יש לי מטופלת

יש לי מטופלת

שלום, איזה כייף של פורום! אז שאלה: יש לי מטופלת חדשה, שבאה בעיצומו של התקף מיגרנה. יש לה מיגרנות "משחר ילדותה" להגדרתה. היא סיפרה גם על בעיה בבלוטת התריס (היפו), כאשר אחרי זמן רב של נטילת תירוקסין הסתבר שהסיבה להיפותאירואידיזם היא גידול ליד ההיפופיזה. מה זה הסתבר? - הילרית אחת אמרה לה, וגם רופא המשפחה המליץ לבדוק אפשרות כזו, אבל היא לא מוכנה לעשות בדיקת CT "כי יש חשש שה CT יהפוך את הגידול (??) לממאיר". על כיפת הבוהן הימנית יש ריכוז חריצים, בצד הלטראלי (לכיוון האצבעות). אז במה אני אני רוצה להתייעץ: 1. האם החריצים קשורים למיגרנה או לחשש לגידול? 2. מה דעתכם - האם להמשיך לטפל בה למרות בחירתה לא לעבור בדיקת CT? כלומר, אני מניחה שבמצרים הקדומה אף אחד לא עשה CT, מצד שני אינני יודעת כמה זמן הם שרדו אחרי טיפול רפלקסולוגי באיזור. אשמח לשמוע את דעתכם! דרך אגב, לא הצלחתי להקל לה על המיגרנה בטיפול הראשון למרות שכשהסתכלתי בספר של אבי גרינברג ראיתי שעשיתי בדיוק מה שהוא ממליץ. למחרת היא אמרה לי שהמצב החמיר אחרי הטיפול, אז אני מניחה שאני בדרך הנכונה. תודה רבה, אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה!

0 אור 0

New member
מיגרנה וטיפול

שלום קסם, צריך לשוחח עם המטופלת שלך ולחדד למה היא קוראת מיגרנה. אנשים רבים מגדירים כל כאב ראש בשם מיגרנה, בעוד שלמעשה מיגרנה זה שם לכאבי ראש שנובעים מתופעה של התכווצות בכלי הדם. לכן רופאים אשר מאבחנים מיגרנה שוללים לפני כן כל גורם אחר לכאב הראש (כגון למשל גידול), והטיפול במיגרנה גם בהיבט הקונבנציונלי מכוון לגורם ואינו בכלל בנוגדי כאבים. לגבי ההחלטות שלך ושל המטופלת שלך: 1. חריצים מעידים על בעיה באיזור - שיכולה להיות קשורה גם לאספקטים אחרים וגם לכאבי הראש. קשה לאבחן בלי לראות (והאמת - גם כשאני רואה כף רגל, לעולם לא "יוצאת לי" אבחנה חד משמעית. תמיד רק שאלות ואפשרויות) מנסיוני המועט, בדרך כלל גידול מתאפיין בכף הרגל לא על ידי חריצים אלא בצורה של עודף (קריסטל, נקודה, גושיש). 2. הבחירה של המטופלת לא לעשות CT היא שלה, אבל אולי דוקא אם תמשיכי בטיפול תוכלי לשכנע אותה בהמשך כן לעשות את הבדיקה. בניגוד לבדיקות רנטגן שהיו נהוגות בעבר, ה CT אינו מזיק ולא יהפוך את הגידול לממאיר. לעומת זאת, נוכחות של גידול באיזורים רגישים עלולה להיות מסוכנת ביותר גם אם אינו ממאיר. החמרה מייד אחרי טיפול יכולה להיות ריאקציה וזה סימן שאת בדרך הנכונה, אך שוב, כדאי לדעת מה הגורמים לכאבי הראש שלה על מנת לטפל נכון : אם זה אכן מיגרנה הדגש הוא לטיפול במערכת הדם ובהרפיה. לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס צריך להעיר את המערכת ההורמונלית - אך מצד שני אם יש גידול צריך להזהר לא לעורר אותו.

