יש לי רעיון

יש לי רעיון

אני חושב שלא שירשרנו אותו פה חשבתי בעקבות ההמלצה של טיפקסית על הספר שכל אחד ירשום תספרים שהוא מכיר על השואה על המסע לפוילן ויתן פרוט קצר על מה הוא מספר

L i T a L 1

New member
אני קראתי

את "עכשיו כבר מותר ליבכות" של מרים הראל זה האוטוביוגרפיה שלה והספר הוסיף לי המון. ההתחלה מעט משעממת אבל אחר כך זה משתפר הבטחה שלי! בספר משולבים שירים ממש ממש יפים שהיא כתבה. מומלץ! "נעלי העץ של אנדרה" לא זוכרת של מי זה כתוב על המלחמה בהולנד מהעינים של ילד יהודי הולנדי בן 6 שנימסר למשפחה נוצריה ושם מבלה את המלחמה. הספר הוא ספר חובה! כתוב בצורה מדהימה מותחת ואני סיימתי ליקרוא אותו ביום!

Pukipsey007

New member
ואני..

סלמנדרה של ק.צטניק
מומלץ בחום, בית הבובות גם של ק.צטניק, וגם השעון. שאול ויוהאנה [א', ב' וג'], צחוק של עכברוש, האי ברחוב הציפורים-כשהייתי קטנה יותר [ספר חמוד] אממ.. היו עוד, עוד הרבה.. לא זוכרת כרגע.

טיפקסית

New member
רשמית ספרים

אנה פראנק יומנה של נערה [בעברית ובאנגלית] אמא ספרי לי את היית שם [אינני זוכרת את שם הסופרת] משחק החול/אורי אורלב הספרים של ק.צטניק שמעתי עליהם אבל לא קראתי אני מאוד רוצה המסע לשם/גלילה רון פדר קראתי חלק מהספר של חייקה גרוסמן שדרך אגב הייתה מהקיבוץ שלי [היא קבורה ממש קרוב לסבתא שלי איזה שורה אחת לפניה בערך] קראתי כמה דברים של אבא קובנר אינני זוכרת את השמות

טיפקסית

New member
האי ברחוב הציפורים גם קראתי ועוד כמ

ועוד כמה אין פרפרים פה-שירים וציורים מגטו טרזינשטט [שעליו עשיתי את הפרויקט שלי השנה באנגלית] וספרים שלא קראתי ואני רוצה לקרוא אירופה אירופה מאת שלמה פרל והספר "שריד מסוביבור" מאת דב פריברג

אני קראתי את...

"רקוויאם לטרזינשטדט" שנכתב ע"י יוסף בור. הספר מגולל את סיפורם המדהים של חברי התזמורת שהייתה בגטו טרזין ובעיקר את סיפורו של המנצח על התזמורת, מיכאל שכטר.

אני רוצה להמליץ על כמה ספרים

הראשון הוא אירופה אירופה מאת שלמה פרל סיפור אמיתי על חייו של שלמה בזמן המלחמה שירת בתוך הבית ספר של הנוער ההיטלראי סיפור מרתק מרגש מאוד ומעניין

טיפקסית

New member
ראיתי את הסרט

והסיפור אכן סוחף ומרגש עד דמעות כיצד עובר נער צעיר המצד ההיטלראי לצד השני היהודי שבו. סרט מקסים וכך כנראה גם הספר לפי מה שהבנתי מכמה אנשים הסרט אמור להיות מוקרן השנה ביום השואה ואם אכן זה כך ממליצה לכם לצפות

אכן בעזרתה האדיבה והמקסימה

של מנהלת מרכז משמעו"ת כאן אצלינו בעיר הצלחתי לראות את הסרט טיפקסית (הגיע הזמן שאני ידע משהו שמך האמיתי) יש מעט והרבה שוני בסרט ובספר היתי מציע לך לקורא את הספר הוא ממש זול הוא עולה אך ורק 50 שקלים ושווה כל שקל

nofar 250

New member
יש מלא ספרים..

הציפור הצבועה יוז'י קושינסקי שאני עכשיו קוראת כל הספרים של קצטניק קראתי רק חבל שקראתי אותם אחרי שנסעתי.. בחירתה של סופי-יש גם סרט טומי-זה יותר ציורים אבל הוא מצמרר זה ספר שאבא צייר לבן שלו ליומולדת בגטו טרזין ולא הספיק לתת לו ומצאו את זה קטרינה-אהרן אפלפלד זה לא ממש על השואה אבל זה מתקשר..על התקופה וזה למה לא באת לפני המלחמה- יש גם הצגה מדהימה! רשימת שינדלר- אחלה ספר..שמראה שהסרט ממש ממש לא מדייק וגם עזרו סיפורים ששמעתי מסבתא של ידיד שלי מסתבר ששינדלר לא היה כ"כ נחמד כמו שהוא מתואר בסרט הרכבות יצאו ריקות- סיפור הצלה של יהודי הונגריה נדמה לי 100 חורפים- מיכל שלו לא לגמרי על השואה אלה מתרחש בתקופה אז זה מתקשר יש עוד מלאאאאא

