יש לי כמה שאלות....

יש לי כמה שאלות....

1) איך להסביר להורים????? אני ישתחרר מן הצבא, וילך לשירות לאומי זאת עובדה. ההורים שלי עדיין מנסים לשכנע אותי בכל דרך אפשרית מתנות, כסף, וכו.. להתגייס לצבא. אני מבחנתי החלטתי! אבל אני מרגישה שהם לא גאים בי בגלל שאני מעדיפה לא להתגייס..ואני מרגישה רגשות אשמה. הם אומרים שהם יהיו גאים בי בכל מצב, לא משנה מה אני יבחר.. אבל מצד שני הם עדיין רוצים שאני יהיה בצבא. אני אומרת להם מה רע בשירות לאומי? הם אומרים שאם אני יוצאת מהצבא אין טעם לעשות שירות לאומי <ואני חושבת שזה לא נכון> אני רוצה לתרום בדרך שלי... בלי להרגיש רע, אבל הם נותנים לי תחושה רע. אני לא יהיה בצבא רק בשביל לרצות אותם זה ברור לי.. אבל אני רוצה לגרום להם להבין שאין שום דבר רע בזה שאני לא ישרת בצבא. 2) עד איזה גיל אפשר לעשות שירות לאומי.. לדוגמא אני רוצה לנסוע לחול ולהיות שם תקופה מסויימת ואז לחזור לא יודעת מתי אני יוכל לחזור... אני עדיין יוכל לעשות שירות לאומי? 3) קשה לי מאוד עם מסגרות, בכל זאת אני רוצה לתרום... קשה לי שיש קביעות.. שיש מישהו ששולט עלי, שזאת עבודה, שיש סדר. אני יודעת שאתם יכולים להגיד לי כן אבל ככה זה בחיים, ככה זה בעבודה.. אבל אני לא יעבוד בעבודה כזאת!, אני לא מסוגלת לא להיות בוס של עצמי, לא להרגיש את החופש, שונאת את הקביעות... אתם חושבים שיש מישהו שאני יכולה לדבר איתו שיהיו קצת יותר גמישים איתי? 4) אני לא יודעת איזה בדיוק תחומים יש בשירות לאומי <חילוני> אבל רציתי לשאול אם יש משהו בתחום הבידור, לדוגמא להתנדב לעשות הצגות לילדים או משהו מסגנון הזה? תודה רבה על העזרה!!! :):)

M o n a L i s a

New member
חרגולית....../images/Emo13.gif

1. בקשר להורים שלי אני לא כל כך יכולה לייעץ לך, כי קשה להזיז אנשים נוקשים מעמדתם. אבל אולי תשבי איתם ותנהלו שיחה ב6 עיניים, ותוכלי הציג בפניהם את הטיעונים שלך, ואם הם ייראו שאת מתייחסת לזה ברצינות, ויודעת מה טוב לך אז הם יעריכו את הצעד שאת רוצה לעשות. (דרך אגב, על איזה סעיף את תצאי מהצבא אם אפשר לשאול? - אולי זה מה שמפריע להם) 2. לפי מה שאני יודעת אפשר לעשות שירות לאומי עד גיל 21, ז"א להתחיל שנה בגיל 20, אבל אח"כ אי אפשר להמשיך. (אבל אם תחליטי לנסוע תבדקי את זה באחת העמותות כדי למנוע בלבולים - אני יודעת את זה על סמך בחורה שאני מכירה שהיא בת 21) 3. לא יכול לקרות מצב שלא יגידו לך מה לעשות! אני נמצאת במקום שבו צוות העובדים לא יושב לי על הראש, אבל ברור שהם אומרים לי מה לעשות. בין אם את רוצה או לא, את לא יכולה להיות הבוסית של עצמך. יש מקומות יותר גמישים ויש פחות, אבל לא תקלעי למצב שבו את חופשייה לעשות מה שאת רוצה ב-100%. 4. אני לא יודעת לגביי מקומות שירות כאלו, כשתירשמי לאחת העמותות הן ישלחו לך חוברת עם רשימת מקומות השירות ותוכלי לדבר על זה עם הרכזת שלך. בהצלחה!

אנדריאל

New member
יכול להיות שהורים שלך רוצים

שתשרתי בצבא דווקא בגלל שתהיה לך מסגרת.לפי המילים שלך את ממש לא מסוגלת לסבול כשאומרים לך מה לעשות. אז ההורים שלך רוצים ש"יחנכו" אותך בצבא כמו שצריך. הם בטח רוצים את הטוב בשבילך וחושבים שאת חייבת להתרגל לחיות במסגרת כלשהי אחרת יהיה לך קשה בחיים. אולי הם צודקים??? בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה בכל שירות שתבחרי ובחיים בכלל...

בוקר טוב :):)

NONALIST: 1. בקשר להורים פתרתי כבר את הבעיה תודה :) 2. בגיל 20+ זה הכי מאחור שאני יכולה לעשות שירות לאומי זאת הכוונה? 3. :) 4. כן אני יתקשר לרכזת של שלומית חשבתי שאולי בכל זאת מישהו יודע משהו.. תודה!!! אנדריאל: אני לא מאמינה בטעות או לא בטעות... יש החלטות, דרך חיים.. שכל אחד בוחר את הדרך שלו! אני לא חושבת שההורים שלי טועים ואני צודקת כי אין פה צד של טועה וצודק. ההורים שלי רוצים שאני יחווה את אותה חוויה שהם חוו.. הם יודעים שאני לא אוהבת מסגרות, הם יודעים שאם אני לא רוצה זה לא רוצה נקודה! ואם אני רוצה זה אם כל הלב והנשמה 200 אחוז. הם רוצים שאני אחר כך לא יצטער שאולי בחרתי בדרך הלא נכונה.. במידה מסויימת אתה צודק... הם רוצים שהצבא ילמד אותי שהחיים ועבודה לא תמיד מסתדרים לפי רצוני.. אבל אני לא רוצה להשתנות.. אני אוהבת את הגישה שלי, אני שמחה ככה.. אלא החיים שלי ואני מאושרת בדרך הזו. אני יכולה להיות במסגרת, אם זה בא מרצוני, אם אני החלטתי להיות באותה מסגרת... ככה אני ישקיע את כל כולי שזה בא ממני, מהלב שלי. תודה רבה על ההערה, בהצלחה גם לך!! ותמיד תזכור, החיים הם אוסף של חוויות! חיים רק פעם אחת <לפחות זה מה שאנחנו זוכרים>, אין דבר כזה החלטה שגויה... זה נקרא להיות אנושי.

למעלה