יש לי כמה שאלות:

יש דרך

בפורום חתולים הסבירו את זה פעם. יש מין שטיח כזה שלא נעים להם ברגליים, קונים אותו וכל פעם שהתינוק לא במיטה/עגלה/שידת החתלה שמים את המשטח הזה ואז הם לומדים.

אוצה

New member
תשובותי לשתיכן:

לגבי כניסה להריון עם חתולים. כמו כל האמונות הטלפלות- זה לא האישיו! אם רופא אמר דבר כזה הרי הוא חסר אחריות. אין קשר בין עקרות בלתי מוסברת או מוסברת וגידול חתולים. כמו שכתבו לך- הבעיה עם חתולים זה סכנת הידבקות בפלסמוזיס. אני נכנסתי להריון והמשכתי לגדל באהבה את רומיאו שלנו (חתול בן 10 שיוצא ובא כאוות נפשו). נקלטתי מהר מאוד וזהו. לגבי השאלה של אמא של אבשלום- גם לתמיר יש שטיח פאזל בחדר והצעצועים מפוזרים על הרצפה. רומיאו נזהר מתמיר אבל נותן לו לגהור עליו ולמשוך לו בפרווה. אנחנו לימדנו אותו שאסור לו להיכנס לחדר של תמיר. בהתחלה הייתי סוגרת את הדלת כשלא היינו בבית וכשהיינו בבית איך שהוא היה עובר ליד הייתי אומרת לו לא. הוא למד שאסור להיכנס. חתול חכם. אם את לוקחת גור- קחי בחשבון שהם שובבים נורא וזה עשוי להיות קצת קשה בהתחלה. אבל לגדל גור עם אופי טוב ותינוק זה אחלה כי ככה החתול ילמד להיות סבלני לילש או להתרחק ממנו. בעיקרון תמיר מת על חיות ומרגיש בנוח לידם ואני שמחה ותולה את זה בחשיפה לחתולים וכלבים. לגבי השערות- עכשיו כתשמיר זוחל ועומד בכל הבית זו מלחמה אבודה. אני משתדלת להעביר וישט עם מגב כל יומיים, אבל אומרים שהחשיפה לשערות של חיות בינקות מחשלת...

זה נשמע מאד מעודד

האמת היא שמדובר בחתול שגר ברחוב. בדירה הקודמת שלנו הוא היה מגיע אלינו הביתה ואוכל ולפעמים קצת נשאר וחוזר לרחוב. עכשיו עברנו דירה והמצב שלו די גרוע. וחשבנו לטפל בו אצל וטרינר ולקחת אותו אלינו. הוא חתול בן 7 - וגם אנחנו היינו בדירה הקודמת 7 שנים. הוא מכיר אותנו מגיל 0. השאלה היא האם זה בכלל אפשרי - להעביר אותו לסביבה אחרת ולהכניס אותו לבית שלנו. נראה כאילו הוא ממש על סף מוות

לימור י

New member
בהחלט יש אפשרות להעביר אותו

לסביבה חדשה, אבל צריך לקחת בחשבון תקופת הסתגלות. חשוב מאוד לתת לו להסתגל לאט תוך הקפדה על כך שהוא סגור במקום בטוח (בבית) למשך תקופה מסויימת בשביל למנוע ממנו לנסות לחזור לטריטוריה הישנה (וכנראה גם לההרג בדרך). אחרי תקופת הסתגלות אפשר לאפשר לו לצאת החוצה אם אתם רוצים אבל חשוב כמובן להקפיד לסרס אותו ולוודא שהוא מחוסן, מתולע, ומקבל טיפול נגד טפילים (פרעושים וכו').

minerali1

New member
../images/Emo45.gif

נכון, אין כל קשר בין אי כניסה להריון להימצאותם של חתול/ים בבית. זה מאוד חשוב שילד יגדל עם בעלי חיים, אך אי אפשר להתכחש לעובדה שבזמן שיש תינוק רך בבית וגם חתול/ים התינוק נחשף לדברים שלא בריאים לו במיוחד כמו שערות, פרעושים, וחיידקים שהחתול מביא מבחוץ בכפות רגליו (זה בהנחה שהוא יוצא החוצה). כשהילד שלי היה תינוק קטן מצאתי בפיו מספר פעמים שערות של החתול, ופעם אפילו פרעוש מקפץ לו במיטת תינוק
לדעתי צריך לחכות שהתינוק יגדל מעט ויתחזק ורק אז להביא בעל חיים הביתה.

