יש לי קושי

ניריתי4

New member
יש לי קושי ../images/Emo4.gif

רוצה להתייעץ איתכם.... במסגרת האימונים שאני עושה (במסגרת לימודיי...) נתקלתי באתגר רציני אני בטוחה שעם הזמן אמצא את שביל הזהב שלי בעניין... אבל בכל זאת רציתי לשאול לדעתכם מה אתם עושים במצבים בהם יש לכם יידע, שרלוונטי מאוד ל"משחק" אותו משחק המתאמן שלכם ? האם אתם מסירים את כובע המאמן לפעמים ומוצאים את עצמכם גם קצת "מייעצים" כשזה ממש מתבקש ? או שבשום פנים ואופן לא ? אני יודעת שיש גישות שונות אתן דוגמא לחידוד השאלה שלי יש לי מתאמנת שהיא קואוצ'רית מתחילה, היא גם מרצה ומנחה קבוצות הורים. מוכשרת מאוד. אבל היא מתקשה בלהניע את העסק שלה ובשיווקו. בדיוק אורן הכוכב שלנו פרסם בנדיבותו את שירשור השיווק של עסק חדש. דיבר של מיתוג, על פורומים, על פייסבוק, דפי נחיתה, סירטונים ... חלק מהדברים האלה היא לא עושה ! ואני תהיתי... אם אני אתחיל להסביר לה את כל זה אז אני מורידה את הכובע של המאמנת, ושמה כובע של יועצת. בפועל (ואחרי הרבה ליבוטים שלי עם עצמי) הצלחתי למנן "ייעוץ" קל בלבד... אבל רציתי לשאול לדעתכם... מה אתם עושים במצבים כאלה ? מצבים בהם יש לכם ידע שהמתאמן שלכם ממש זקוק לו ?? תודה

orlyt100

New member
ייעוץ

נירית קודם כל תודה על השיתוף , אני בטוחה שתמצאי את שביל הזהב שלך , רק עניין של זמן :) אני אישית מציינת שיש אפשרות לייעוץ בתחום מסוים שהוא התמחות מקצועית שלי. יחד עם זאת אני מבהירה שזאת תהיה פגישת ייעוץ ולא אימון וחשוב לי שיבינו את ההבדל , וכמובן משאירה לבחירת המתאמן את ההחלטה מה הוא רוצה. אני לא ממליצה למתאמן על צד אחד או שני . אם אתייחס לדוגמה שנתת , את יכולה דרך האימון ליצור את ההזדמנות שהיא תגיע למידע בעצמה כמו לדוגמה משימה שבה היא תכין רשימה של כל הדברים שהיא חושבת שיכולים לעזור להניע את העסק . לשלוח אותה לעשות את "עבודת ההכנה " , תלוי כמובן במטרה האימונית שלה . או לתת לה לבחור משימות שהיא רוצה לקחת על עצמה בסיום הפגישה . מעבר לכך השאלה שנשאלת היא גם איזה סוג של מאמנת את רוצה להיות ? מה הדרך או המודל האימוני שלך ? מקווה שעזרתי קצת שיהיה לך המשך ערב מקסים אורלי

ניריתי4

New member
היי אורלי

נתת לי בהחלט חומר למחשבה. לקיים פגישת ייעוץ נפרדת, אם מדובר בתחום התמחותי. זו אופצייה. אפיק שלא חשבתי עליו. אם כי מה שאני תוהה לגביו הוא דווקא השילוב של ידע מיקצועי או ידע מניסיון, באימון, אם מרגיש לי רלוונטי. אני יודעת שיש גישות שונות. בדוגמא שנתתי, אני לא חושבת שהיא היתה מגיעה למידע הספציפי הזה בעצמה. הרגשתי שזה יהיה ללכת איתה סחור סחור. היא אשת מקצוע (מאמנת בעצמה) ועשתה כבר עבודת שיווק כמיטב יכלתה, טרם שיחותינו. הרגשתי שזה מתבקש ביותר שאתן לה כמה כיוונים ... האינטואיציה שלי זעקה לעשות את זה מה המודל האימוני שלי ? כעת אני די נאמנה למודל אותו מלמדים אותי ב coachville. זה עוד מוקדם לי להחליט. אני רואה עצמי דווקא עובדת עם קבוצות. אני מאוד אוהבת את זה. לא יודעת מה ילד יום. צעד צעד תודה אורלי על התגובה והעצה הטובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיצד לתת ידע כשמאמנים

