יש לי רעיון

לולא

New member
יש לי רעיון

אולי כל אחד יכול להסביר מה פירוש שם השיטה שלו בעברית דוגמא : קרטה = יד ריקה או קוגה ריו נין ג'יטסו = שיטתת קוגה בתוך הנינג'יטסו או טאי גיט'סו = אומנות הלחימה בידים ריקות של הנינג'ה וכדומה

frodo1

New member
אוקי

נין-ג'יטסו=אומנות\מיומנות ההתגנבות. וטאי ג'יטסו זה מיומנות הגוף.

Reign Of Chaos

New member
מיומנות ההתגנבות?

מה הקשר של השם למה שלומדים? לא זכור לי שלמדתי דרך "התגנבות" כשלהי (למרות שאני לומד אך ורק כחודש וחצי בערך).

נין ג'יטסו

"נין 忍 שמשמעותו להיות סבלני, לא להתבלט, להחזיק מעמד באופן שקט." לקוח מתוך אתר ארגון קבוצות בודו נין ג'יטסו

yanivtil

New member
על שמות ומשמעויות...

הי! דמה לי שכבר יותר מפעם אחת נתקלנו בפורום למשמעויות שונות המיוחסות לאותה מילה או שם בשפת המקור. הדבר עלול לנבוע מתרגום מילולי לא נכון או לא מדוייק של המונח המקורי,מה שעלול ליצור מס' תרגומים שרק אחד מהם הוא (אולי) מדוייק. סיבה נפוצה יותר,למיטב הבנתי,נעוצה בכך שבשפות האסיאתיות יש בהחלט מס' משמעויות נכונות לאותה מילה. הפירוש הספציפי הנכון לאותו רגע תלוי בהקשר בו מוזכרת המילה,בנושא שעליו מדברים במשפט או בניב המקומי,המשתנה מאוד מאזור לאזור. כך,למשל, ידוע לי כי פירוש המילה "קראטה" כ "יד ריקה" הוא נכון, אך מקור המילה (הקדומה) הוא "יד סינית",בזמנים בהם אמנות הלחימה היפנית או האוקינאווית ספגה השפעות או אינטראקציות סיניות. לכן,"טאי ג'יטסו" יכול להיות גם אמנות היד הריקה של הנינג'ה וגם מיומנות הגוף. זה מה שיכולתי להוסיף. "לאו חו" זה טיגריס בתרגום מילולי ו"נמר זקן" במשמעות של חכם,מנוסה או מיומן, בתרגום ענייני,כוונתי. יניב.

איקידו:

אי - AI - הרמוניה קי - KI - אנרגיה, צ'י דו - DO - דרך תרגום לפי ראות עיניך: דרך האנרגיה ההרמונית, דרך ההרמוניה האנרגטית או כל צרוף אחר.

orii

New member
טאי צ'י צ'ואן

תמיד יש חידושים לגבי השם הזה, אז אני כותב כדי ללמוד מהתגובות. טאי - גדול צ'י (צריך לבטא ג'י Ji) - חסר גבולות צ'ואן - אגרוף במשמעות אומנות/שיטת לחימה מכאן, אומנות הלחימה הגדולה חסרת הגבולות, התרגום הנפוץ לאנגלית supreme ultimate. שם די שחצני אין מה להגיד. צריך לזכור שטאי צ'י זה השם של הסמל יין ויאנג (תרשים מצורף). סמל עתיק (לפחות בן אלפיים) שקשור לבסיס של הפילוסופיה ודרך החיים הסינית. כך שאולי ניתן לראות בשם טאי צ'י צ'ואן - אומנות הלחימה שמתבססת על רעיון היין יאנג. אם אני זוכר נכון,הצרוף טאי צ'י צ'ואן מאוחר יחסית ומופיע בספרות הסינית רק במאה ה 16.

לולא

New member
שאלה לגבי קונג - פו

ישנה שיטה של דחיפות ידים אחד מול השני איך זה נקרא ?????

hatesphere

New member
דחיפות ידיים

מכונה גם ידיים דביקות,זו טכניקה המתורגלת לא רק בטאי צ'י אלא גם בשאר סגנונות קונג פו.התרגול מלמד את הלוחם לפתח רגישות לכל תנועה של היריב.
איפה שאני לומד קונג פו מתרגלים את הטכניקה לפני הקרבות במגע מלא.

שני תרגילים שונים

דחיפות ידיים - פוש הנדס (או פושינג הנדס) - המטרה הבסיסית ביותר היא להוציא את בן הזוג משיווי משקל. סטיקי הנדס - המטרה הבסיסית ביותר לגעת בבן הזוג. ממטרות שונות אלו נובע אופי שונה של תרגול, וכמובן טכנית תרגול שונה, אך למרות זאת שני התרגילים נותרים דומים מהיבטים רבים: בשני התרגילים ש חשיבות גבוהה לקשב, ליכולת לחוש את כוונת בן הזוג לפני שהחל לנוע, וליכולת לזרום עם התנועה של היריב. אבל בפוש הנדס בד"כ הזרימה מתבטאת במגע קרוב יותר - כולל כניסה ויציאה מבריחים, יציאה מדחיפות לגוף ונעילות ידיים, מרפקים וכתפיים. בסטיקי הנדס היציאה (ברמה ההתחלית) בד"כ מכניסות מהירות המדמות אגרופים או מכות, לאו דווקא דחיפות. בקיצור - פוש הנדס דחיפות, סטיקי הנדס מכות...

למעלה