יש לי מה לומר........

יש לי מה לומר........

חברים ! אני קורא את הנכתב בפורום בשמחה רבה כי סוף סוף לאנשים מתחיל להיות אכפת. עד עכשיו הייתה אדישות רבה בקרב הצנחנים לגבי התנהלות הספורט ובכלל. אז בתור גזבר האיגוד אשמח להציג בפני כל השואלים,המתלבטים,התוקפים והאנונימיים (שאין לי מושג היכן הם היו בישיבת האיגוד השנתית האחרונה ) את הדו"חות הכספיים, לאן הולך הכסף מה מתבצע לטובת הספורט ,הכל שקוף ,אף אחד לא מסתיר כלום. אני בהחלט אפעל לקיום ישיבת איגוד שנתית דחופה על מנת שתגיעו כולכם תשאלו את שאלותיכם בצורה פרונטלית וגם תקבלו תשובות ברורות. אל תשכחו שחברי ההנהלה עובדים בהתנדבות מלאה (למעט מזכיר האיגוד-המוציא לפועל את כל ההחלטות והפעולות הנדרשות לקיום האיגוד), ומקדישים המון מזמנם החופשי לעניין. אם מישהו חושב שהוא היה עושה זאת אחרת ,אז קדימה, אין שום בעיה להקדים את הבחירות כל חבר איגוד הרואה את עצמו מתאים מוזמן להגיש את מועמדותו ואז הוא יראה שקל נורא להתקיף כשאתה צופה מהצד ,אך הרבה יותר קשה לנהל את כל זה בעצמך . וכל החישובים המהירים שראיתי כאן כמו 300 ש"ח כפול איקס צנחנים,לצערי זה לא עובד כך ישנם המון הוצאות ,לצערי יותר מההכנסות הכל עובר בסוף השנה תחת בדיקת רואה חשבון ומוגש לרשם העמותות. לגבי חיוניות האיגוד או לא ? תהיה ישיבה בקרוב (ואני מקווה שנשבור את רף המשתתפים שעמד על 30 איש כל שנה)ושם נחליט, אך מהכירותי עם הענף מצדדים רבים שלא מוכרים לכולכם ההפסד יהיה כולו שלנו. בברכת שמיים כחולים אופיר

אופיר יקירנו

ואני לא אומר זאת בציניות. עבודתך היא קודש. לאורך כל השורות אף לא אחד בה וטען כי הבעיה היא בך. ומי שינסה לומר זאת חותה ומטעה!!! ידוע כי את עבודתך אתה עושה על הצד הטוב ביותר. מאידך עולות כאן שאלות רלוונטיות על מהות האיגוד. רוב השואלים כאן לא מצליחים להבין את הסיבות לקיומו. שמים כחולים אורי

אורי

השאלות לגיטימיות לחלוטין. ולכן כדאי שנכנס אסיפה בהקדם ואני כולי תקווה שיגיעו מעל ל30 איש ,ואני מאוד רציני כי כמה שיותר חבר´ה יגיעו כך אולי העסק יתחיל להתעורר. הספורט הזה והתקדמותו תלוי בכולם לא רק במועדון ובאיגוד!!! שמיים כחולים אופיר

ארזירון

New member
אופיר

כינוס אסיפה עלה כאן בפורום, ונראתה נכונות קלה. אם תפרסם תאריך ושעה, ומקום, אני חושב שיגיעו לא מעט אנשים. כל מי שכאן בפורום, וכל מי שנוכל לגרור אחרנו. אבל כיון שזה לא תלוי בנו "הצופים" אלא במישהו מהאיגוד להחליט על מקום ושעה, אז רק תגידו מתי ואיפה. אפשר לפרסם הודעה כאן על מקום ושעה, ולבקש הענות כללית. במידה ולא תהיה הענות אז אפשר יהיה לראות את הנושא כמבוטל, אבל עד שלא ננסה לא נדע. ארז

ארז..

תוך שבוע ימים מהיום אני מבטיח לך יפורסם מקום ושעה ,רק תקחו בחשבון שכינוס אסיפה שכזאת עולה כסף ולא מעט (וכבר קוימה אחת כזאת השנה). ולכן אני קורא לכל מי שיש בידו גישה למקום שבו נוכל להפגש או שישנה בידו היכולת לדאוג לנו להשכרת מקום בהנחה משמעותית יתקבל בברכה. מיותר לציין שרצוי שיהיה במקום מערכת להגברת קול + מטול שקפים. בברכת שמיים כחולים אופיר

תוספת..