כאשר למדתי אימון הנחו אותנו לא לייעץ בזמן הלימודים. כאשר סיימנו, אמרו לנו: עכשיו מותר הכול - להשתמש במה שלמדתם ובמה שידעתם קודם - אתם מספיק מיומנים כדי להשתמש בהם. אני חושבת שמותר לתת גם ידע למתאמן, כל עוד שמים לב כיצד ואיך זה נעשה. כיצד אפשר להגיש את הידע כך שהוא יהיה עוד דבר שהמאמן יכול לקחת לעצמו, או לא לקחת. כיצד לא להפריע למתאמן בתהליך שלו - האם ישרת את המתאמן שאני אביא לו את הידע הזה, או שישרת אותו יותר שהוא ימצא את הידע הזה לבד? כיצד להביא את הידע ושמתאמן ידע שזו לא כל התמונה אלא רק עוד אפשרות אחת, ויש עוד אפשרויות שעליו לגלות בעצמו. כל עוד אנו לא מספיק מיומנים כדי להביא את הידע באופן הנכון, עדיף לא להביא ידע, אלא לבדוק עם המתאמן מה יהיו דרכים שבהן יוכל למצוא את הידע בעצמו (לקרוא מאמרים על שיווק לדוגמא). במקרה הספציפי שאת נותנת, הייתי מאוד נזהרת. הידע הוא לא שלך. קיבלת משהו, עוד לא ניסית אותו ואת לא יודעת כיצד הידע הזה רלוונטי לחייך ולחייה. כל הדברים שאורן תאר הם רעיונות טובים, אך יש גם דרכים אחרות. זו לא הדרך היחידה לשווק. אז מה אם היא לא עושה חלק מהדברים? האם זו טעות? נראה שאת חושבת שכן, ושאת חייבת לתקן את הטעות ולהביא אליה את הידע הנפלא שקיבלת. אך את בעצמך לא מומחית בשיווק, כיצד את יכולה לומר שזו הדרך הנכונה עבורה לשווק? ומי בעצם יכול לומר מה הדרך הנכונה לשווק? לטעמי, שיווק יכול להתבצע בהרבה מאוד דרכים. יש מי שייתן הרצאות, יש מי שישתמש בפייסבוק, יש מי שישתמש ברשתות נטוורקינג, יש מי שיכתוב בפורומים. כל אחד ומה שעובד עבורו - ששם הוא מוצא את הדרך הנוחה והטובה עבורו. גם אם יש דרך "יעילה" יותר, הדרך הזו עובדת עבורו ומוציאה ממנו את המיטב, בעוד דרך אחרת תהיה שוחקת וקשה עבורו. הייתי מביאה את המידע שאת רוצה לתת מאוד בזהירות - משהו כמו "אני לא מומחית בשיווק, יש מישהו בפורום שהיציע כך וכך, מה דעתך על זה? אילו עוד רעיונות יש לך? איך תמצאי עוד אפשרויות?". אני ממש מרגישה צורך לומר לך לעצור ולהזהר בענין של לתת ידע "שממש זקוקים לו", שנשמע כמו "הדרך הנכונה" לעשות דברים. צריך להזהר מלהקלע למקום מאוד לא מאפשר.