טיפקסית

New member
קוראים לי בשמת

אפשר לכתוב בשמת או בושמת [איך שבא לך תרגיש חופשי] נ.ב אני ממש רוצה לקרוא אנסה לקרוא אותו לקראת יום השואה ויש לי שני טקסי יום השואה לעשות השנה סביר להניח שמתוך הכנת הטקסים יצא לי לקרוא משהו מה דעתך על הספר "המסע לשם" עד כה? האם אתה נהנה ממנו? האם אתה מזדהה עם הדמויות וסיפורן האם אתה מזדהה עם חורב שהוא ממש נער בגילך? ומה בקשר להתלבטות שלו לגבי היציאה שלו למסע מה דעתך בקשר ליציאה למסע

קודם כל נעים מאוד מאוד בושמת../images/Emo24.gif

א.יש לך שם מקסים מאוד מיוחד ב.עדין לא התחלתי לקרוא תספר כי בבית ספר חיבו אותנו לקורא את הספר "תרנגול כפרות" ספר נחמד אבל אני לא רוצה להתחיל לקרוא את המסע לשם כי אז תבלבל לי העלילה הגיבורים וכ"ו מחכה בקוצר רוח כבר להתחיל לקרוא. הדעה שלי לגבי המסע היא מוחלטת אני יוצא גם אם אני לא יודע מה יקרה ואני מבטיח לך שזאת הפעם הראשונה אבל לא האחרונה שאני יהיה בפולין בוסמת נראה לי יש לנו שפה משותפת אז אם יש לך אייסיקיו כנסי אלי:345805554 או למסנגר :[email protected]

טיפקסית

New member
היי גיאצ'ו

קודם כל אתה נשמע לי ילד מקסים ובהחלט יש בינינו שפה משותפת. אני אוכל לעזור לך בכל מה שתבקש [חוץ ממתמטיקה] לגבי פולין אם יהיו לך שאלות,מענות,וכל דבר שתרצה לדעת לקראת המסע אני פה. אני שמחה שיש ילדים כמוך שהמסע הזה מספיק חשוב להם מכל הבחינות ואני באופן אישי חושבת שהוא יוכל לתרום לך המון. לצערי אני לא אהיה פה ללוות אותך לכל אורך השנים הבאות מהסיבה שאני מתגייסת בחודש יולי הקרוב [יולי 2005] כך שתנסה לדבר איתי כמה שיותר לפני. ואני שמחה שאתה כאן איתנו זה מכין אותך מכל הבחינות למסע

היי גם אני ביולי!

(למרות שאין כל כך הרבה סיכויים שבנים ובנות יתגייסו ביחד, למעשה, אין סיכוי כזה)... מה גם שזה בכלל לא סופי..

12בומבה

New member
גם...

מאה ילדים שלי. יעקב השקרן. יודקה (חדש! לי היה קצת קשה ,אבל אם קראתם קצטניק אז קטן עליכם). רק רציתי לחיות/הלנה אשכנזי אנגלהרד את נפשו אל תיקח. המרד ביער הינשופים/משה בהיר- נכתב על מחנה סובביבור הפסנתרן

taltal3001

New member
אני קוראת עכשיו ספר..

שקוראים לו ''איצ'ו וברנרד'' קיבלנו את הספר הזה לפני שיצאנו למסע.. בספר מדובר על שני חברים, ששרדו ביחד את השואה.. את אוושויץ, את צעדות המוות.. ואיצ'ו ששמו העברי זה יצחק הוא סבא של ילד מהשכבה שלי,שגם יצא למסע.. הספר ממש ממש מרתק,וכואב.. ועוד משו, שהיינו באוושויץ, הנכד של איצ'ו עשה את הטקס, הוא לקח קטע מהספר של סבא שלו והקריא.. זה היה ממש מרגש.!!!!

nofar 250

New member
גיא..

לדעתי זה ממש יפה שמישהו כמוך שעוד לא היה בפולין כ"כ מתעניין בנושא ברמה של אנשים שכבר היו בפולין והדימיון והרצון לדעת עוד כבר גורה.. אתה מדבר כמו מישו שהיה שם כבר מיליון פעמים...ואני רק מקווה בשבילך שתדע להשאיר את הציפיות שלך מהמסע ברמה קצת יותר נמוכה כי ברור שהן גבוהות..כי אתה עלול להתאכזב מדברים מסוימים וחבל.. בכל מקרה כל הכבוד על ההתעניינות בנושא ואני מקווה שהמסע רק יעשיר את זה יותר ויגרום לך לרצות להמשיך להתעסק בזה

תודה

כן וזה אכן משהו שאני מפחד להתאכזב אני בטוח שהמסע יהיה מאוד משמעותי בישבילי אך אני עם ציפיות עם רף מאוד גבוה ואני באמת פוחד להתאכזב אני מנסה לעבוד על עצמי עכשיו ולנסות כמה שיותר להנמיך ציפיות ושוב תודה על המחמאה היא נגעה לי ללב ..!!

למעלה