יש לי רעיון

Bodom-child

New member
יש לי רעיון

כל אחד יכתוב חוויות מהופעה שהוא בה. אני אתחיל. לפני כשנתיים וחצי הייתי בחילופי משלחות בגרמניה. הייתי אז בקטע של המטאל והרוק היותר פופולרי, כלומר איירון, מטאליקה, גרין דיי אופספרינג וכאלה. יום אחד נסענו כל המארחים והחבר´ה שלי מהכיתה למופע של להקת קאברים גרמנית. שיהיה ברור. להקת קאברים שם זה לא כמה חבר´ה צעירים שמתאמנים שבוע לפני ההופעה אלא אלו להקות שזה כל מה שהם עושות, נוסעות מעיר לעיר ומופיעות. ההופעה עצמה הייתה בתוך כפר קטן ליד העיר בה התארחנו, בתוך אוהל ענקי. כבר בחוץ היה אפשר להריח את הריח הנפלא של הבירה המקומית שמכרו בתוך האוהל. נכנסנו לאחר תשלום סימלי של כמה מרקים; האווירה הייתה ממש מחשמלת ולא הכרתי כזאת לפני. השילוב של הבירה בכוסות הענקיות של הליטר, והמוסיקה הנהדרת, קאברים של שירי רוק מפורסמים בביצוע שלפעמים עלה על המקור, הכניסו אותי להלם תרבותי. שיא ההופעה, אני זוכר היה כשהם ניגנו את enter sandman. כל הקהל היה כבר שיכור לגמרי ובאקסטזה מוחלטת כולם רקדו וקפצו ביחד לצלילי המגברים המשכרים. בקיצור, הדגש כאן הוא על האווירה, אם אין בהופעה, מכל סוג את האווירה המתאימה ההופעה פשוט לא שווה.

Bodom-child

New member
מממ אני ?!

אני שותה בירה ? נראה לך זה הוצא מהקשרו זה בעצם היה מיץ אננס וחוץ מזה אני ב 26 לספטמבר בן 17 ואז הייתי בן 14 ומשהו

wiz

New member
אחלה הזדמנות בשבילי לז*** ת´שכל...

אוקיי, כפי שרבים מכם בוודאי יודעים, הקיץ נסעתי לטיול בארה"ב... ביום השני לטיול, כשהייתי בניו יורק, נסעתי להופעה... הופעה שחיכיתי לה 3 חודשים מראש, ה-הופעה של החיים שלי. כן, ניחשתם נכון - ה-G3 ! השנה ההופעה הייתה מאוד מיוחדת, בעיקר עבורי בתור גיטריסט... 3 הגיטריסטים האלוהיים שהופיעו שם הם ההשפעה העיקרית שלי, ולראות (ולשמוע) אותם בלייב היה משהו יוצא מהכלל! נתחיל באווירה ברחוב... להתקרב לאולם (זה היה באולם תיאטרון...) ולראות בשלט מואר וענק בחוץ את 3 השמות האלה, ולדעת שבעוד חצי שעה אני אראה את הדבר הכי גדול שיש לניו-יורק להציע לי - זאת הרגשה שאי אפשר לתאר! בפנים האווירה היתה מחשמלת. מלא אנשים, כולם מעריצים כמוני, פוסטרים וכרזות שמרמזים על מה שהולך להתרחש... נכנסתי לאולם. לאחר בדיקות מקיפות, והסדרת העניין של המצלמה (...) הובלתי ע"י הסדרן (המפחיד...) למקומי. שם, כמו ילד טוב ישראל, המתנתי בסבלנות עד לתחילת ההופעה. ברקע הושמעה מוזיקה נחמדה: ג´אז, רוק, קטעים נחמדים... ופתאום האורות כבו, וכל הקהל התחיל לחיות. צלילים רמים ומוכרים מגיעים מכיוון הרמקולים, ופתאום אני קולט את ג´ון פטרוצ´י, האליל שלי, עומד על הבמה שמולי ומנגן! הופעה מחשמלת של שעה בערך, שאחרי נותרתי פעור פה, וצמא לעוד... ואז... (אחרי שסידרו את הבמה) - סירנה אדומה, קולות של משטרה, וסטיב ואי, קופץ אל ועל הבמה... שואו לא מהעולם הזה, כולם על הרגליים - עוד הופעה ענקית! אחריו, עלה לבמה ג´ו. סטריאני. בהופעה שלו הוא הראה לכל הספקנים מה הוא באמת שווה... קטעים וירטואוזים, אובר-טונים ושריקות, אפקטים מיוחדים... מה לא... הופעה שאני אזכור תמיד... ואז, השיא! פטרוצ´י וואי הצטרפו אליו לבמה, ניגנו את הקאברים המוכרים, אילתרו, נהנו, ופשוט היפנטו את הקהל! אין לי מילים לתאר את ההרגשה! זאת ללא ספק היתה ההופעה הכי טובה שיכולתי לבקש, שיא הטיול שלי, וחוייה שאני אנצור תמיד... כדי שתראו בערך מה היה שם, צירפתי תמונות שצילמתי להודעה... האיכות לא משהו, והן די קטנות, אבל הן שלי! תהנו! נ.ב. סליחה על האורך, אבל היית חייב...

