"יש לי מחשבות רעות"

"יש לי מחשבות רעות"

לגרא - אודה לך אם תסייע לי. להודיה (בת 5 ) יש בזמן האחרון מחשבות רעות. בהתחלה היא אפילו לא הסכימה לומר לי מה הן. בימים האחרונים היא התחילה לשתף אותי. יש לה מחשבות רעות מכמה סוגים: שעושים לה - למשל שהורגים אותה - אנחנו לא רואים טלוויזיה וכמעט בלי רדיו, אני לא יודעת מאיפה זה הגיע. ויש מחשבות רעות שהיא עושה, למשל שהיא עומדת על המעקה של המרפסת וקופצת למטה. היא אמרה שהיא כמובן לא חושבת לעשות את זה (וגם לא יכולה) ובכל זאת המחשבות מאוד מפריעות לה. המחשבות האלו גם מפריעות לה להרדם בלילה. תודה

גרא.

New member
העיסוק במוות בגיל חמש,שכיח מאד

אצל מרבית הילדים.זוהי תופעה אוניברסלית,ללא קשר למצב הבטחוני הרעוע בארץ..אם כי יתכן שיש לכך השפעה כלשהיא.זה הזמן לשוחח איתה על המוות, על המשמעות שלו,כפי שאת,ואני מבין שאתם משפחה דתית,כפי שאת מאמינה.יחד עם זה,רוצה להפנותה לספרה של פרופ´ שרה סמילנסקי "תפיסת המוות בעיני[ ילדים קטנים" (עד גיל 6 )..בדרך כלל כשהיא מדברת על מחשבות רעות,עודדי אותה מה שיותר לשתף אותך לא רק במלל,אלא גם בציורים..ככל שמדברים על זה,נשאר פחות לחשוב,יש יותר תחושה של הקלה,והמתח יורד..שני דברים נוספים, לא ברור לי מה קורה בגן שלה..אם מדברים על כך.ואיך..הדבר השני הוא דרך נוספת להתמודד עם המחשבות הרעות הללו היא באמצעות ספרוטראפיה (ביבליוטרפיה).דהיינו,לספר לה ספור/שיר העוסק בנושאים הללו,לשוחח עימה, לאפשר לה להזדהות עם גיבורת (או גיבור) הסיפור..וכמובן דרך הפעילות הזו היא רוכשת יכולה טובה יותר להתמודד עם המחשבות הללו,ממש כפי שגבור הסיפור עשה.נסי לחפש בספריו של פרופ´ אדיר כהן,העוסקים רובם ככולם בביליוטראפיה .נסי במיוחד באנטלוגיה "להפליג עם כוכב" (2 כרכים).

מחשבות רעות.......

זה מאד טבעי שילד פוחד ממות כמו כולנו. אבל ילד שפוחד שיהרגו אותו ?מי יהרוג ? ואני מצטטת"ויש מחשבות רעות שהיא עושה למשל שהיא עומדת על המעקה של המרפסת וקופצת למטה." זה לא נשמע לי בכלל פחד רגיל. תסמכי על התחושות שלך ...

גרא.

New member
מי רוצה להרוג ילדה בת 5? אין טעם

להפחיד את אימה של הילדה בת החמש,בכל מיני ספקולציות..אפשר או לשוחח עם הילדה כפי שהצעתי,או להפגישה עם פסיכולוג,מה שלי אישית דווקא כפסיכולוג נראה לפי שעה מיותר.

למעלה