יש לי שאלה אליכם...

Gilliana

New member
יש לי שאלה אליכם...

והשאלה התעוררה בעקבות כמה וכמה FANFICS שקראתי לאחרונה. קצת קשה לנסח אותה, אבל אני אנסה בכל זאת: כשחלה התפנית ביחסים של סקאלי ומאלדר והם הפכו משותפים לנאהבים, או זוג, או איך שלא תגדירו זאת - איך לדעתכם זה קרה? כלומר: האם זו היתה התפרצות רגשית נקודתית? או שמא זה נעשה במחשבה תחילה? האם הם דיברו על העניין ודנו בסוגיה לפני שנכנסו לקשר הזה או שזה פשוט "קרה"? אני דווקא חושבת שזה לא היה משהו ספונטני רגעי אלא דבר שהם הגיעו אליו מתוך מחשבה ושיקולים אישיים ששיתפו בהם זה את זו. ומה דעתכם?

אפשר לענות?

אני חושבת שזה פשוט קרה. לא מתאים לאף אחד מהם לדבר על זה לפני. אני מניחה שזה קרה ברגע אחד של מבוכה או שתיקה. הם דיברו על זה ודנו בזה רק אחרי שזה קרה. אני חושבת שהם פשוט הבינו שעכשיו הם זוג קיבלו את זה כעובדה אבל הם ידעו שצריך לדבר על מה הלאה.

1Shir

New member
גילי, אני מסכימה עם עינת ולא אתך :)

אני חושבת שהמעבר היה ספונטני, ואולי לאחר מכן הם דיברו על זה, אבל ממש לא נראה לי שהם דיברו לפני. אולי היה איזה דיבור בכיוון אבל אז מיד תוך כדי הם כבר התנשקו או משהו. ממש לא נראה לי מתאים שהם ידונו בכך במקום פשוט לדבר במעשים, בדיוק בגלל שהם בקשר קרוב כבר כל כך הרבה שנים. למה את חושבת שזה לא היה ספונטני אלא צעד מתוכנן?

Gilliana

New member
המממ... לא בדיוק מתוכנן

אני חושבת שזה היה איזשהו שילוב בין השניים. כמו שאמרתי כבר קודם - קצת קשה להסביר במילים אבל אני אנסה בכל זאת: אני מניחה ששניהם ידעו שהם הולכים לקראת המעמד הזה, משום שלשניהם יש אינטואיציות מאד מפותחות והם מאד קשובים אחד לשני. אני גם מרשה לעצמי להניח שהם הלכו לקראת המעמד בעיניים פקוחות מה שנקרא ובידיעה שזה מה שהולך לקרות. זה לא נפל עליהם בהפתעה מהשמיים. אני מאמינה שהיו דיבורים על העניין - אולי לא בגלוי, אבל בודאי ברמזים. כפי שאני רואה את זה, היתה איזושהיא סיטואציה אינטימית ורגע שבו היה ברור לשניהם מה הם רוצים ולקראת מה הולכים והם פשוט הלכו על זה - לא הסחפות רגעית מצד אחד, לא ישיבת הכנה מצד שני. מקווה שהצלחת להבין למה אני מתכוונת...

1Shir

New member
אני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת

ואם אני מבינה נכון, אני חושבת בדיוק כמוך :) אבל זה לא מה שכתבת קודם. את כתבת: "דבר שהם הגיעו אליו מתוך מחשבה ושיקולים אישיים ששיתפו בהם זה את זו" זה לפי דעתי, לא היה. כן היה מה שכתבת בהודעה הנוכחית: רמיזות, ידיעה משותפת שכנראה זה הולך לקרות. זה ברור! כמו שאמרת, אלה מאלדר וסקאלי, הם מאוד קשובים אחד לשני, ויש ביניהם את התקשורת הבלתי מילולית... אז ברור ששניהם ידעו מה כל אחד מהם מרגיש ורוצה, וידעו שהרגע מתקרב. וכן, פשוט כשהגיע הרגע המתאים, זה קרה, כמו שאמרת, זה קרה להם בעיניים פקוחות. אז למה בהודעה הראשונית שלך כתבת משהו שונה?

Gilliana

New member
לזה התכוונתי גם בהודעה הראשונה

אבל אולי לא ביטאתי את זה כל כך טוב. כשאמרתי שהם שיתפו זה את זו - התכוונתי לכך שהיה שיתוף לגבי מה הם מרגישים האחד כלפי השניה. השיתוף הזה יכול היה לקרות חמש דקות לפני הנשיקה. למען האמת - זה מה שאני גם חושבת שקרה פחות או יותר. איזה "וידוי" קצר של לפני, אולי כמה לבטים אבל לא יותר מדי ובודאי שלא משהו שלקח יותר מדי זמן. לא התכוונתי להגיד שהם דנו בכך שבוע לפני כן.

medu

New member
דווקא סקאלי היא שהתפרצה רגשית..