new_rider

New member
אתה יודע כמה...

אנשים מקנאים בך??? אני לא יכול לדבר בשם כולם אבל אני יכול להגיד על בן-אדם אחד שבטוח שהוא מת מקנאה!!! אני... פשוט החלום שלי... נ.ב זה אולי החלק הכי פחות חשוב,אבל כמה זה עלה? פשוט אני גם אולי רוצה לראות את תופעת הטבע הזאת!(הנה דבר שישבור לי את החזיר בלי בעיה...)

*Dark Of Night*

New member
יא חתיכת...

מעצבן!!! הודעות כאלה גורמות לי לי לקנא! איזה כיף לך! גמני רוצה! אהמ *עשיר* אהמ ואתה מוזמן "לזבל לנו את השכל" עם הודעות כאלה עוד הרבה פעמים- זה די נחמד. Dark

JOE KALIBER

New member
הילד עם החבר התימני

טוב אני יודע שאתם לא אוהבים אותה אבל בכל זאת זאת הייתה ההופעה הראשונה של אומן מחוץ לארץ שהלכתי אליה.... זה היה תחילת קיץ של שנת אלפיים, וילד קטן שכרגע סיים כיתה ז´, כיתה שבה תחיל סופיית לשמוע רוק, והידע שלו היה מצומצם מאוד- רד הוט, אואזיס, אלאניס מוריסט, אואזיס, טיפ טיפה רדיוהד, אואזיס, U2 ועוד כמה דברים פשוטים למדי, לילד גם לא היו חברים שממש הבינו ברוק אלא יותר בפרי סטיילר רקארקא מיידום אנד דאפרי מדרפקאר רקא רקא רקא מדאפון דה דה דה. אך לאותו היה ילד היה חבר גיטריסט מתחיל (ותימני איך לא) שגם לא הכיר הרבה להקות רוק (בעצם הוא הכיר גם את נירוונה אבל לא חשוב), שני הילדים הללו לא אהבו את העובדה שהם חיים בנתניה (עיר הפשע והערסים) והם לא חשופים לשום מוזיקה אחרת, כי אפילו אינטרנט אין להם ממש, הם אפילו היו בטוחים שנואל גליגאר הוא גיטריסט מדהים (אכן, אוי ויי זמיר), ובכן הילד הזה ראה בעיתון שכתוב שיש הופעה של אלאניס מוריסט תגובותו- "יש אני לא מאמין, סוף סוף היא הגיעה!!!" ומייד התקשר לחברו התימני, חברו התימני הגיב ילד: "אתה יושב?" תימני: "לא" ילד: "אז תשב" תימני: "או קיי, למה?" ילד: "אתה לא הולך להאמין לזה.." תימני: "נו מה?" ילד: "אלאניס מוריסט באה לארץ" תימני: "כן.. בטח..." ילד: "לא מאמין לי? תבדוק בעיתון" תימני יא אלללה אתה רציני? אני לא מאמין" וידה ידה ידה ובכן לשני הילדים חצי חודש להזמין כרטיסים, ולשני הילדים לא היה כסף (הילד לא חשב אז על להיות גנן, והתימני לא חשב בכלל על לחלק פליירים בשביל אינסטולטרים), וכך הגיע בלי שהילדים שמו לב ה19 לשביעי, אחותו של הילד הייתה עצבנית מכיוון שהיא הייתה אמורה להתגייס תוך כמה ימים הילד היה חסר אונים והתימני היה עצוב ומדוכא. אך אז בא הרעיון. לבדוק אם אנשים ביטלו ועוד אפשר לקנות כרטיסים, וכך במבצע צבאי מרשים הילד