יש לי מספר שאלות....

red head 02

New member
יש לי מספר שאלות....

אם מישהו יעזור אני אשמח..... 1. מדוע במחלות כבד תהיה הצהבה של הגוף (הבנתי שמשתחרר מיץ מרה למחזור הדם, האם זה נכון ועדיין- כיצד זה משפיע??? למה דווקא צבע צהוב??) 2. אילו תרופות נותנים בסוכרת Type 2 על מה הן עובדות וכיצד הן משפיעות???? 3. שמעתי שאחת מתוצאות הלוואי של היפרגליקמיה היא היפרקלמיה. האם זה נכון? מדוע וכיצד זה קורה (מה המנגנון)??? תודה רבה לעונים.... red head

New member
תשובות תשובות ועוד תשובות

1) אחד מתפקידי הכבד העיקריים הוא פרוק רעלים שמסתובבים בדם. אחד מהרעלים האלו הוא חומר בשם בילירובין שנוצר מפרוק של המוגלובין (שנוצר מפרוק של כדוריות דם אדומות). כאשר ישנה בעיה בתפקוד הכבד הבילירובין נצבר בכל רקמות הגוף ולכן העור (וגם לחמית העין) נצבע בצבעו של החומר - צהוב. (מאותה סיבה שטף דם פנימי שמתיישן גם נצבע בצהוב). 2) בסוכרת מסוג 2 נותנים שני סוגי תרופות עיקריים - 1. תרופות המגדילות את קצב שחרור האינסולין מהלבלב. תרופות אלה (כמו סולפוניל-אוראה) פועלות על תעלות אשלגן תלויות ATP בלבלב וע"י כך גורמות לשחרור מוגבר של אינסולין מהלבלב. 2. תרופות שמגדילות את רגישות התאים לאינסולין תרופות כמו גלוקופאז' שמגדילה את פעילות הרצפטור לאינסולין וע"י כך גורמת לתאים להיות רגישים יותר לאינסולין. 3. בעת כניסה של גלוקוז לתוך התאים נכנס גם אשלגן לתוכם (כנגד מפל הריכוזים) ולכן כאשר יש תקלה במנגנון כניסת הגלוקוז לתא אז ישנה גם השארות של אשלגן בנוזל החוץ תאי ופרט בדם. זו הסיבה שאחד מהטיפולים להיפרקלמיה (ולוא דווקא על רקע סכרתי) הוא הזרקה של גלוקוז ואינסולין ע"מ להכניס את האשלגן לתאים. בברכה, אבירם.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif ועוד פיסת מידע...

הידעת?! הבילירובין מופרש מהכבד אל כיס המרה, ומשם אל המעי. במעי חיידקים הופכים אותו לאורובילין, וזהו החומר הנותן לצואה את צבעה החום האופייני. חלק קטן מהבילירובין נספג ומופרש בשתן כאורובילינוגן. שבוע טוב...

New member
אם כבר תיקון

הבילירובין אינו מופרש מהכבד וזאת בגלל שאופיו הליופילי מונע ממנו להתמוסס במים, בשביל שהבילירובין יופרש במים הוא צריך לעברו קוניוגציה (חיבור) עם חומר בשם גלוקורונט. כאשר מסיבות מסויימות הבילירובין לא יכול להיקשר אל הגלוקורונט נטוצרת צהבת עקב הצטברות של בילירובין בגוף. אבירם

למעלה