יש לי כמה שאלות:

יש לי כמה שאלות:

אני מגדלת חתולים מזה כשלוש שנים. לא מצליחה להרות כשנתיים, בטיפולי פריון. חברה אמרה לי אתמול ששמעה מחברה אחרת שלא הצליחה להרות 10 שנים שזו הלכה לרופא חדש. השאלה הראשונה שהוא שאל אותה היתה האם יש לה חתולים. הוא מיד אמר לה "תפטרי מהם". היא אכן עשתה זאת ונכנסה להריון. קשה לי לחשוב אפילו על רעיון כזה. שאלותי: 1) האם מישהי מכן נתקלה בשאלה והצהרה כזו מצד רופא? (אני מתכוונת לא מצד סתם הדיוטות)? 2) האם אתן מכירות נשים שהיו בעלות חתולים ונכנסו תוך כך להריון? אני אנסה להשיג את השם של הרופא ולנסות לברר איתו מה עומד מאחורי דבריו (אולי הוא אמר לאותה חברה) אבל בשביל להבין איך ולמה עוברות שמועות כאלו אשמח לשיתוף פעולה מצידכן.

annes

New member
אל תעלבי, אבל איזה שטויות

ואני קצת לא מאמינה על החברה שלך שאכן נפטרה מהחתולים לפי עצה כזו - ומקווה רק שהיא לפחות מצאה להם בית טוב. הבעיה עם חתולים זה הטוקסופלזמוסיס, שבגללו יש שמועות שחייבים להפטר מהחתולים - זה ממש לא נכון. דבר ראשון, אחת הבדיקות המקדימות להריון היא הטוקסו, ואם נדבקת בעבר, את בטוחה - דבר שני, אם מדובר בחתולי בית, הסיכוי להדבק מהם זעיר ביותר, ובכל מקרה, אמצעי הזהירות הם שמישהו אחר יטפל בקופסא, או לטפל בקופסא עם כפפות, ואח"כ לשטוף ידיים - כל אלו, אמורים רק בהריון עצמו ואין שום קשר לכניסה להריון. חוצמיזה, אני בעלת חתולה ונכנסתי להריון, כך גם חברה שלי, ואני בטוחה שיש פה עוד מיליון כאלו. והמון בהצלחה (בלי קשר לחתולים, החתולה שלי, אגב, מאושרת מהתינוק, ודווקא היא הכי מרושעת בבית, יש בינהם אהבה אמיתית)

sdxi

New member
2 חתולות-4 הריונות

אחת אצלי 9 שנים השניה 4 לא היתה לי שום בעיה להכנס להריון ויש לי 2 חברות בעלות כלבים שעברו טיפולי פוריות מהגהנום ,.. החתולות נכנסות חופשי לחדר של התינוקת לעריסה ולמיטה, אנחנו שומרים על נקיון בבית, ולמרות שתמיד יש שערות, אני חושבת שזה יתרום לחוסן הגופני של הקטנה (שלא תהיה כמו האבא שלה שאלרגי להכל...)

לי היו שני חתולים כאשר נכנסתי להריו

הרופא אמר לי שתהיה לי בעיה להקלט אבל ממש לא בגלל החתולים. בכל מקרה בסוף גם הרופא טעה ותוך חודש הייתי בהריון. אולי בזכות החתולים?
בכל מקרה זה נשמע לי שטויות במיץ... הקטע עם הריון וחתולים הוא שונה- בגלל שלפעמים חתולים, ובעיקר חתולים שנוהגים להסתובב ברחוב, יכולים להיות נגועים באיזשהו חידק (ששכחתי את שמו) והחידק הזה יכול לגרום להפלה במידה והאישה נדבקת בו, יצא איזשהו שם רע לחתולים בזמן הריון. רק שכחו לציין שכדי להדבר בחידק הנ"ל האישה צריכה לבוא במגע עם צואת החתול הנגוע ולאחר מכן שוכחת לשטוף ידיים, ואז מבשלת או אוכלת עם הידיים המלוכלכות. בקיצור- סבירות נמוכה להדבקות במיוחד אם את מטפלת בחתולי בית ואם את בכלל לא זאת שמנקה לחתול את השירותים.