לימור י

New member
צריך לקחת בחשבון שמאוד קשה

"לחנך" חתול, יש כאלו שמצליחים יותר ויש כאלו שפחות. אני אישית בכלל לא ניסיתי לחנך את החתולים שלי. כעיקרון מותר להם לשוטט חופשי בכל הבית למעט החדר של ירדן. בכדי למנוע כניסה לחדר של ירדן לקחנו את הדלת לנגר, חתכנו ריבוע גדול בפנים והתקנו רשת במקום. כך שבעצם אני מחזיקה את הדלת שלה תמיד סגורה החתולים לא יכולים להכנס אבל אני יכולה לראות ולשמוע אותה כאילו הדלת פתוחה. אצלי זה הכרחי מאחר והמפלצות שלי בהחלט היו נכנסות לה למיטה אם היתה להן אפשרות, ולא שאני חוששת שהם ישרטו אותה אלא שהחלטתי שעד שמשקל גופה לא יהיה כפול מזה שלהם אני מעדיפה שהם לא ישנו יחד (ומאחר ואצלי מדובר מנמרים קטנים זה יקח זמן). בתכ'לס אין שום בעיה עם זה שהם עולים על הדברים שלה, רק כדאי לזכור להרחיק מהם דברים מנופחים או ממולאים במים בכדי למנוע פיצוצים ו\או נזילות. בנוסף אצלנו דברים כמו פאזלים מסול לא שורדים יותר מחמש דקות (אלא אם הם סגורים בחדר שלה). ויחד עם כל זה אני מאוד ממליצה על חתול בבית, אצלנו אוגי הוא החבר הכי טוב שלה, כל בוקר איך שהיא פותחת את העיניים היא מייד שואלת "איפה אוגי?".

דינהלה1

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifנתקלתי בזה ועוד איך!!!!

יש חידק שנדבקים מחתולים. אם אני לא טועה קוראים לזה "חתלתלת" וניתן לאבחן את החידק בבדיקה, זה גם גורם אצל חלק מהנשים להפלות. כמובן שזה לא משפיע על כל אחד אבל אני במקומך הייתי עושה את הבדיקה ובכל מקרה נשמעת לעצותיו של הרופא. שום חתול לא שווה את זה שלא תביא ילד לעולם. חבל לי לראות מהתגובות כאן שיש כל כך חוסר ידע בנושא כל כך חשוב. לחברה שלי היה את החידק הזה והיא בכלל לא במגע עם חתולים. הרופא אמר לה שנדבקה כנראה עוד בילדות. נדבקים בזה הרבה בארגזי החול היכן שילדים קטנים משחקים. הסיבה שהחתולים עושים שם את צרכהים. וככה עלולים להידבק. החדשות הטובות שיש לזה טיפול. חברה שלי טופלה ונכנסה להריון בטיפול הפריון הראשון שעשתה. בהצלחה!!!!

yyy123

New member
טוקסופלזמוזיס

זהו שם הוירוס (בעצם סוג של טפיל) שנדבקים ממנו מחשיפה לצואת חתולים שנשאים את הנגיף ובתנאי שהצואה בת למעלה מ-24 שעות. אפשר להדבק מאותו וירוס גם מאכילת בשר שלא בושל דיו ומחשיפה לאדמה (לדוג' כשעובדים בגינה). יש לי ילד ונכנסתי להריון כשהייתי אמא לחתולה. רק צריך להזהר קצת- לא לאכול בשר לא מבושל (קרפצ'יו- out), שבעלך ינקה את החול יום יום (הטוקסו צריך 24 שעות עד שהוא מדבק), תשטפי ירקות ופירות במים וסבון, תעבדי בגינה עם כפפות ושלום על ישראל ! רצוי מאד לבדוק בבדיקת דם האם נדבקת בעבר או לא כדי לדעת האם את נשאית נוגדנים.

דינהלה..

לפי מה שאת כותבת, ניתן להבדק ובמידה והיא נידבקה בחידק היא יכולה להיות מטופלת. זה לא אומר שהיא צריכה לשמוע לעצתו של הרופא ולהפטר מהחתולים. החתולים לא מונעים ממנה להכנס להריון ולא כל חתול נגוע בחידק הזה. אם הרופא היה רופא חכם הוא היה מציע לה לבצע את הבדיקה כדי לבדוק האם זו הסיבה לקושי בכניסה להריון- ולא היה מציע לה להפטר מהחתולים

מיהענת

New member
דינהלה - לפני שאת נותנת ביקורת...