תודה רבה, 0 אור 0 ! המשך:

הדיווח שלה מלא תסמינים קלאסיים למיגרנה (כאב בצד אחד, אאורה וכו'). בבוהן המחורצת יש באמת רכז קריסטלים באיזור החריצים. לגבי בלוטת התריס - היא מספרת שמה שהעלה את החשד לגידול, מלבד כאבי הראש, הוא העובדה שכדורי הטירוקסין לא עזרו וה TSH המשיך לעלות (מצביע על תת פעילות). מה שכן, היא בערך בת 45 ולא נראה לי שגידול היה שורד בשקט זמן רב כל כך (מיגרנות משחר ילדותה). אני אבדוק קצת יותר לעומק, על פי מה שאת אומרת, לגבי הסיכונים בבדיקת CT - אולי אם אראה לה עובדות, יהיה לה קל יותר עם הבדיקה. שוב תודה!

avorly

New member
קסם המדבר, ברוכה הבאה בצל פורומינו

מכיוון שאני אישית מאמינה מאוד ברפואה השלימה להבראת האדם, אינני מבינה כל-כך למה מישהו מפחד כל-כך מ- CT...... הייתי בהחלט מנסה להסביר לאותה מטופלת שחשוב לעשות את הבדיקה. למיטב ידיעתי, אחוז קטן מאוד מהגידולים בראש הוא אכן ממאיר. הבעיה העיקרית עם גידולים כאלה (=בייחוד אלה שבתוך/באזור ההיפופיזה) היא העדר מקום לגידול, וכך הוא לוחץ על כל מה שסביבו. במקרה וחס וחלילה יתגלה אכן גידול שפיר לייד/בתוך ההיפופיזה- לקיחת תרופות תקטין אותו. לגבי המיגרנה- יכולה להיות ריאקציה בכל טיפול, ומאוד יכול להיות שגירית את האזור קצת יותר מידי ולכן היתה שוב מיגרנה. השאלה היא- האם הבמיגרנה היתה באותה עוצמה שלה היא רגילה? המשיכי לעדכן.

תודה, אני שמחה להיות כאן!

היא עובדת בקופת חולים ויש לה גישה להרבה חלקי מידע, מה שכנראה יצר אצלה התנגדות רבה לבדיקות כדורים וכו'. המיגרנה היתה בעצמה חזקה, שכבר הורגשה בעבר, אך בערב היא הוחמרה עד כדי הליכה למרפאה. אני נפגשת איתה שוב ביום שני, נראה מה יהיה לה לספר... שבוע טוב!

csh018

New member
הי קסם

לגבי השאלה השניה להמשיך לטפל וכמה שהיא מאפשרת . לגבי מיגרנה יכולה להיות נסיגה אחרי טיפול אנו יודעים ומכירים וחובה עלינו המטפלים להסביר זאת למטופלינו. המלצה שלי לבי מיגרנה לבקש מהמטופל לרשום יומן. ובו לפרט הכל הכל, מי תזונה עד מסלול הליכה ועם איזה ריחות נפגש אנשים וכו כמה שיותר מפורט יכולים אחר כך להתמקד במקור ולא רק לטפל בסימפטום. אם היא מקיאה לשאול אותה איזה טעם היא לקיא ואז לגלות את המזון אליו היא רגישה. לגבי CT זכותה לבחור ולהחליט על חייה יותר נכון איכות חייה. בכל אופן CT זו פצצת קרינה אלו המון צילומים. מקווה שתרמתי בהצלחה שלומי

יום חדש אבחנות חדשות

קודם כל תודה, אני אמשיך לטפל בה ככה למרות שאנסה לגרום לה כן לעבור בדיקת ראש, כי.......... היא התקשרה אלי בבוקר לספר לי שאיבחנו אצלה סכרת חמורה! ואיכשהו נראה לי שיש קשר בין הפעילות הלקויה של הבלוטות שלה (דיברתי כבר על התריס) למה שקורה לה בראש, כמובן שתרתי משמע. הטיפול הקודם (כלומר הראשון) היה עזרה ראשונה להתקף המיגרנה, אבל בטיפול הבא אעשה לה תשאול מסודר ואבחון מסודר וגם אציץ בבדיקות שלה כדי, קודם כל, לעשות גם לעצמי סדר בראש לגביה. מה שנראה לי, זה שעם ההמלצות לסכרת - תזונה, פעילות גופנית, ירידה במשקל וכו' - ייפתרו גם הרבה מהבעיות האחרות, כי הגוף יהיה הרבה יותר מאוזן. אם אני אמצא מצלמה דיגיטלית אני אביא תמונות ושיהיה לכולנו שבוע נפלא ומרגש!

avorly

New member
קסם המדבר,

תודה על העדכונים, והמון
בטיפול. אגב, אפשר לצלם במצלמה רגילה ולסרוק את התמונה........

למעלה