יש לי שאלה אליכם

• פותח הנושא ordv
  • פורסם בתאריך

ordv

New member
יש לי שאלה אליכם

קראתי את האתר של חלומות צלולים (כבר לפני כמה חודשים) ונורא אהבתי את הרעיון. האמת שהתנסיתי במעין חלום צלול עוד בהיותי ילדה (לפני שידעתי מה זה). לפני השינה הייתי מבקשת מעצמי לומר בזמן החלום "אני חולמת, זה חלום" ואחרי כמה לילות שאמרתי לעצמי את זה כל לילה- זה הצליח! היו לי שני חלומות כאלה שהייתי מודעת שאני חולמת, אבל זהו, לא מעבר לכך. עכשיו אחרי שאני מודעת שיש דבר כזה חלומות צלולים ושיטות וכו´ אני שואלת את עצמי - בעצם אתכם - האם חלום צלול אינו פוגע בנו? הכוונה שלי היא שלחלומות שלנו יש מטרה (פירוק התת מודע, הוצאת פחדים חרדות וכו´ - אתם בטח מבינים למה אני מתכוונת) אפילו כשבאים לחלק מהפסיכולוגים הם נעזרים בחלומות ע"מ לטפל. אז...... אם נשלוט בעצם בחלומות שלנו, אז הם אינם טבעיים ואמיתיים יותר, ובעצם פגענו כאן במשהו מאוד עמוק... אודה לכם על תשובותיכם הכנות, אורית

wee man

New member
לדעתי זה דווקא בפוך

בגלל שאת מודעת בזמן שאת חולמת את יכולה לנווט את החלום אם זה בשביל להתגבר על פחדים וגם אמרו שזה יכול לעזור בריפוי כי אפשר איכשהו לנווט את זה לעזור אם זה בריפוי פצעים ואם זה בריפוי מחלות! זאת דעתי בכל מקרה, מקווה שעזרתי לך. אוהב, ינון

Cheetah

New member
אוי

כמה פעמים אפשר לענות על אותה שאלה... החלום הצלול אינו פוגע בתהליכים טיבעיים אשר מוכרים/מובנים לנו... (...ולא בצורה המוכרת/מובנת לנו) ובטח שלא הצלילות כשלעצמה.. (ופסיכולוגים... לא מבינים הרבה.. הם נעזרים בחלומות על פי הבנה נסיבתית בלבד של החלומות.. לא מבוסס... הרבה בולשיט...) אולי מגיע עניין מועט של אחריות על מה תעשה עם הצלילות הזאת.. מסוכן רק אם אתה מאוד אידיוט... וגם אז הגוף והנפש יודעים להתנגד לא רע בכלל.. כאשר נעשים דברים שפוגעים בהם זה תהליך טבעי.. כי מה לעשות הוא מתרחש בצורה טבעית.. הגורם הישיר היחיד הוא הכוונה של אדם ליהיות מודע לעובדה שהוא חולם... הממם.. אולי שמת לב שהתשובה שלי קצת חסרת סבלנות.. טוב כמו שאמרתי עניתי כבר על השאלה הזאת מתישהו.. גם הרבה אנשים אחרים ענו עליה.. ואם תעשי חיפוש מתאים תמצאי שרשורים שבהם דיונים ארוכים בנושא.

Jenkins

New member
לא הגיוני ברמה הבסיסית

אמרת בעצמך שחווית חלום צלול בלי להזמין את זה (רק פעם אחת או הרבה?). כמי שחוותה את זה את צריכה ללכת עם ההגיון הפשוט ולהבין שהגוף שלך לא היה עושה דבר כדי לפגוע בעצמו. אם חלומות צלולים היו דברים שהיו מגיעים אליהם בצורה מלאכותית בלבד, אז אולי. אבל גם אנשים שלא יכולים לקבל כאלה טבעי, לא עושים את זה באופן מלאכותי. אם הגוף היה לוקח חלום צלול כדבר רע, אז הוא היה מתנגד לזה. לדעתי ח"צ נוצר הרבה פשוט מהסכמת הגוף למצב, הסיבה שחלק צריכים "להכריח" את זה על עצמם היא פשוט כי לא כולם במקור היו יכולים להתמודד עם זה. תסתכלי שנייה אחורה ותביני למה אני מתכוונת. (הכתוב למעלה הוא דעה שלי ואלה יכולות להיות הנחות מוטעות.)