ניריתי4

New member
כרגיל דבריך מעוררי השראה

אני כבר מזהה שזו "ה"סוגייה שאצטרך להתמודד איתה בייחוד אם אלך על מיתוג הוליסטי-רוחני-בריאותי, שם יש לי המון ידע וניסיון... תמיד עסקתי בייעוץ והדרכה. זה מובנה אצלי. זה יהיה לי לא קל לשמור על "איפוק ייעוצי". אני מאמינה שיש דרך (אותה עליי למצוא) בה אוכל להתנהל כך שמצד אחד המתאמן יקבל אימון ! ומצד שני, לא ארגיש שאני עושה עוול כי לא אמרתי / נתתי אינפורמציה חיונית ורלוונטית, אם אני מזהה רלוונטיות. בדוגמא הספציפית שנתתי אכן מאוד נזהרתי. התהלכתי על ביצים. מראש אמרתי לה שאני רוצה ל 5 דקות להוריד את כובע המאמנת הקלאסית, ולשמוע את דעתה על... עשיתי זאת מאוד בעדינות ובזהירות. הצגתי עוד כיוונים אפשריים... "חומר למחשבה" ...כיוונים שיכנסו לתודעתה. משיחותינו התרשמתי שחסרים לה האפיקים הללו. לא זיהיתי אמונות מעכבות, סביבתה מאוד תומכת, היא חדורת מוטיבציה... חסר שם ידע. היא בונה בימים אלה אתר. היא "נדלקה" על רעיון דפי הנחיתה, על הרעיון של לתת טיפים לרשימות הדיוור שלה (היא כן עשתה דיוור לניוזלטר), חידדנו את נושא המיתוג שלה. איך היא היתה מגיעה לזה לבד ? גם אם הייתי שולחת אותה לעשות חפירות ארכיאולוגיות שיווקיות... לא נראה לי שהיתה מגיעה לזה לבד. אנשים נעזרים ביועצים שיווקיים מיקצועיים בשביל הידע הזה. היא יודעת שאני לא אשת שיווק. רק נתתי לה כמה אפיקים נוספים לחשוב עליהם אם מתאימים לה... הרגשתי שהידע מאוד רלוונטי וחיוני לה, כיוון והיא מתהלכת כבר הרבה זמן באותם מעגלים, שלא מניבים לה את התוצאות להן קיוותה. היא עושה המון טלפונים. היא מעניינת אנשים/גופים/ארגונים טלפונית. כך היא קובעת הרצאות למשל. לי אישית זו נראת עבודה סיזיפית לא יעילה. כמה טלפונים כבר אפשר לעשות ?? הרגשתי שחובה לפתוח עוד אפיקים שיאפשרו ללקוחות פוטנציאלים להגיע אליה. והיא לא ידעה איך. אז לא להגיד מילה ?? הגבול דק פה... לשימחתי היא התלהבה. נתתי לה "שיעורי בית" ללמוד את הנושאים לעומק. לבחון למה היא מתחברת. בכל אופן, אני מתלמדת ולומדת ... אין לי ספק שאמצא את "שביל הזהב" שלי בעניין...עם הזמן תודה ענבל על שחידדת עבורי את הנושא. עזר לי מאוד לקרוא. תודה

ordanco

New member
עצות..

תודה נירית על הדיון הזה, אכן לפעמים ממש בא לנו לתת עצה, ומצד שני כמו שתיארה ענבל - לאף אחד אין מונופול על השכל, גם לא לך ולי. במקום הזה זה אכן מקום קצת מבלבל, בהתמחות של אימון עסקי לומדים שיש הבדל משמעותי בין אימון עסקי לאימון אישי, למה? באימון אישי אתה בא נקי בלי אג'נדה, אולם באימון עסקי יש לך אג'נדה וידע חיוני. גם סופרויזן ואימון אישי שונים בתכלית מסיבות דומות אך קצת שונות. הבעייתיות עם עצה שהיא מקטינה את האחר, לוקחת מושכות מידיו ולפעמים גורמת לאנטי פעולה. אז מה עושים באימון אישי? משקיעים מאמץ בלשמור מקום אחראי למתאמן - ע"י שימוש בצד ג' מבחינת מומחה, ע"י שאילת שאלות מכוונות והמתאמן "מגלה בעצמו" וחוזר לספר לך. ואם את מציגה באופן ישיר - אז להציג בשאלה פתוחה, קלה, בלחשוב בשקט ולא "הנה כלי טוב מה דעתך?" שזה ישר לפנים. דוגמא: לפעמים אפשר להראות משהו למתאמן - למשל במקרה הזה - להראות לו סרטון של מאמנת או דף אוהדים בפייסבוק ולא לדבר על זה עוד בפגישה הזו. לתת למתאמן שיש לו שכל לעכל את הענין ולהתעניין בו מעצמו ולחזור אליך עם שאלה בנושא או סיפור בנושא. בעצם את זורעת את הרעיון והמתאמן מרים את הכפפה ומוביל את התהליך = הוא המוביל של חייו! ויכול להיות שזה ממש לא מתאים לו וגם זה בסדר = זה עדין הבחירה שלו.

ניריתי4

New member
עצות מצויינות !