בניגוד למערכת היחסים הרגילה שלהם, שהיא זו המאזנת, והיא ששומרת על השפיות וההגיון.. אז כשהיא גילתה שהם גם נאהבים, היא התפרצה כמו נערה צעירה שמגלה את האהבה לראשונה בחייה.. דווקא מאלדר הוא כאן ההגיוני והמאזן והשפוי.. הוא זה שלא נסחף אחרי האהבה כמו שהיא נסחפת אליה.. אני חושב שחוסר ההסחפות שלו נובעת מהידיעה שלו שזה רק זמני, והם חייבים לחזור למערכת היחסים הרגילה שלהם, כי אחרת הם לא יוכלו יותר לעבוד יחד לעולם!!

אני נאלצת לא להסכים ולהתנגד נחרצות.

אני לא חושבת שמאלדר חשב לרגע לחזור למערכת היחסים "הרגילה" שהייתה להם. הוא אהב אוהב ויאהב אותה בדיוק כמו שהיא אהבה אוהבת ותאהב אותו. נכון, כל אחד מהם מביע את זה בדרך אחרת. ונכון, בפרק "האמת" זה בהחלט נראה כאילו הקשר בינהם יותר חשוב לה מלו אבל אני מאמינה ששניהם נכנסו ל'זוגיות' הזאת בלב שלם מבלי להסס (אחרי כל כך הרבה שנים הם הבינו שזה הצעד הנכון) ומאלדר רצה בסוג קשר הזה לא פחות ממנה הוא פשוט קצת קר ביחסים . עם כל הבנות שהיו לו הוא לא מי יודע מה הפגין התלהבות. קשה לבחור לפתח זוגיות תראו מאיפה הוא למד ההורים שלו גם לא משהו בזה.

Gilliana

New member
ולמרות הכל...

יש למאלדר את הרגעים שלו. נכון שקשה לו להתחבר לרגשות שלו (וכבר דיברנו על כך בהרחבה בניתוח האופי שלו), אבל כשהוא אוהב - הוא אוהב! ואין ספק שהוא אוהב את סקאלי וגם אין ספק שהוא בחיים לא יוותר עליה. ירוץ אחרי עב"ם עם הלשון בחוץ כן, אבל תמיד בסופו של דבר יחזור הביתה, לזרועותיה האוהבות...

Gilliana

New member
אוי, זה נורא!!! ../images/Emo5.gif

זה כל כך לא מאלדר, וזאת כל כך לא סקאלי! אם כבר (ולא שאני חושבת שיש "אם כבר" שכזה...) אז מאלדר יהיה זה שייסחף ולא סקאלי!

medu

New member
אוי זו האמת!!!

את רגילה לראות את מאלדר דרך מסננת קבועה, ואת חושבת שהוא יהיה כזה תמיד.. את גם בנית לעצמך תבנית של סקאלי, ואת חושבת שהיא כזו בכל תנאי ובכל מצב.. לא ולא!!! הם מצויים בתוך תבנית קבועה של עבודה משותפת. העבודה המשותפת שלהם מחייבת אותם לתבנית התנהגותית קבועה שמאפשרת להם לעבוד ביחד.. הם לא תכננו להתאהב, ואני בספק אם כריס קארטר תיכנן עבורם להתאהב.. אם אנחנו נותנים להם מצב של התאהבות, אז הם מתמרדים ומפתחים לעצמם תכונות שאנחנו לא יצרנו להם ואנחנו לא הסכמנו עליהם.. האהבה אינה חלק מהמצב הרגיל שלהם, שלפיו מאלדר נסחף אחרי האינטואציות שלו, וסאקלי הולכת אחריו בעיניים מאזנות אך מעריצות.. האהבה היא מצב שונה לחלוטין עבור שניהם, ובאהבה אין להם את התכונות הידועות שלהם שאת מכירה מהחיים הרגילים שלהם של חקר חייזרים וכו'.. האהבה עושה אותם אחרים. האהבה משנה את התכונות הבסיסיות שלהם. והאהבה שלהם, חייבת להיות זמנית!! כי העבודה המשותפת שלהם, והמטרה המשותפת שלהם לחשוף את האמת המסתתרת אי שם - כל זה הרבה יותר חשוב מאיזו אהבה שהיא סתם רגשות זמניים וחולפים, וסתם הורמונים מתחלפים..