ארז אל תשכח שכאן בפורום ישנם אולי 30 חברים רשומים ואולי כ10 פעילים ביום יום ואלה רוצים ישיבה מה עם השאר? האם זה מצדיק את העלויות לביצוע הישיבה כולל משלוח מכתבים בדואר לשאר החברים (אנו מחויבים להודיע על קיום אסיפה לכלל החברים). והוצאה של כמה אלפי שקלים? תחשוב על זה היטב לפני שאתה עונה?

ארזירון

New member
בדיוק בגלל זה

אמרתי שצריך קודם לבדוק מספר משתתפים כאן בפורום. להערכתי, לאור העבר שהיו לא יותר משלושים איש באסיפה, במקרה הטוב יהיו הפעם 50. ואני חושב שאני מפריז באופטימיות שלי. אבל לפני שאני זורק מספר ככה סתם, בוא נבדוק מי בכלל חושב להגיע. ואולי בגלל זה קיים הפורום. כדי לחסוך את כל הבלאגן של להשכיר מקום לערב ולהפגיש את כולם. אם רק ל10 מחברי הפורום כאן יש בעיות, אז למה לא לענות על השאלות כאן באופן שיספק את כולם? ככה גם יש לאנשים יכולת לענות ולהגיב. הרי זוהי מטרת הפורום, לא? אסיפה זה נהדר, כי זה מונע אנונימיות, וזה ישקיט את כל הרוחות אחת ולתמיד. אבל אם אין הצדקה, אז הפורום משמש תחליף לא רע בכלל... my 2 cents in the matter

אבל...

מה קורה עם אלה שלא גולשים כאן בפורום?!!! ואני לא חושב שהאיגוד צריך להתחיל להתלהם עם כל אנונימי כאן בפורום. מי שרוצה תשובות רציניות מן הראוי שיפנה דרך אתר האיגוד במכתב מסודר ולא אנונימי ואני מאמין שיקבל תשובה מספקת. אבל עם יש צורך אמיתי לפגישה ולא אנונימי אז גם זה יקרה. שמיים כחולים אופיר

ניתרו

New member
יש עוד אפשרות

אפשר גם לפרסם בפרדייב לגבי אסיפה למענה על שאלות וכ"ו, לתת לינק לפורום וטלפון לאישור השתתפות. זה לא צריך להיות יקר, רק 3-4 דפים מודפסים שאפשר להכין גם בבית. אפשר לתת לזה חשיפה של שבוע שבועיים ו בסןף התהליך לראות איפה אנחנו עומדים. אני חושב שזה שווה את הניסיון. סרגיי

סרגיי....

אנו מחוייבים על פי התקנון להודיע לכל חברי האיגוד על ידי מכתב שנשלח בדואר לפחות כ 10 ימים לפני קיום האסיפה. עלות משלוח דיוור שכזה עולה למעלה מ1000 ש"ח. בקיצור,אם הבעיה היא רק של בוא נניח 10 חבר´ה בצימצום אנונימים שהם חברים שמחזיקים גם בעוד שם משתמש לא אנונימי אז בערך 5 חבר´ה, אפשר לקבוע פגישה בבית קפה יחד עם חברי ההנהלה וליישר קו. שמיים כחולים אופיר

ניתרו

New member
מה שהתכוונתי

שאלת לפני כמה הודעות אם באמת יש הצדקה לשליחת המכתבים ואם באמת יש יותר מ30 שרוצים לבוא. מה שאני מציע זה לא תחליף לשליחת המכתבים אלא בדיקה מקדימה אם בכלל יש על מה לדבר. לאחר שנראה כמה נענים להודעה בפורום ובפרדייב, אז תוכלו להחליט אם זה שווה להשקיע את ה1000 שקל בשליחת מכתבים. סרגיי P.S. גם לשבת בבית קפה ולדבר באופן אישי עם קבוצה מצומצמת זה נשמע סבבה.

ארזירון

New member
נשמע טוב

אם ממילא הבעיה היא עם מספר מצומצם של אנשים (5 לדבריך) אז יש כמה אפשרויות. אפשר לפרסם הודעה כאן שתענה על השאלות שעלו, וחלק מכל מה שרץ כאן בימים האחרונים זה שאלות לגיטימיות. אפשר לשלוח לכולם הודעה באימייל, נדמה לי שבימינו לכל צנחן יש אימייל, ובטוח שלבעיתיים שכאן יש אימייל בטוח ואפשר מסר אישי דרך הפורום. ואפשרות אחרונה היא כמו שאמרת, בית קפה. חמישה אנשים עם שאלות מהפורום ונציגי האיגוד. אבל לפני הכל, צריך לדעת מי מתכוון להגיע, וכמות של אנשים. אני לא מאמין שיש באמת צורך באסיפה, כי כל הבעיות כאן הן כאלו שמצריכות הבהרות בלבד, ולא יותר מזה. לפי מה שנכתב כאן קודם, יש כמה בודדים שהודיעו שיבואו: אני, עדי, סרגיי, ג´קי, אמיר, friday, ותשתשתש המסתורי. 7 חברים סה"כ...עוד מישהו?