רק דבר אחד לא מצטלצל לי טוב... עצה לא חייבת להקטין את האחר. זה תלוי איך העצה ניתנת. היא יכולה ואמורה להעצים את האחר ! להחזיק בידע חיוני רלוונטי, ולא לתת למתאמן אפילו שביב כיוון, כשזה מתבקש, זה יכול באותה מידה אפילו "להקטין", כיוון וזה כמעט נושק ליהירות. תלוי איך מסתכלים על זה. אין לי ספק ש"עצה" במצבים מסויימים, מתבקשת. למרות הכללים היבשים בהם אין באימון ייעוץ. אני רואה מה קורה בשטח (ואני עדיין טירונית בתחום). השאלה מבחינתי היא רק איך עושים א זה בטעם, ובלי לפגוע במהות האימון. העצות שלך בעניין מצויינות. תודה אורן, כבר לא אדום, אבל בשבילי אתה עדיין כוכב

bridges

New member
אני מכיר את ההתלבטות הזאת...

...טוב, טוב. לפעמים יש לנו ידע או מידע שיכול לעזור למתאמן. ואני אתן דוגמא דווקא מהאימון הראשון שהעברתי (בסאז' כמובן). אותו מתאמן היה בלחץ אדיר בשל עבודת תזה שהוא היה אמור להגיש לאוניברסיטה. הוא הגיע ממש לרגע האחרון. לי היה, במקרה, מידע מאוד ספציפי בנוגע לנושא הזה. ידעתי שהמתאמן יוכל לקבל הארכה. לשמחתי, המדריכה שלי בקורס אמרה לי לאפשר לו לגלות את זה בעצמו. זה אפשר לו ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים, ליצור שיחה לרתימתם להארכת מועד ההגשה. הוא היה מקבל את ההארכה גם אם הייתי אומר לו זאת, אולם אי האמירה אפשרה לו להתפתח גם בתחומים אחרים. אחרי שכל זה נאמר, בכל זאת יש מקרים שבהם יש מקום לתת ייעוץ. אבל אז זה באמת צריך להיות מתוך מתן בחירה אמיתית למתאמן. עם הזמן לומדים מתי זה מתאים ומתי לא. רונן

ניריתי4

New member
אתה זוכר את האימון הראשון ??

חחחחחחח זה אולי כמו נשיקה ראשונה מסכימה איתך לגמרי. עם הזמן לומדים מתי כן ומתי לא. תודה

החשש במסירת ידע הוא

אפשר לתת ידע אם הוא מוגדר כחריגה מהאימון. ואם המתאמנת שלך רוצה. את יכולה לשאול אותה אם היא רוצה. אולי היא רוצה, ואולי לא. מה שאני חוששת ממנו כאשר אני נותנת יעוץ, הוא שהאדם שלפני יתפשר על יעוץ שהוא לא לגמרי מקצועי בתחום. כי זה נכון. זה לא המקצוע שלי. אני לא יועצת שווקית. אני מאמנת ובזה ההכשרה שלי. אז אני שמה את זה על השולחן בגלוי לגמרי. אני אומרת לו שאחת האופציות הטובות והמומלצות היא לקבל יעוץ שווקי. ואם כרגע זה לא בתקציב, אז אפשר להעזר ביעוץ שלי, תוך הבנה שזה ממש יעוץ ראשוני, כדי להתחיל, ולא כדאי להסתפק בזה בהמשך. או שאם מסתפקים בזה, להבין שזו פשרה מסוימת. מין שירות בונוס קטן וחלקי. כך עשיתי השבוע עם קו"ח. הדגשתי שזה לא המקצוע שלי. אם רוצים שאעבור עליהם (בתשלום), בבקשה, אבל בכנות, זה לא התחום שלי. חשש אחר הוא מנטילת הכוח של המתאמן. שכל היוזמה והחיפוש יפלו עלייך, את תספקי את הפתרונות. אבל אם ערים לזה, אני חושבת שאפשר לא להגיע לשם.

ניריתי4

New member
תודה רבה סאלי

אני מאוד ערה ומודעת ל "מוקשים" במסירת ידע, כמו נטילת הכח של המתאמן. גם אם יש לי מה לומר, זה תמיד ייעשה באופן הולם (לתהליך האימון). למשל אני אשאל "האם אפשר לשתך אותך ברעיון שחשבתי עליו ? מה דעתך על.... " המתאמן יחליט אם לקחת או לא כתבת דברי טעם. תודה רבה סאלי

למעלה