יש לי שאלה או שתיים...

מצב
הנושא נעול.

shirleeeey

New member
יש לי שאלה או שתיים...

יש לי שאלה או שתיים...
שאלתי כבר בנושא תרומת ביציות בפורום פוריות והפנו אותי לכאן... אני מצטערת מראש על הבורות, אני בת 21.5 ולא שואלת את השאלות לגביי. דודה שלי מטופלת ומנסה להיכנס להריון והייתי רוצה לדעת לגבי תרומת ביציות... הבנתי שבחורה יכולה לתרום רק אם היא עצמה עוברת טיפולים דומים? מה ההגיון? והאם זה וודאי שאין דרך שבה אני יכולה לתרום לאישה ספציפית? מה באופן כללי אני אמורה לעשות אם אני רוצה לתרום ביציות? אודה לכן מאוד אם תעזרו לי להבין קצת בנושא... שירלי.

סביון1

New member
הי שירלי

יש לי שאלה או שתיים...
שאלתי כבר בנושא תרומת ביציות בפורום פוריות והפנו אותי לכאן... אני מצטערת מראש על הבורות, אני בת 21.5 ולא שואלת את השאלות לגביי. דודה שלי מטופלת ומנסה להיכנס להריון והייתי רוצה לדעת לגבי תרומת ביציות... הבנתי שבחורה יכולה לתרום רק אם היא עצמה עוברת טיפולים דומים? מה ההגיון? והאם זה וודאי שאין דרך שבה אני יכולה לתרום לאישה ספציפית? מה באופן כללי אני אמורה לעשות אם אני רוצה לתרום ביציות? אודה לכן מאוד אם תעזרו לי להבין קצת בנושא... שירלי.
הי שירלי
ההגיון מאחורי החוק הוא שהליך תרומת הביציות יש בו סיכונים מסוימים, לא גדולים אמנם אבל בכל זאת סיכונים. ולא רוצים שאישה שאינה עוברת טיפולים תיסתכן שלא לצורך. ההגיון שעומד מאחורי האנונימיות של התורמת הוא שבארץ סחר בביציות איננו חוקי ועל מנת למנוע עקיפת החוק הזה מונעים כל קשר בין התורמת לנתרמת, כדי שהנתרמת לא תוכל לתת טובות הנאה כלשהן לתורמת או לחלופין לסחוט אותה. החוק הזה יוצר הרבה מצוקה בנושא תרומת ביציות ובעצם נוצר מצב בו אין לנו, הזקוקות לתרומה, ברירה אלא לחפש תורמות בחו"ל. את יכולה לקרוא קצת יותר אם תקליקי על הקישור האדום למעלה מעל הסרגל הכחול בשם "למאבק תרומת הביציות". באופן אישי אני מאד מעריכה את הנכונות שלך לעזור לדודה אבל שוב, מבחינה חוקית את לא יכולה לעשות זאת בארץ. יום טוב, סביון

מצב
הנושא נעול.
למעלה