יש לי כמה שאלות

יש לי כמה שאלות

1. האם באמת קיים החוק הזה שאין להסיע יותר משני אנשים ברכב עד גיל 21, וממתי הוא תקף? 2. אם אכן החוק קיים אתם לא חושבים שהוא פוגע בכמה מהזכויות שלנו כמו הזכות לחירות והזכות לקניין?

201002

New member
תשובה

החוק הזה אכן קיים, ותקף לכל מי שהוציא רישיון החל מה 1.11.2004. גם אני נגד זה, אבל לצערי אין מה לעשות... חוק זה חוק!

חירות אני יכול להבין

אבל מה הקשר קניין ידידי? בכל מקרה... תחשוב על זה כל חוק שיש במדינה פוגע בזכות מסוימת תמרור אין כניסה מגביל את חופש התנועה למשל אבל יש לו מטרה חשובה, שלא תכנס במכוניות שיבואו ממולך כמו החוק המפגר של ה2 נוסעים (שאני אישית לא שם עליו אגב), הוא אמנם מגביל אותך אבל הוא נחקק במטרה מסוימת. (למנוע תאונות, לא?)

אוקיי אז ככה...

נכון שכל חוק מגביל זכות אחרת... אבל יש היגיון מאחורי חוק של תמרור אין כניסה לדוגמא... כי הרחוב צר מדי אז חייב לעשות אותו חד סיטרי אתה יכול להכנס אליו אך מצד אחד שלו בלבד... מאחורי חוק זה אני לא רואה כל היגיון... מה? שהנהג לא יהיה מוסח דעת?? אני מצטער אבל אצלנו בחברה שני אנשים עושים לפעמים יותר רעש מחמישה יחדיו.... ועוד דבר כאשר יש חמישה אנשים ברכב הסיכוי שיש ליותר מאחד מהם רישיון הוא גדול יותר מאשר אם יש רק 3 ברכב.. כך שאם הנהג המקורי אינו כשיר לנהוג יש מישו שיחליף אותו... בנוסף חוק זה גורם לכך שיותר רכבים יהיו על הכביש דבר שמעלה את הסיכון לתאונות דרכים....

רן88

New member
לא יעזור לך שתבוא לכאן ותרשום למה

החוק לא צודק. זה המצב, קבל אותו כמו כולנו. ההודעה לא נרשמה בעצבנות, גם אם נראה ככה. אני פשוט אומר שזה חסר טעם כי אלה החיים.

בדלין

New member
החוק הזה בגלל. .

הצעירים שהולכים למועדונים וחוזרים שיכורים וכו

בדלין

New member
החוק הזה בגלל. .

newKiticat

New member
שרק 3 ימותו

ולא 5. אני בכל אופן כן מבינה את החוק. כשיש אוטו מלא- אז יש יותר רעש באופן טבעי. לי בד.כ יש את החברות באוטו ונכון שגם אחת יכולה לעשות המון רעש- כשיש 3 אנשים מאחורה, רוב הדו שיח נמצא שם, והיושבים מקדימה- גם רוצים לשמוע- היסח דעת לנהג. אין מה לעשות. ככה זה.

בדלין

New member
החוק הזה בגלל. .

אה ו....

ברור שיש מה לעשות.. הכנסת היא אסופה של נציגי העם ברגע שהכנסת עושה דבר שאינו לרוחו של העם הוא יכול להפגין נגדה ובכך לגרום לה לחזור מהחלטתה.... דבר נוסף החוק הזה פוגע באוכלוסיה חלשה מבחינת זכויות נוער וחיילים אשר ברוב המיקרים דעתם לא נלקחת בחשבון ע"י המחוקקים... אז אני אישית חושב שיש לעשת צעד ולהוכיח שאכן יש לנו קול... אני מבחינתי מתחיל בהליכים שיבינו שלי נמאס מחוקים טיפשיים שכאלה שרק פוגעים בנו במקו להגן.... אני מתכוון לשלוח מכתבים בלי סוף עד שייתיחסו אלי.... אני מבקש שמי שזכויותיו חשובות לו ושחושב כמוני שיצטרף איתי למאבק ושגם הוא ישלח מכתבים לכ הגורמים המעורבים... (משרד התחבורה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אגודת אור ירוק, נציב תולנות הציבור ואפילו לערוצי חדשות!!!) אני כבר מחר מתחיל....

רן88

New member
מישהו פה בפורום כבר שלח מכתב

והראה לנו את התשובה שהוא קיבל ממשרד הרישוי. התשובה הייתה, בקיצור, לא.

ברור שזאת תיהיה התשובה...

הוא רק אדם אחד.... אבל אם זה יהיה יותר מאדם אחד.... אם גם אתה וגם אני וגם כל מי שנמאס לו מהחוק הזה ישלח מכתב אז עניינים יתחילו לזוז... ואני אישית לא אסתפק בלכתוב רק למשרד הרישוי....

NewUser4

New member
החוק

החוק הנ"ל הינו "הוראת שעה" למשך שנתיים. כלומר ב1.11 הקרוב, תוקף החוק יפוג (אלא אם כן יוחלט כי החוק אכן מועיל ויאריכו את תוקפו ויהפכו אותו לקבוע). אמנם הקליטה שלך בשיעורי אזרחות מצויינת, אך, לצערך, אין הדברים מתנהלים ככה בחיים. אל תטרח, החוק לא ישתנה לא בגללך ולא בגלל עוד הרבה צעירים שיכתבו מכתב. החוק נקבע לתקופה מסויימת בו תבחן יעילותו. כאשר החוק עבר בוועדה דנו בו רבות עד להגעת נוסח סופי. אתה מאוד אופטימי אם אתה חושב שבגלל שאתה תתחיל לשלוח מכתבים דברים יזוזו בבית המחוקקים. אם זה היה ככה כבר מזמן לא היו פה עניים, וכל הקשישים היו מקבלים פנסיה תקינה ותרופות, ועוד.

Daemonlior

New member
תגובתי..

לשנות את החוק זה מן הסתם לא אפשרי בעזרת כמה מכתבים.. אבל מצד שני, אם הציבור לא יראה את התנגדותו לחוק, לאחר תוקפו הזמני הוא פשוט יכנס כחוק קבוע.. לכן אני ממליץ לאידיאליסט שמעלי לחכות קצת עם העיניין, וברגע המתאים להתלונן לכל הגורמים בדבר.. אני בספק גם אם זה יעזור, אבל זה עדיף על כלום..

למעלה