יש לי שאלה אליכם

the mnm factor

New member
יש לי שאלה אליכם

אולי היא קצת פשטנית או לא פרקטית אבל בכל זאת: המתנחלים רוצים להשאר בגוש... למה שלא ישארו בגוש? פשוט שיוציאו משם את הצבא ושם יעברו ליידי הפלסטינים... ככה כולם יהיו מרוצים... הרי הם רוצים להשאר שם ונתנו להם זמן להחליט מי נשאר ומי לא. הרי אם יודיעו למתנחלי הגוש שצה"ל עוזב אותם והם עוברים לפלסטינים הם יברחו משם תוך כמה ימים... אז למה לא? ובכלל, היו דיבורים והתלחשויות על הקמת מדינת יהודה או משהו... מה אתם אומרים על זה?

בעיקרון, אני אישית מסכים.

שיקחו אזרחות פלסטינית או מעמד תושב פלסטיני. מעשית, כפי שציינת, זה לא פרקטי. ובעיקר - זה לא מה שרוצה שרון.

croovy

New member
../images/Emo107.gif תהיה לזה הרבה יותר התנגדות

יש יותר מדי אנשים שחושבים שאנחנו חייבים להגן גם על מי שלא רוצה שנגן עליו. הם פוחדים שיישארו שם אנשים (ובאמת יישארו מעטים) ולא תהיה להם הגנה, ואז אם ירצחו אותם זה כאילו יהיה אשמת המדינה, למרות שהם לא רצו את ההגנה.

the mnm factor

New member
אבל זה חסר הגיון לחלוטין...

מי שרוצה לצאת... ניתן לו זמן... הממשלה תבנה לו בית, תיתן לו פתרונות וכו' מי שלא רוצה... שירקב שם מצידי, למה לי לשמור עליו אם הוא לא רוצה? אם הוא לא חוקי? אם הוא מתנגד?

א. כך בכל מקרה לא עושים -

חייבת להיות הידברות כלשהי לגביהם עם השלטונות הפלסטיניים. ב. הם כולם חיילים של שרון ושל ממשלת הימין, שבינתיים היא בשלטון, ולא אנחנו השמאל. כך שאף אחד ממילא לא שואל אותנו.

croovy

New member
../images/Emo107.gif זה מה שאני אומר

ובכל זאת יותר מדי שמאלנים אפילו חושבים שזה לא מוסרי.

shay or eli

New member
זה מה שצרפת עשתה בזמנו

כשדה-גול החליט לפנות מיליון מתנחלים צרפתים מאלג'יריה, הוא הודיע שבתאריך מסויים הצבא הצרפתי עוזב, ויחד איתו גם משרדי הממשלה הצרפתית וכו'. למתנחלים חיכו פיצויים בתחומי צרפת עצמה, ובסופו של דבר כולם חזרו עד האחרון. אבל שרון רוצה לעשות את ההתנתקות טראומטית, כדי שזה לא יחזור על עצמו גם בגדה המערבית. לכן למשל כל העסק הרבה פחות מאורגן אפילו מפינוי ימית - כשפינו את סיני כל יישובי המפונים היו מאורגנים והסכמי הפיצויים היו עניין מאוד מאורגן, אבל היום הקראווילות עוד בשלבי בנייה והיו מתנחלים שכבר לפני חודשים רצו להתפנות אבל נתקעו בביורוקרטיה של המנהלת.

אלימות קשה כלפי שוטרים - שידור ישיר

בערוץ 1 מציג כרגע קבוצת שוטרים שהמתנחבלים שפכו על בגדיהם איזשהו חומר כימי, אולי חומצה. מגישים להם עזרה דחופה.