הזמין כרטיסים עם הכרטיס אשראי של אחותו, הוא הביא את התימני לבית שלי, הביא את החבר של אחותו לבית שלו והוא הסיע אותם לקיסריה, לאחר נסיעה ארוכה ופקקים יותר גרועים מבגהה, הם הגיעו לצלילי מוווינג ג´סט קיפ מוווינג חיפשו את הכניסה שממנה הם אמורים להיכנס, ומצאו את דרכם לשורה שש (כמה שזה נשמע קרוב לבמה זה לא כי יש בין הבמה למושבים של פשוטי העם, כל מיני אנשים חשובים ואנשים שיש להם פרוטקציה) הילד והתימני שרו להם בשמחה ובששוןיחד עם סופרגראס ושמחו עד מאוד שההופעה שלהם הייתה ארוכה ומדהימה, מה לעשות הילד הזה תמיד ימות עליהם ולא יעזור לכם כמה שתגידו שהם גרועים. בסוף ההופעה שלהם ירדה התפאורה המוזרה (שכל הזמן הילד והתימני ניסו להבין בה איך זה שבסמל שלהם יש שלושה אנשים ועל הבמה הם רואים ארבעה) ואז גם תלו מין בד גדול שכתוב בו שאסור להם לרצוח בזמן ההופעה וכל מיני דברים מוזרים כאלה, אחרי עשרים דקות של שקט הגיעה מהצד אישה רזה עם שיער שחור חום כזה.. ולבושה במעין בד מוזר (נו כזה של היפים, בלי כוונה להעליב אף אחד, אני פשוט לא זוכר איך קוראים לזה), הקהל יצא מגדרו והשתולל, האישה נופפה לעברי היושבים וחיוך גדול היה מרוח לה על הפרצוף, ופתאום ראו מאחוריה דמות קרחת חשודה אך מוכרת ופתאום מישהו מהקהל צועק: "מה אתם מוחאים כפיים זאת ריטה!!!" איך פרידמן אמר? א-כ-ז-ב-ה ואכן זאת הייתה ריטה המכוערת שהייתה בטוחה שהקהל הישראלי מת עליה למרות שכל הקהל שם שנא אותה, לא יודע אם שנאו אותה בגלל המוזיקה שלה, אבל בטוח שבגלל העובדה שהיא שורה ראשונה וממש מול הבמה. חמש דקות לאחר מכן עולה אלאניס (ואכן עם בגדים של היפים, זה מה שקורה אחרי שנתיים בהודו כנראה, ושוב אני לא יורד על אף אחד אז להירגע) ומתחילה ואת האמת הילד לא זוכר איזה שיר היא התחילה איתו כי בעיקרון זה היה כאילו שיש 70 אחוז אלכוהול באוויר וזאת הייתה הופעה ממש מדהימה רק הם הגזימו עם דבר אחד- שלושה הדרנים!!! שלושה!!!! למה??? בסוף ההופעה הילד והתימני ניסו להיכנס לאחורי הקלעים, אך לא ממש הצליחו, גם מר גיא פינס הנחמד החליט להתעלם מהקול שלנו ולא לעזור לנו להיכנס. אחר כך חזרו הילד והתימני וראו שהמתופף (שהיה ממש כלי) מדבר עם כמה אנשים אז הם הקשיבו טיפה, והוא זרק את המקלות שלו ומישהו ליד הילד תפס אותו.. כל קשר בין הדמין למציאות מקרי בהחלט ואני מקווה שההודעה לא הייתה ארוכה מדי הקליבר...

דרך אגב.....

המתופף של אלאניס הוא טיילור הוקינס שהוא מהפו פייטרס. הוא מתופף ממש טוב

למעלה