יש לי שאלה אליכם

ע ו פ ר ה

New member
יש לי שאלה אליכם

קודם כל שבוע טוב. הבוקר עשיתי מדיטציה ועלה לי משהו מוזר מצד אחד ומובן רגשית מצד שני. קיבלתי מסר להתחבר לכבוד עצמי. אני לא מדברת על כבוד של אגו שדורש שאחרים יתנו לו כבוד אלא על כבוד עצמי שאני צריכה לתת לעצמי ודרך זה אחרים, למשל בן זוגי, יתנו לי כבוד. מה דעתכם על כבוד אישי? באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

א ש לי

New member
דעתי.

לפעמים מרשה לעצמי לא להיות מחוברת אל הכבוד העצמי חושבת שדרך גישה זו שלי, אני מוצאת שהכבוד מתחבר אליי בחזרה יותר חזק מתמיד ...

seaגל

New member
כבוד

כבוד עצמי, לא אגו לדעתי חשוב מאוד לבסיס שלנו לכבד את עצמי מתחבר לי עם לאהוב את מי שאני לכבד את עצמי זה לכבד את מי שאני מייצגת קודם כל וזאת אני ברגע שאני מכבדת אותי ואת הדרך שלי אחרים מתחברים אליי מהמקום הזה שמכבדים אותי ומי שלא מכבד פשוט לא מתחבר....

א ש לי

New member
ודווקא מהמקום הזה.

שיש כבוד עצמי שיש אהבה עצמית מהמקום הגבוה החזק הזה אני יכולה לוותר לאחר, לקטן לחלש וללמדו שיעור. הכבוד תמיד חוזר ובגדול לאחד שמבין כבוד מהו ולא רודף אותו, אלא מעדיף לתת אותו.

אני מאוד מתחרטת על כך

שבעבר לא כיבדתי את עצמי. מצאתי את עצמי יוצאת או אפילו רודפת אחרי בחורים שלא שווים אותי, מסתובבת עם חברות שמזלזלות בי ויתרה מכך - מזלזלת בעצמי. אומנם לקח תהליך אבל מאותו רגע שהחלטתי שאנשים שלא מכבדים אותי לא רצויים בחיי - הכבוד העצמי השתפר פלאים.

הכבוד העצמי הוא חשוב מאוד

אדם שלא אוהב את עצמו לא יהיה מסוגל לאהוב אחרים, אדם שלא מכבד את עצמו- אחרים לא יכבדו אותו. ועד משהו אם מישהו מזלזל בך אל תנסה לרצות אותו - תתרחק ממנו. זה כלל חשוב שלמדתי בחיים. כשהייתי צעירה ניסיתי לרצות את כולם, עד שהבנתי שדבר כזה לא קיים, אז התחלתי לרצות את עצמי.

ע ו פ ר ה

New member
תודה לכל המשיבים

היום חשבתי על זה, שאסור לשאול שאלות על כבוד ואהבה אחרי שעוברים ניתוח. זה מוציא מאיזון. אז מצאתי את כבודי האבוד
ולמזלי האהבה שלי לעצמי לא נעלמה. ואת צודקת בכך שאי אפשר לרצות את כולם אז אני הראשונה ברשימה. שיהיה המשך שבוע נפלא באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

1gaia1

New member
אני ממש בעד

איך נכבד אחרים אם לא נכבד דבר ראשון אותנו נקבל אותנו, לטוב ולרע, רק מהנקודה הזו נוכל להקרין את האהבה החוצה

למעלה