Gilliana

New member
וי וי, רק עינת תשמע את זה... ../images/Emo9.gif

טוב - אז אני אגיד ככה: זה שכריס לא תכנן שסקאלי ומאלדר יתאהבו - בזה אין לי כל ספק. כל העניין לדעתי היה שינוי בתכנית המקורית מכל מיני סיבות, בעיקר דעת הקהל. אני לא מסכימה בשום פנים ואופן שזאת אהבה חולפת והורמונים כפי שאתה מגדיר את זה. יתרה מזאת - סקאלי לא היתה מרשה לעצמה Under no circumstances להיסחף. אהבה היא אולי מצב שונה, אבל היא לא משנה את התכונות הבסיסיות. אין דבר כזה!!!

medu

New member
שאלה לנשים כאן ../images/Emo23.gif../images/Emo90.gif../images/Emo14.gif

יש כאן חילוקי דעות חמורים ועקרוניים ביחס להיסחפות הנשים אחרי האהבה תוך כדי שינוי מוחלט של תכונותיהן הבסיסיות.. גיליאנה טוענת שהאופי הנשי הבסיסי נשאר כמו שהוא למרות האהבה, ואני טוען שהאהבה גורמת לכן הנשים להיסחפות טוטלית עד כדי איבוד מוחלט של תכונות בסיסיות.. למשל סקאלי איבדה לדעתי את כל האינטיגריטי וקור הרוח והעצבים החזקים וההגיון הצרוף שלה, אחרי שהיא התאהבה במאלדר.. האם אתן מסכימות איתי, או שאתן מסכימות עם גיליאנה שסקאלי נשארה סקאלי בלי קשר אם היא מאוהבת או לא מאוהבת??

Gilliana

New member
מותר גם לי לענות?

בתור אשה THAT IS? קודם כל, קצת מפריע לי שהשאלה נשאלת רק לגבי נשים משום שאני חושבת שהדין במקרה הזה, זהה לנשים וגברים כאחד. חוץ מזה - אני בהחלט "מודדת" את סקאלי מתוך הנסיון האישי שלי. אהבה יכולה לגרום לנו לפעמים לעשות דברים קיצוניים, נכון, אבל לא מעשים שיהיו מנוגדים לאופי הבסיסי שלנו. אני למשל לא אקפוץ באנג'י בשביל שום גבר
. טוב, זאת היתה דוגמה קיצונית אבל אני בסך הכל מנסה להבהיר את הנקודה שאופי נשאר אופי ומעכשיו אני סותמת ונותנת לכם לדבר...

1Shir

New member
לא ברור לי למה השאלה מופנית לנשים.

חילוקי הדעות הם לא בקשר לנשים בכלל, הם בקשר לסקאלי בפרט. אופי נשאר אופי, היכולת לאהוב מהווה חלק מהאופי של כל אדם, כל אחד וסגנונו הוא. ואם כבר מדברים על היסחפויות טוטאליות, להגיד שסקאלי איבדה את האינטגריטי, זו דוגמא מצוינת לכך.

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

להגיד את זה על סקאלי, כמעט יותר מאשר על כל אשה או בן-אדם בכלל שאני מכירה - אמיתי או קולנועי זה כל כך הפוך מהמציאות!

DarlingAdam

New member
"חמורים ועקרוניים".

נראה לי שחשוב להפריד בין "נשים" לבין "דמויות נשים בתכניות טלוויזיה פופולריות". לפעמים, אין בין שני הגזעים הללו שום קשר.

השתגעתם???

שניהם נסחפו אחרי האהבה .. שניהם הלכו אחרי השני בעיניים מעריצות . מי עוד היה מחליף את אחותו שלא ראה שנים תמורת אהבת חייו? מי עוד היה נוסע עד סוף העולם כדי להציל את אהובתו? מי עוד הייתה הולכת אחרי אהובה אחרי שאיבדה והקריבה כל כך הרבה? מי עוד תלך אחרי מישהו שכל מסעו מבוסס על זכרונות עמומים ולא וודאים?? שניהם נסחפו באהבה שלהם. האהבה שלהם טוטאלית . וכן, האהבה שינתה אותם. היא נתנה להם בטחון וודאות . היא גרמה להם להפתח יותר ולהבין יותר מה הם מרגישים.

1Shir

New member
כמעט ואפילו לא היגבתי.

האמירות הכה נחרצות שלך הן ממש לא רלוונטיות, מכיוון שהפרקים האחרונים בסדרה סותרים אותן לחלוטין.

skooby

New member
אני קוראת כאן

וכל כך בא לי לראות שוב את הסדרה!!!! כמה חבל שאין את זה בטלוויזיה שלי

למעלה