tiger mom

New member
תשובה לשאלה 2

אנ מניחה שאת יודעת את התשובה לבד. נכון שיש איזו דמות של רוקה זקנה בלי ילדים ועם מליון חתולים, אבל בהרבה מדינות חתול הוא החיה הביתית הכי פופולארית או השניה הכל פופולרית ואין כל כך הרבה בעיות פריון. נשמע לי סתם מקריות בכל מקרה, לי יש חתולה כבר 12 שנה ויש לי תינוקת בת 10 חודשים. לקח שלושה חודשים לעשות אותה. שיהיה לך בהצלחה

Tula1

New member
לי יש חתול ולא היתה בעיה.

נקלטתי מהר מאד (טפו טפו טפו). מצד שני, זה חתול בית שלא יוצא החוצה אף פעם, אז אולי זה קשור למה שהם מביאים מבחוץ? אני אישית לא שמעתיעל זה ולדעתי זו שטות גמורה שמביאה לדעות קדומות נגד חתולים

ללה11

New member
2 חתולות - אחת מטיילת בחוץ

לא הייתה שום בעיה להכנס להריון (טפו, טפו, טפו) נמנעתי מניקוי החול שלהן במהלך ההריון רק מחשש לטוקסופלסמוזיס.

לימור י

New member
קצת סדר בבלאגן החתולים (ארוך)

בואי נתחיל מזה שאין שום סיבה מדעית מוכחת לכך שנוכחות חתולית גורמת לעיקוב בכניסה להריון ! מה שכן יש זה המון אמונות טפלות וסיפורי סבתא בעיקר לגבי תינוקות וחתולים. בחיי שהשתכנעתי שאי שם בערבות פולניה הקרות הסתובב לו זן מטורף של חתולים שנהג לחנוק תינוקות בשנתם (אוף האייקונים לא עולים לי). לגבי סיפור החברה והרופא, אז ללא ספק הרופא הצליח לפספס במהלך לימודיו את "מבוא לרפואה במאה ה 21" וכנראה שגם את "רפואה בעולם המודרני". אז למה עצתו הטיפשית בכל זאת עבדה אצל חברה שלך.... מאותה סיבה שיש כאלו שהרו לאחר שהשטתחו על קבר כזה או אחר וזכו לברכה מפוקפקת יותר או פחות מידי העילוי העכשוי, כנראה שאם מאמינים מספיק זה עובד! ולגבי טוקסופלזמוסיס - מדובר בטפיל ולא בוירוס או חיידק. ניתן להידבר בטיפיל הנ"ל במספר דרכים הנפוצה ביותר היא ע"י אכילת בשר שלא בושל כראוי (משום מה את זה רוב הרופאים לא טורחים לספר). אצל משפחת החתולים (ורק אצלם) הטפיל מתקיים במערכת העיכול ולכן ניתן להידבק בטפיל ע"י אכילת צואת חתולים (מה שרובינו לא נוהגים לעשות אני מניחה). כעיקרון אין שום בעיה עם הדבקות בטפיל, התחושה היא של הצטננות קלה וזה עובר, ברגע שנדבקים פעם אחת אז אין יותר מה לדאוג. מה שכן יכול להוות בעיה זה הדבקות בטפיל במהלך הריון, במיוחד בשליש הראשון של ההריון. לכן מומלץ לערוך בדיקה לפני או בתחילת ההריון בכדי לבדוק אם כבר נדבקת, במידה ולא (ואני מתעסקת עם חתולים רוב חיי ולא נדבקתי) אז כנראה שאת נוהגת לפי כללי היגינה נכונים ורצוי להמשיך כך + מומלץ להמנע ממגע עם צואת חתולים ואם בכל זאת מנקים את הארגז (ואני בהחלט המשכתי לנקות) אז אפשר להשתמש בכפפות ו\או לשטוף ידיים טוב (רצוי בסבון פולידין). מאחלת לך המון בהצלחה עם הכניסה להריון, במידה ואת בכל זאת מרגישה צורך למצות את כל הדרכים לנסות ולהכנס להריון וזה כולל גם ניתוק מגע מהחתולים, הייתי מציעה לך למצוא להם בית אומנה לתקופה מסויימת (בתשלום)ולא למסור אותם סופית, לא רק שאין ממש ביקוש לחתולים בוגרים בשוק המאמצים אלא שרוב הסיכויים שאחרי שתכנסי להריון או חלילה תביני שאינך מצליחה מסיבות אחרות תרצי את החתולים חזרה.

