום קראתי אותה לסדר

והחלטנו שהיא תספר בבית ולמשפחה. שצריך תמיכה ואותה היא תקבל מהמשפחה הקרובה..... אז נראה לי שהתמונה מתחילה להשתנות קצת
וגם הוצאתי ממנה התחייבות כי תלך לתזונאית אחרי הניתוח בכדי להפיק את המקסימום מהתהליך.

מאיוש1982

New member
יפה מאוד ירדנוש...

היא גרה לידך אחותך ? אם כן אז אתן יכולות גם לעשות הליכות ביחד.

לא מאוד רחוק, אבל גם לא קרוב

גרה באחד מישובי גוש עציון [חזרה בתשובה לפני 20 שנה כמעט] ואני בירושלים. אבל הלב מאוד קרוב, ואנחנו חברות מאוד טובות.

לילית462

New member
אני אנסה לענות מנקודת המבט שלי

נתחיל מהסוף - זאת אחותך ואם את מסוגלת את צריכה להיות שם עבורה. לא לשפוט, לא להתווכח פשוט לקבל ולהיות שם עבורה. נמשיך בכך שלמרות שקשה אנחנו חייבים למצוא את היכולת לקבל את הבחירות שאנשים אחרים עושים. אם אחותך קיבלה סבסוד מקופ"ח אני משערת שמצבה לא טוב, ושעודף המשקל שלה מסכן את חייה. לפעמים אנשים צריכים סטירת לחי שתעורר אותם. או משהו קיצוני כדי שהם ישנו את דרכם. אני מאחלת לאחותך שהטבעת תעזור לה. גם אני כמוך לא מאמינה בפתרון הזה, יש כל כך הרבה דברים שאפשר וצריך לעשות לפני שפונים לפתרון כזה, שיש בו משהו מסוג 'דרך קיצור' (קיצור תרתי משמע). המשקל לא עלה ביום, הוא תוצר של חיים שלמים של הזנחה, של אכילה לא מבוקרת, אכילה רגשית כפייתית. הדבר היחיד שהייתי מנסה לשכנע אותה לעשות, זה במקביל ללכת לפסיכולוג/ית או לקבוצה מסוג 'אכלני יתר כפיתיים' אחרת כל מה שירד (וירד עם הטבעת יורד) יעלה בשניה שיפתחו לה את הטבעת. וזאת על מנת שהיא תוכל למקסם (מהמילה מקסימום) את היתרונות של הניתוח ותוכל לשמור על תוצאותיו. אחותך עדיין שבויה במחשבה שיש פתרונות קסם מהירים, תנסי להזכר אני בטוחה שגם את היית בשלב הזה וניסית כל מיני דיאטות פלא שהורידו ממך 5 ק"ג בשבוע הראשון וסיימת אותן יותר שמנה ממה שהתחלת. תתמכי בה, אמנם אתן מתמודדות עם אותו קושי, אבל אתן שני אנשים נפרדים ולכל אחת יש את הדרך שלה. אולי עם הזמן היא תפנים ואולי אף תצטרף להליכות שלך ואולי אפילו לפורום שלנו. אפרופו - יש פורום בנושא ניתוחים לקיצור קיבה טבעות וכו' (וצריך קיבה מברזל כדי לקרוא בו - מלא סיפורי זוועה)

מאיוש1982

New member
אני לא מכירה את הנושא כל כך מקרוב

אבל גיסתה של גיסתי עשתה את הניתוח, עם זאת היא גם עשתה שינוי האורח החיים היא עושה הרבה כושר ואוכלת בריא, לדעתי זה כמו הכדור שדיברנו עליו זה משהו שיתן לה פוש אבל היא חייבת להבין שהיא צריכה גם לעשות שינוי משמעותי באורח חייה. ובשביל זה את שם ירדנוש לדעתי, ואם היא לא מסוגלת לקבל את זה ממך אולי היא צריכה ייעוץ פסיכולוגי וייעוץ מדייאטנית.

