יש לי רעיון מסוים..

twigy

New member
יש לי רעיון מסוים..

פשוט מעוניין לחלוק איתכם, ואני יודע שזה לא ממש קשור לנושא העיקרי של הפורום, אך אין פורום שמצאתי למתאים יותר. פשוט תגידו מה אתם חושבים. אני רוצה לדבר כאן קצת על הסיוט הכי נורא של כל מחזיק בכרטיס אשראי. תופעת הגניבות של כרטיסי האשראי. תופעת הגניבות של כרטיסי האשראי היא תופעה מוכרת וידועה לכולנו, מי מאיתנו לא חווה לשמוע על קרוב מדרגה זו או אחרת שנגנב לו כרטיס האשראי והגונבים חגגו בסגנון קניה של שבע מאות שקל פיתות במאפיה, 500 שקל דלק, וכו'.. חברות האשראי, כמו גם אנו הלקוחות, נאלצים להשקיע סכומי כסף רבים כדי לבטח את הכרטיסים למקרה של גניבה. מהצד של חברות האשראי מדובר בהחזקה של חוקרים, רזרבות בנקאיות, וכו' מצדנו הלקוחות מדובר בתשלום שנתי עבור ביטוח (נכון, לא סכום גדול, אבל עדיין). מה שאני מציע זה להעביר הצעת חוק המחייבת את חברות האשראי להדפיס על כרטיס האשראי תמונת פספורט, לפני שהקופאי מגהץ את הכרטיס שיטרח למשך חצי שניה ויעיף מבט אל האיש העומד מולו. למה לא חשבו על זה קודם ?

דור לוי

New member
מאוד קשור לתוכנית../images/Emo70.gif

פרק שלם בתוכנית עוסק בנושאי איכות. לדעתי 'חוסר איכות' הוא מה שעומד בבסיס המצב שלנו היום - הוא שאפשר את העמקת הקשר הון-שלטון. זהו נושא שאיני יודע איך אפשר לתקוף באופן שיטתי, ולכן בינתיים אני מחפש לבחון הצעות לדוגמא שיאפשרו שיפור באספקטים שונים. אולי מתוך המקרים הפרטניים ניתן יהיה ללמוד על הכלל. בהחלט שווה לבדוק את ההצעה... ולעניין: בהנחה שחברות האשראי כן חשבו על זה (שיבוץ תמונה) קודם, והחליטו לא לבצע. מה הסיבה האפשרית? האם יכול להיות שפשוט לא משתלם לעשות זאת? האם יכול להיות שכאשר מדובר בסכומים יחסית נמוכים או במקרים של 'פעם ראשונה' ללקוח, לא שווה להתאמץ וכבר זול ונוח יותר לשלם את הביטוח? אם זה אכן כך, אז מה הבעיה? אולי הבעיה שמחזיקי הכרטיס נושאים בלפחות חלק מהעלות? מה העלויות הרלבנטיות? אני יכול, כפי שכתבת, לחשוב על הביטוח ובנוסף הוצאות בירור: טלפונים (כולל זמן המתנה למענה)? פקס להודיע על הכחשת עסקה וגניבה? הודעות בדואר? האם יש דרך להעביר הוצאות אלו לחברות האשראי מבלי שהן יזקפו אותן על כלל הצרכנים או שירשמו אותן כהוצאה לצורך מס ואז ישלמו פחות מס? מה הדרך לוודא שמי שישא בעלויות אלו יהיו בעלי חברות האשראי?

twigy

New member
אינני מבין משהו דור

אתה מדבר על הדפסת תמונת פספורט קטנה על גבי הכרטיס כהוצאה ? זה מיזערי ומתגמד לעומת ההוצאות. אפילו בכרטיס סטודנט המסכן שלי יש תמונה..והוא כולה משמש מדי פעם כדי להכנס למעבדות מחשבים וכאלה. אם יש שיקול אחד באי הכנסת תמונה לכרטיסי האשראי אז הוא כזה: חברות האשראי הם גוף כלכלי שמניב את רווחיו מבעלי העסקים השונים, אלו שמגהצים את הכרטיסים, אם ייכנס לתוקף חוק זה, עשויות להיות ירידות במכירות שהרי לא נעים לחשוב כך, אבל לבעל העסק לא מזיז של מי הכרטיס ואם הוא גנוב או לא. את הכסף שלו הוא מקבל.

achokler

New member
בטח שחשבו על זה

לי היה ויזה עם תמונה שלי אחרי שנה הם ביקשו תוספת 30 ש"ח כמובן שהיום אין לי תמונה כנראה לא משתלם לבנקים

achokler

New member
תוספת לתמונה 30 ש"ח

וצריך לשלם את זה כל חידוש , קרי פעם בשנתיים.

nirdagan

New member
זה קיים במקומות שונים בעולם

בארץ חברות האשראי מכוסות ע"י כך שהן דורשות מהעסק לבדוק תעודת זהות. זה נח כי מטיל את הנטל על העסקים ולא על חברת האשראי, וגם ניתן לביצוע כי על פי החוק בארץ חובה לשאת תעודת זהות (כמו שמקובל בדיקטטורות).

דור לוי

New member
איך עוזרת תעודת זהות מזויפת?

בהנחה שמדובר בפושעים... מכיון שהיום קל מאוד לזייף תעודות זהות, (מתוכנן להחליפן כפי שמבוצע לגבי רשיונות נהיגה), איך נשיאת תעודת זהות יכולה לעזור? דוגמא: סופר מרקט עם המון המון לקוחות, ואנשים משלמים באשראי. האם זה מעשי לבקש ת.ז. מכולם? נניח שמבקשים: האם הקופאית תצלם את תעודת הזהות? האם היא תזכור מי שילם בכרטיס הגנוב? קח בחשבון שעל הכרטיס אין (ואסור שיהיה) את מספר הזהות. גם כך, כשקונים פיצה בטלפון מזהים אותך שם ות.ז. בלבד. (פעם אחת נתקלתי בחריג בחברת שיחות בינלאומיות שבהרשמה ביקשה שאלה לאימות הזיהוי). בברכה

למעלה