יש לי כמה שאלות..

תות15

New member
יש לי כמה שאלות..

אני אשמח אם תענו לי..זה נורא נורא חשוב... ואך תפנו אותי בבקשה לאתר של חברת החשמל כי חיפשתי שם ואין כלום.. 1. תאר את שלבי הפקת החשל בתחנות הכוח. 2. מאילו סוגים של מקורות האנרגיה מייצרים כיום חשמל בישראל, מדוע דווקא ממקורות אלה? 3. מדוע ממוקמות רוב תחנות הכוח לאורך חוף הים התיכון (2 גורמים) 4. אילו בעיות סביבתיות גורמות תחנות הכוח ומהם הפתרונות לכל אחד מהם (2 בעיות)

תשובות

1. חומרי בעירה (פחם, גז, מזוט וכו') מבעירים טורבינה (גנרטור ענק) שמייצר חשמל במתח 22 KV. המתח עובר לממירים, שנאים, שמעלים את המתח למתח עליון ו/או על 160KV או 400KV . 2. בישראל מייצרים חשמל בפחם, מזוט, וגז. כמו כן ישנם תחנות משולבות שנקראות מחז"מ שמייצרות חשמל ממזוט/גז. תלוי בעומס. 3. רוב תחנות הכח שממוקמות לאורך הים נבנו מכמה סיבות. א. הסיבה העיקרית היא לקירור. מי הים מקררים.(תמיד בקרבת תחנות הכח נאספים להקות גדולות של דגי ים בגלל המים החמים שנוצרים בתהליך הקירור) ב. סיבה גם חשובה היא בגלל שינוע הפחם והמזוט לתחנה. יותר קל וזול לפרוק את האונייה ישר לתחנת הכח, מאשר להוביל דרך היבשה. 4.תחנות כח שעובדות על מזוט ופחם יוצרים סביבה אוקולוגית מזהמת בצורה חריפה. לפתרון הבעיה קיימת בכל תחנת כח מערכת שמתריעה על זיהום חורג. חברת החשמל השקיעה (לדוגמה) בתחנת הכח רידינג פילטרים בעלות גבוהה מאוד בכדי להפחית את הזיהום. הפתרון הנקי ביותר לסביבה הוא להעביר את כל תחנות הכח בישראל לתחנות של גז. אך תחנות אלו דורשים מספר מועט של עובדים ההיפך הגמור מתחנת פחם שדורשת מאות עובדים. ולזה וועד חברת החשמל מתנגד בכל תוקף. הם לא מוכנים להפחית את מספר העובדים. מקווה שעזרתי לך.

רשר

Well-known member
מנהל
עוד סיבה למיקום התחנות

רוב התושבים ורוב התעשיה ליד החוף ולכן גם רוב הצריכה שם. את יצור החשמל משתדלים לעשות כמה שיותר קרוב למרכז הצריכה כדי להוזיל את ההולכה בקוי המתח העליון.

למעלה