זיידוש

New member
נו, די. לא אסיפה, בסדר? - מפגש

אז בואו נקבע מפגש, לא "אסיפה", לאף אחד מהנוכחים לא מזיז הנושא של "הנוהלים" במיוחד לא כשאף אחד לא מאמין שמקפידים עליהם (לאור ההקפדה היתרה על נוהלי הרשמה באיגוד והחלטות על שליחת משלחות וכאלה..) ארז, תוסיף אותי, ובטוח שאצליח לשכנע את מיה ואני מאמין שגם לגרור את גיא. בואו נקבע פגישה, מי שיבוא יבוא, כל ההחלטות יהיו לא רשמיות (מזיז למישהו?) נבין מי נגד מי, ואם גם ככה יש תחושה שצנחנים עומדים להצביע ברגליים, אז לאף אחד לא איכפת מ"אסיפה". מה אתה אומר אופיר?

Cocay

New member
תחושות

שלום לכולם, בטור צנחן שבסך הכל התחיל את דרכו לא מזמן אני חייב להודות שאני די מופתע מאיך שדברים נראים בפורום הזה. במקרה שמעתי על הפורום הזה מסרגי, היום בפרדייב, והדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי הביתה היה לבדוק אותו. נראה כי מספר האנשים שמתעניינים במה שקורה במועדון ובארגון הוא לא קטן, וכמו כן מספר האנשים שעוסקים בספורט באופן קבוע ופועלים בארגון בנאמנות. עם זאת אני חייב להודות שמאז שהתחלתי לצנוח (יוני 2002) לא שמעתי אפילו פעם אחת על הארגון, על פעילותו, או הצורות שבהם אני כמתחיל יכול להשתתף או לעזור. לא זכור לי שפעם אחת אפילו ראיתי איזשהו פלייר או כל מודעה שהי על הארגון או על מקומות למצא מידע עליו (אני נמצא בפרדייב לפחות פעם בשבוע אם לא יותר, אלו שמכירים אותי יודעים). אולי כדי שיהיו יותר אנשים פעילים, ובכדי שלא יעשו פגישות הדנות בכל כך הרבה שאלות חשובות בבתי קפה מקומיים, צריך הארגון קודם כל להקדיש זמן לפרסום, ולדאוג שאנשים כמוני יבינו את מהות קיומו של הארגון. ואולי על ידי מערך הסברה מסיבי יצליח הארגון גם לצור איזושהי הרגשת מחויבות מצד הצנחנים. מצד אחד אנשים מעלים פה טענות קשות על צורת תפקודו של הארגון וקשריו עם המועדון, אך מצד שני המסכנה היא שאין מקום לכנס גדול כיוון שממילא "לא יבוא אף אחד".... אז אם מי שמותרד מעצם קיומו של הארגון הם רק "שלושה אנשים," כנראה שעל באמת אין צורך בארגון, הרי מטרתו אמורה להיות גג לכל הצנחנים בישראל... לא?! ואם בכל זאת אנחנו מסכימים שיש צורך בארגון, ופשוט אנשים לא מביעים את דעתם, כי אין להם מושג שיש ביכולתם לעשות זאת, כנראה שמערך ההסברה של הארגון כשל. בקיצור, מה שאני מציע זה שלפני שמארגנים איזושהי פגישה או אסיפה, יש צורך לפרסם בצורה מסיבית, אולי כן כן להוציא עוד קצת כסף, ולהגיע לכל אלו שאין להם מושג מיהו הארגון, ובצורה חכמה לגרום לכל אותם צנחנים לרצות לבא לאסיפה ולהשתתף בצורה אקטיבית בפעילויות והלחטות הארגון. אני זורק לאוויר תחושות אלו, ללא שום רצון או כוונה להפנות אותם למישהו ספציפי, אלא בתקווה שאני מייצג עוד רבים שנמצאים בתחילת דרכם כצנחנים וחשים מה שאני חש. שנה טובה, שימי קונסטנטה

a d i o s

New member
אולי אפשר לקיים אסיפה בפאראדייב

כמו שפורסם הבוגי, תפרסמו אסיפה בסככת הקיפולים.

תשתשתש

New member
רעיון מצויין

אם האסיפה זה עניין יקר, ותהליך, וצריך לשלוח מכתבים, ואולי רק החברים בפורום מתעניינים בכזאת אסיפה, אולי אפשר לעשות מפגש לא פורמאלי, בו חברי ההנהלה יוכלו לענות על שאלות החברים, ואם נראה שיש דברים שרוצים לפעול לגביהם, נחליט איך לעשות את זה.

למעלה