ordv

New member
תשובה

נכון, חוויתי חלום צלול - אבל כן הזמנתי את זה. כל ערב לפני השינה הייתי אומרת לעצמי: להגיד לעצמי בחלום: אני חולמת. לגבי מספר הפעמים: זה קרה לי פעמיים.פעם אחת רק אמרתי לחברה "אני חולמת עכשיו", ופעם אחרת קצת יותר מזה... את שאר התגובה אמשיך אצל veraiety (כתבתי נכון?)

Chav

New member
גם אני רוצה לשאול משהו

הנושא הזה מתקשר בצורה מסוימת למשהו שרציתי לשאול אז אני כבר אשאל. מישהו כאן ניסה "לדבר" עם התת-מודע שלו? או ביקש ממנו להציג את עצמו בפניכם? זה אפשרי להרוג אותו או לפגוע בו, לשנות אותו לצורך שלכם? ובקשר לשאלה, אז אני חושב שחלומות צלולים לא פוגעים בנו מפני שאני לא חושב שיוצא שיש מישהו שחולם חלומות צלולים נטו בלי חלומות לא צלולים, אז התת-מודע כן פורק את מה שצריך. וגם לא תמיד יש לנו שליטה מלאה בחלומות, אני זוכר שאנשים אמרו שהם פגשו אנשים שסתם הסתובבו בחלומות בלי שום קשר לרצון של החולם (לדוגמא), אז גם בחלום צלול יש פורקן.

Variety

New member
תגובה

היי ordv, בקשר לאלתך "האם חלום צלול אינו פוגע בנו?" לדעתי התשובה מורכבת. אני אכן מאמין שחלומות רגילים הם חשובים לנו ובעצם הם מעין דרך של התת-מודע שלנו להתמודד עם היום יום ולהרגע. לדעתי יש לו מנגנון הגנה בעצם נגד פעילות שמזיקה לו. אני יודע מנסיוני האישי, כאשר נעשיתי צלול בחלומות יחסית מוקדמים בלילה (נניח בשעה ה 3 לשינה), היה לי מאוד קשה להיות צלול, ממש נלחמתי להשאר ככה אבל תמיד "הפסדתי" למוח שלי. הייתי בחלום הצלול "מתעלף" וחוזר לשינה רגילה. בחלומות אחרי 5 - 6 שעות, היה לי הרבה יותר קל לחלום חלומות צלולים מפני שהשינה כבר ארוכה ועברתי כנראה מס´ מסויים של דקות חלימה שהגוף היה חייב כדי להשלים את משימתו בהעברת המסרים והמידע או הוצאת הפחדים. כאשר אני אגיע לרמה גבוהה של חלומות צלולים (ווילד), אני באמת אתן זמן לשינה רגילה וזמן לשינה צלולה למקרה שחלימה צלולה כן פוגעת ומונעת העברת מסרים מסויימים. יש הטוענים שבחלום צלול המסרים עוברים בצורה שונה אבל אני לא בטוח. חלומות פז, Variety-

ordv

New member
תודה לכל העונים../images/Emo140.gif

תודה לכולכם. עכשיו אני מבינה טוב יותר את החלום הצלול, וכבר פחות מפחדת לנסות אותו. כמו ש-variety אמר: החלום הטבעי חשוב, ולכן הגוף מתנגד לחלום צלול בשעות הראשונות של החלימה. לכן כדאי "להקדיש זמן" גם לחלומות צלולים וגם לחלומות שאינם צלולים. בכל אופן, שוב תודה, אורית.

למעלה