גם לי "חבל לי לראות מהתגובות כאן שיש כל כך חוסר ידע בנושא כל כך חשוב" - חתלתלת זו מחלה של חתולים, ובעיקר גורי חתולים וזו מחלה קטלנית להם. אין למחלה זו דבר וחצי דבר עם הטוקסופלזמה... וחוץ מזה את בעמצך כותבת שיש לזה טיפול אז למה ה-"שום חתול לא שווה את זה שלא תביא ילד לעולם" - כי הנה גם חברה שלך נכנסה להריון... מה גם שלחברה שלך היתה גם בעיה בלי קשר לחתול - עובדה שהיא היתה צריכה טיפולי הפריה, בעוד הטוקסופלזמה עלול לפגוע בעובר ולגרום להפלות, אך לא משפיעה על הפוריות. אז אולי כדאי לחשוב קצת וללמוד קצת לפני שנותנים ביקורת ...

vonder

New member
"הבעיה" היחידה שמוכרת לגבי חתולים

בהקשר של הריון היא 'טוקסופלסמוזיס' (=טפיל שמועבר בצואת חתולים ומצוי גם בבשר נא, סושי ועוד, שעלול לעבור לעובר). את המילה בעיה שמתי במרכאות מאחר ויותר קל להידבק בטפיל מאכילת בשר שאינו מבושל מספיק מאשר מחתול בית, ומה גם שאפשר פשוט להבדק לנוכחות נוגדנים לטפיל לפני הכניסה להריון או בתחילתו ולהימנע ממגע עם ארגז החול של החתול במהלך ההריון. ובקיצור, אם זו היתה הכוונה של הרופא אז אולי כדאי להיפטר מהרופא אבל בטח שלא מהחתול

minerali1

New member
כשאני נכנסתי להריון

היו לי שני חתולים בבית ועוד שבעה בחצר, שהיו גם הם נכנסים לבית מדי פעם. אילו שטויות אנשים אומרים.

דינהלה1

New member
אני מכבדת את כל אוהבי החתולים אבל

אני לא הייתי לוקחת סיכון במיוחד לאחר שהרופא המליץ. הרי מדובר בנסיון להרות של של שלוש שנים ללא הצלחה!!! אבל כנראה זו החלטה אישית. בכל מקרה מאחלת בהצלחה.

אני באמת לא יכולה לחשוב על משהו

מאוד חכם להגיד על התגובה הכל כך לא חכמה הזו. תגידי, קיבינימט, מה הקשר ? מסבירים לך שאין דבר כזה ואת ממשיכה ?

שטויות במיץ, מאיפה אנשים ממציאים

את כל הבולשיט הזה ? גם אני נסיתי להכנס להריון תקופה מאוד ארוכה (היום אני אמא) אז הביאו לי יין מבריתות אמרו לי לא לשבת על הרצפה כי זה מקרר רחם לא ולא ולא ולא כמובן שלא עשיתי כלום בקיצר אללללללללל תשאלי אחרי 4 שנים עדיין בעלי נתן זרע בתוך כוס לפי דעתי או שלא שמת לב ממש למה הוא אומר (כי הוא בטח דיבר על טוקסו') או שהלכת למישהו שלמד רפואה אבל לא ממש הוסמך

ענוגה

New member
טמטום ופרימיטיביות: יש לי 20 דוגמאו

הפוכות וחתול עבור כולן הוא חלק מהחיים- משפחה לכל דבר, לפני הריון, בזמן ואחרית בהצלחה לך

דינהלה1

New member
טמטום? פרימיטיביות?

ככה מתבטאים? התשובות האלה לא במקום ולא כך מנהלים דיון ענייני!!! בכל מקרה כפי שאמרתי זו דעתי וכך הייתי נוהגת במיוחד לאור העובדה שזו גם המלצת הרופא!!! שמן הסתם מבין דבר או שניים בפריון!! בכל מקרה זכותה של הבחורה לשמוע את כל הדעות שיש הרי את ההחלטה בסופו של דבר היא תקבל בעצמה!!!

למעלה