יש לי כמה שאלות

• פותח הנושא SDFHF
  • פורסם בתאריך

SDFHF

New member
יש לי כמה שאלות

אני צריכה להכין עבודה על אפילפסיה ואודה לכם אם תעזרו לי ותענו (בהרחבה אם אפשר) מתי לראשונה גילית שיש לך אפילפסיה? איך זה אובחן? האם יש לך זכויות או הגבלות מיוחדות? האם הממשלה עוזרת ובאילו דרכים? האם יש לך קשיים או אתגרים מיוחדים בחיי היומיום? מהם הדעות הקדומות ובאילו תחומים הן פוגעות? תודה רבה.

mori17

New member
אני יענה רק על חלק ../images/Emo4.gif

אז ככה בפעם הראשונה שגילו שיש לי אפילפסיה היה בגיל 9 חודשים(לא קובעים אפילפסיה על מקרה ראשון) ובגיל 9 אמא מצאה אותי על הרצפה בבית ולקחה אותי לרופא שלי ומשם לנורולוג. זה אובחן על ידי כך שהנורולוג שלח לעשות בדיקת EEG. הממשלה לא ממש עוזרת אבל אם מקבלים את החולה אפילפסיה לצבא אז הוא חייב לספק לו את התרופות. הקושי היחידי שיש לי שאני לא יכולה לעשות התעמלות קרקע(גילגולים עמידת ידים וכ'ו) והבצפר נתן לי פטור אבל לרוץ וספורט רגיל אני יכולה אפילו כפיפות בטן
הדעות הקדומות של אנשים שאפילפסיה זה מחלת הנפילה או שאני יתעלף כל שניה ושניה
בהצלחה בעבודה
מורי

../images/Emo13.gif

מתי לראשונה גילית שיש לך אפילפסיה? 7 איך זה אובחן?7 האם יש לך זכויות או הגבלות מיוחדות? לא האם הממשלה עוזרת ובאילו דרכים? לא האם יש לך קשיים או אתגרים מיוחדים בחיי היומיום? לא מהם הדעות הקדומות ובאילו תחומים הן פוגעות? לא נתקלתי בדעות קדומות.. ככה ש.. לא

tropical888

New member
בקשה -

מתי לראשונה גילית שיש לך אפילפסיה? בגיל 3 גילו לי את זה שאיבדתי את ההכרה בזמן ישיבה על מכונת הכביסה. לא נעשה כלום כי כמו שכבר נאמר מפעם ראשונה לא קובעים כלום, אבל בגיל 10 היה לי התקף שני ומשם כל תהליך הבדיקות והטיפולים התחילו. ומגיל זה אני גם התחלתי לקחת כדורים. איך זה אובחן? האם יש לך זכויות או הגבלות מיוחדות? אף פעם לא בררתי על זכויות מיוחדות כי אני לא אוהבות לעשות מזה "סיפור גדול" ואני גם לא מוגבלת ולא רוצה להיות מוגבלת. אני עושה הכל כולל שרות צבאי מלא בח"א + רשיון נהיגה. האם הממשלה עוזרת ובאילו דרכים? האם יש לך קשיים או אתגרים מיוחדים בחיי היומיום? אין לי קשיים כי אני לא נותנת לזה להפריע למהלך חיי היום יום שלי!!! מהם הדעות הקדומות ובאילו תחומים הן פוגעות? אני מעדיפה שלא ידעו מזה כי אינני אוהבת שיודעים על כך - זהו משהו אישי. וכן אנשים די נבהלים מזה, ויכולים למנוע ממני עבודה או לקיחת אחריות בכל נושא שהו.

תשובות

1. גלתי לראשונה שיש לי אפילפסיה בגיל 16 2. קבלתי התקף בבית לאחר מכן נלקחתי לבית חולים שם נערכה לי בדיקת EEG וגילו תפקוד לא תקין במוח. 3. יש לי הגבלות בצבא שפוטרות אותי משמירות. 4. הממשלה לא עוזרת לי ולא בקשתי מעולם עזרה. 5. כל אתגר בחיי היום יום שקשור לתפקוד שעלול להמנע עקב המחלה - נצחתי ואני חי חיים רגילים כמו כל בחור בגילי - יש לי רשיון נהיגה, אני יוצא למועדונים, משרת בצבא, לומד עושה הכל... (אין לי שום קושי) 6. מעולם לא נתקלתי בדעות קדומות, רק שמעתי עליהן - שפעם חשבו כי המחלה היא מחלה נפשית או מחלה הקשורה לאיזה משהו רוחני, דיבוק או לא יודע מה.. ושוב מעולם לא נתקלתי בזה...

למעלה