יש לי כמה שאלות

T o L Y

New member
יש לי כמה שאלות

קודם כל שלום לכולם.. (אני חדשה) הפורום הזה ממש דבר מבורך! אני נוסעת עוד 28 (!!!!!!!!!!) יום לפולין ויש איזה משהו שממש מציק לי בכל העניין הזה... העובדה שכ"כ הרבה אנשים משלמים לפולין ולפולנים המון המון כסף! אני לא אתפלא אם הישראילים מהווים אחוז משמעותי מהתירות שם.... גם הפולנים לא היו נאורים (משהו..) כלפי עם היהודי בשואה... אז למה בכל זאת אנחנו מסכימים לשלם המון המון כסף... אז מה ההיתיחסות שלכם?

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ToLY ../images/Emo9.gif

תודה. לנו אמרו שהתשלום הוא עבור הביטחון בפולין.

T o L Y

New member
התכונתי..

לבכלל השהות... הבתי מלון.. הטיסה .. כל הדברים האחרים... אנחנו בעצם די מכלכלים אותם שם...

Pukipsey007

New member
לא יודעת, אני לא כלכלנית ../images/Emo4.gif

אולי את צודקת, אין לי מושג.

והבעיה שלך היכן?

קודם כל, המשלחות מבתי הספר כלל אינן מספר שיש להתחשב בו מתוך 8 מיליון התיירים המגיעים לפולין כל שנה. שנית, מה הבעיה שלך בדיוק? את נוסעת ומקבלת שירותי בתי מלון ולא רוצה לשלם בעבורם? יש לך בעיה מצפונית שזה כסף ממנו מתפרנסים פולנים? את מוכנה לשלם בעד שירותי תיירות או בכלל לנסוע רק למקומות בהם כלל העם או המדינה היו מאד נאורים ליהודים בתקופת השואה? אם התשובה לשאלה האחרונה חיובית אז מה דעתך על נסיעה וטיול במקומות כמו צרפת, בלגיה, נורבגיה, ליטא, אוקראינה, דנמרק, הולנד ? למה מסכימים לשלם כסף? כי מקובל לשלם בעד מוצר או שירות.

T o L Y

New member
הבעיה שלי...

היא לשלם כיהודיה כסף כדי להיכנס למחנה השמדה או אתר הנצחה... מה זה הדבר הזה?! גם הרגו את העם שלי וגם אני צריכה עוד לשלם כדי ליראות את המקום.. לפחות שהיהודים לא יצטרכו לשלם...

הכסף משמש לשימור המקום

אם הכוונה לדמי הכניסה למקום אז הכסף משמש לשימור המקום ולאירגון פעילותו. היה סידור בעבר שמשלחות תלמידים מישראל לא שילמו, אינני יודע אם זה קיים עד היום או לא. מכל מקום, מדינת ישראל כגוף וכארגון לא מעבירה גרוש לשימור המקום. אם כוונתך בכלל לתשלום על שירותי התיירות (מלונות, הסעות, מסעדות) אז כמו בכל מקום בו מקבלים שירות גם כאן צריך לשלם. אם כוונתך כי לא צריך לקנות מהעם הפולני ולתת לו להרוויח מאחתנו בגלל יחס הפולנים ליהודים בתקופת השואה, אז זה טיעון באמת ראוי לדיון. כמובן אחרי שנברר את היחס הראוי למוצרים תוצרת גרמניה, צרפת, בלגיה, נורבגיה, ליטא, אוקראינה - כולן מדינות שתושביהן שיתפו פעולה בכל הקשור להרג יהודים במידה לא פחותה ואף עולה על הפעולה של הפולנים בענין זה. לפולנים לפחות עומדת זכות ארגון ZEGOTA שלא היה כדוגמתו באף מדינה אחרת.

למעלה