יש לי עוד שאלה...

yyoossii

New member
יש לי עוד שאלה...

לסוס שלי יש שוקת גם במנז´ וגם בתא. עכשיו כשחם, אני מתלבטת אם שבזמן שהוא בחוץ, צריך לשים לו גם דלי אם מים, רק ליתר בטחון... תודה רבה, מאי.

עכשיו כשחם

כמה זמן הסוס שלך נמצא בחוץ? רק אם מדובר בכמה שעות בשעות הכי חמות רצוי להציב לידו מקור מים, או לקחת אותו לשתות כל כמה זמן. אבל הכי מומלץ זה פשוט להימנע מעבודה בשעות החמות... וסוס שסתם עומד בשמש לא צריך מקור מים.

vet

New member
גם סוס שעומד סתם בשמש מזיע ומאבד

נוזלים. מים זמינים חובה תמיד. דר´ אהוד אלישר

yyoossii

New member
תשובות

בעיקרון, הוא משוחרר בימי השבוע בשעות מ-15:00 עד 19:30 או עד החושך, כי הוא מאוד אוהב להיות בחוץ. כמעט בכל המנז שהוא די גדול, יש לו ירק, וכל הזמן הוא אוכל. אם אני עובדת איתו זה בין השעות חמש לשבע וחצי. עכשיו אחרי שנתתי את הפרטים אני מקווה שתוכלו לעזור לי. עוד פעם תודה רבה, מאי.

*Trinity*

New member
תשובה!

הסוס (כמו כל חיה אחרת) צריך מקור מים זמין 24 שעות ביממה! ולכן תדאגי שיהיו לו כל הזמן מים נקיים. כמובן שאת חלק מהמים הוא מקבל מהירק שהוא אוכל, אבל זה ממש לא מספיק! ולכל מי שירצה לחלוק על דעתי ולתת את הדוגמה של סוסים בטבע: סוסים בטבע עברו תהליך הסתגלות שסוסים "מבוייתים" לא עברו, כמו כן אם תשימו לב, מחסור במים זו אחת הסיבות להכחדה של רוב עדרי הסוסים בטבע. הערה נוספת: אל תתני לו לשתות מיד לאחר שאת עובדת איתו, הוא צריך ללכת כ-10 דקות לקירור לפני שיוכל לגשת למקור מים.

yyoossii

New member
תודה, ועוד שאלה!

אני יודעת שאסור לתת לו לשתות מיד אחרי שעבד, אבל לפעמים הוא רץ בפראות במנז´(הוא לא סוס פראי, הוא פשוט רץ כשהוא שומע סוס אחר), וישר אחרי זה הוא שותה, ובכמויות. זה בסדר??? גם כשהוא מקבל לאכול, אני תמיד מחכה לפחות 20 דקות לאחר שהוא גמר לעבוד.

taz512

New member
תשובה

לסוס אין בעיה לשתות אחרי שהוא רץ במנאז´ הוא לא מגיע לרמה שמסכנת אותו. וגם עם כן אז הוא יודע לבד לא לשתות. בקיצור לשים מים והכי טוב שוקת אוטמטית ולא דלי מים כי דלי מים בקיץ מתחמם. פלוס זה מקום נפלא בשביל חיידקים. בכלל אני ממליץ בימים חמים לנקות לפחות פעם אחת במשך היום את השוקת האוטמטית. טאז השד והתשובות

למעלה