i am just me

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט

אומנם אבו מאזן הסכים לתת לתושהי הגוש תעודות זהות של הרשות (תעודות כתומות שיתאימו לחולצות שלהם) אבל מבחינת ישראל יהיה צורך לשלול לתושבי הגוש את תעודות הזהות הישראליות לפני שיוכלו פשוט להשאיר אותם שם כי ישראל מחוייבת לשמור על אזרחיה, על כל אזרחיה (ראה דוגמת אלחנן טננבאום). מעבר לכך, אם תושבי הגוש ישארו ברצועה, והנשק שלהם ישאר ברשותם, אנחנו נראה כל כך הרבה הרג מכל הצדדים (מתנחלים, חמאסניקים וחבריהם, וגם כמה פלסטינים חפים מפשע, ואולי גם כמה ילדים של מתנחלים שגם הם חפים מפשע) שכל התהליך רק יגרום לטבח שמי יודע את מי יאשימו בו ואיך זה יראה מהבחינה הבינלאומית...

the mnm factor

New member
אוקיי, ומה דעתך על הרעיון היצירתי

משהו על הקמת מדינת יהודה? כמובן שגם זה לא פרקטי ובלה בלה בלה... אבל זה יכול לנקות את ישראל מהמון אנשים שאני אישית לא הייתי רוצה לראות במדינת ישראל.

i am just me

New member
מדינת יהודה?

איפה??? בתוך אוכלוסיה ערבית??? אתה רוצה להוסיף עוד צד לסיכסוך???

the mnm factor

New member
א. זה לא רעיון שלי, אז תירגע.

וקח איזה כדור הרגעה. ב. להוסיף עוד צד לסיכסוך? כאילו שעכשיו הם לא קיימים והם לא צד משל עצמם... עכשיו הם כאילו בצד "של מדינת ישראל"- זה יותר טוב?

i am just me

New member
א. אני בת

ואני לא עצבנית, אני פשוט לא ממש מבינה את הרעיון הזה. ב. עכשיו הם קיימים במסגרת שבה אפשר לרסן אותם, אפשר לדאוג שהחינוך שלהם לא יהיה לאלימות ושהם לא יאמינו רק בדרך של המאבק האלים.

the mnm factor

New member
סליחה... ../images/Emo9.gif

בדרך כלל שלושה סימני שאלה אחרי שאלה מראים על עצבנות או קוצר רוח... אז סליחה גם כאן. גם אני לא תומך בהקמת מדינת יהודה- סתם העלתי את הרעיון לפורום- שיגיבו עליו. בקשר ל-ב.- אני חושב שאת מאוד אופטימית... אני לא רואה איך אפשר לרסן אותם ואיך אפשר לדאוג שהם (זאת מין הכללה, אז אני מצטער ואני מודע שיש כמה מתנחלים לא אלימים) לא יהיו אלימים- הם גרים בצורה סגורה ומסוגרת עם הרבנים שלהם ועם ההורים שלהם שרובם הגדול מחנך לאלימות ולצרות דעים. כרגע הם כתם שחור במדינת ישראל.

סליחה על ההתערבות

בשאלה אם "אפשר לחנך אותם". לדעתי - כן! כאשר כל התקשורת יצאה מגדרה להתחנף להם ולהתרפס בפניהם, כאשר התקשורת נתנה להם כל במה אפשרית וכינתה אותם "אידאולוגים", "ציונים" ושאר כינויי חיבה - ברור שהם הרגישו עצמם על הסוס, והבינו שהמדינה זה הם. למשל כל ההצגות עם "המאחזים הבלתי חוקיים" וההתעמתויות עם כחות הביטחון, שלא לדבר על האלימות הקשה ביחס לפלסטינים. בל נשכח, ששרון והאחרים עודדו אותם כל השנים לתפוס ככל יכולתם. במילה אחת: הם הרגישו כל הדרך רוח גבית חזקה. גם עכשיו. נכון לרגע זה - שום דבר לא השתנה! בעיני רוב העם הם עדין הגיבורים או, לחילופין, המסכנים. גם קוזק וגם נגזל. רק קומץ שמאלנים חושב שצריך "לחנך אותם". אם וכאשר ייווצר בארץ מצב, תיווצר אווירה ציבורית המוקיעה את הבריונים הללו, המתייחסת אליהם בשאט נפש אמיתית, כשהם ירגישו עצמם מיעוט בלתי אהוד, רק זה "יחנך אותם". במילים אחרות, הכל תלוי בנו, בציבור הישראלי. מצורף מאמר מעניין מאת אורי אבנרי.

למעלה