תודה לילית. שלחתי לה קישור

לפורום הזה כבר לפני חודשיים כשניסיתי לעשות טיפול בהלם-מה שניקרא..... אמרה - אוקי, למה לחשוב שלילי? אני דווקא בוחרת לבחור בהצלחות ולא בכישלונות [האמת, יש בזה משהו] ובאמת עצות ללכת לתזונאית אחר כך זה רעיון מעולה באמת. אני אדאג שתלך.

לילית462

New member
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת

הפורום שלנו נראה לי לפחות מאוד חיובי בגישה שלו.

בדיוק הערב דיברנו על זה אני והבעלול

והוא מסכים שאני אלך לניתוח הצרת היקפים בחזה. אנחנו מדברים על כך שנים אבל סוף סוף הוא הבין שזה באמת מציק לי. לגבי הטבעת ששמים בקיבה עבדתי פעם עם מישהי שעשתה את זה ולפני הניתוח היא דיברה על כך שהיא תרד בשנה הראשונה 40 קילוגרמים. עכשיו תחשבי על מישהי ששוקלת יותר מ-150 קילו שהבטן שלה הגיעה לברכיים והיא בקושי הצליחה ללכת על הרגליים שהיו כל כך שמנות. נכון היא ירדה במשקל ופירגנו לה על זה אבל היא ירדה רק 17 ק"ג במשך שנתיים אחרי הניתוח ולא רק זאת היא גם חזרה לזלול לא עלינו כמו ........לא כותבת את שם החיה כדי לא להעליב אף אחד וגם חזרה כמעט למשקל של לפני הניתוח. אז מה היה לנו כאן אישה שזרקה כסף לים. וזה מאוד מרתיע אותי מניתוחים כאלה.

אכן, אין ספק שצריך ליווי מקצועי

להמשך הדרך. זה אכן לא פיתרון של בום וגמרנו כי אז הסיבוכים והאכזבות הם רבים. ובלי קשר - המון הצלחה עם ההחלטה שלך לגבי הניתוח. אם הבעלול שוכנע, כבר עברת 50% של הצלחה

° זואי °

New member
אם היא מבינה שהטבעת היא לא פתרון פלא

ושאין דבר כזה "לא להתמודד" כי גם עם הטבעת יש המון התמודדות והמון עבודה אישית שצריך לעשות, אז שיהיה לה המון בהצלחה. אישית הייתי תומכת ועוזרת כמה שאפשר. כשהגעתי לשיא המשקל שלי, חשבתי על זה וביררתי אפשרות של ניתוח בלפרוסקופיה, אבל בשביל לקבל את זה מקופת חולים הייתי צריכה להשמין עוד 15 קילו, אז ויתרתי
בסוף הסתדרתי לבד.

יעל י

New member
אם זה באר שבוע אז אני מניחה...

שזה ד"ר אבינוח רופא בחסד עליון ואדם מקסים ומתחשב עם המון סבלנות עברתי את התהליך אני יודעת מה אמור להיות,אם היא רוצה אני מוכנה "לדבר" איתה בנט,אם יש שאלות וכו'.

יעלי ממש תודה

אני אעביר לה את המסר. אם יש לך כח......לשתף אותי בתסבוכת שלך שגרמה לך להוציא את הטבעת.......[מסר זה אחלה] שאדע לגלות סימני מצוקה כי היא בטח תנסה להקרין שהכל בסדר גם אם לא יהיה כך..........בעיקר אחרי מסע השיכנועים שלי לרדת מזה.

יעל י

New member
סיבוכים...

עיקר הסימנים זה הקאות וכאלה שלא נשלטות במצב של שכיבה ותלונות על צרבות. זה לא קורה מיד ולא תמיד אבל אלה עיקר הסימנים. ההרגשה נוראית ואען מצב שזה יתפספס והסבל הוא נוראי שלא מוכנים לסבול. זה קורה בעיקר כיון שלא מקשיבים להוראות הרופאים ולא מקיימים את ההנחיות.

למעלה