ldkoren

New member
בעניין הטיפולים

בתור אחת שלקח לה 3 שנים להשיג את ההריון הראשון (וסקס פעם אחת כדי להשיג את השני) אני מוכנה להמליץ לך על הרופא שלי שהצליח "להכניס להריון" כבר הרבה מחברותי. אם את רוצה תשלחי לי מסר. בקשר לחתולים... נו באמת!! במהלך הטיפולים שמעתי שלא נכנסתי להריון כי אני רזה מידי (לפני ההריון השני הייתי רזה יותר), כי יש לי עגיל בטבור, כי לקחתי גלולות מסוג מסויים כי נכנסתי לבית עלמין בבבוקר של אחד הטיפולים וכו' וכו' נשים לא נכנסות להריון מסיבה פטולוגית מסויימת (בעיה רפואית אצל אחד מבני הזוג) או שיש איזושהי בעיה הורמונלית/ביוץ/לחץ וכו.

noosh1

New member
אף פעם לא שמעתי על זה...

גם אני עברתי טיפולים , ואין לי מושג מאיפה זה הגיע... מה שכן - בתקופת ההריון רצוי שלא את תחליפי חול לחתול - בגלל שבצואה שלהם יכולה להיות מחלה שעוברת לעובר(טוקסופלסמה נדמה לי..). אצלנו לטענתו של בעלי בזכות החתול נכנסתי להריון... נתנו את החתול לאמא שלי, והייתי מאוד עצובה בגלל זה(רגישות של בעלי לשיערות). חודש אחרי שבעלי הפתיע אותי והחזיר את החתול הביתה - נכנסתי להריון עם איליי...

lulyK

New member
הלוואי ובעיות פריון היו נפטרות

ב"קלות" כזו. לנו יש חתול ונכנסתי בקלות ל-3 הריונות (אחד נפל אבל זה כבר סיפור אחר).

לי יש חתולה מקסימה, ונכנסתי להריון

בלי בעיה. הרופא מדבר שטויות - או שהסיפור הוא "טלפון שבור" ולא הבינו אותו..:)

שאלה לגבי ליכלוך וחתולים

יש לי תינוק בן 5 חודשים ואני מעוניינת בחתול. השאלה היא האם הוא לא יעלה על כל החפצים של התינוק (כנט השטיח פאזל שיש לו על הריצפה) והבעייה היא במיוחד לגבי השערות שלו. האם נראה לכם שיש אפשרות ללמד את החתול שלא ייכנס לחדר של התינוק? (כדי שלא יכנס לו למיטה וישרוט אותו בלילה) מה אתן אומרות?

אנה מ

New member
החתול לא יכנס למיטה, אבל לא תוכלי

למנוע ממנו מלהיכנס לחדר הילד. אלא אם כן החדר תמיד סגור. לגבי לכלוך - אני שואבת שטיחים ורצפה כל יומיים בגלל השערות.

לא איכפת לי שיכנס לחדר

רק שלא יעלה על המיטה. אבל איך מונעים את זה. והשערות - הוא עולה לפעמים על השיש במטבח? ועל הספות? זה נראה המון עבודה

אוצה

New member
שלי עולה על הספות אבל לא על השיש

הוא למד שאסור 0וגם הוא שמן וקשה לו לקפוץ). אבל אני לעולם לא אשים משהו מגרה 0בשר מופשר, טונה) על השיש. לגבי הסםות- הן מכוסות בכיסוי. זה משגע אותי אבל זה הקומפרומיס.

למעלה